header

מתכון לסלופי ג׳ו טבעוני

סלופי ג׳ו הוא מאכל המזוהה מאוד עם המטבח האמריקאי, אבל כבר הספיק להתפשט בכל העולם. מדובר בתבשיל בשרי ברוטב עשיר, טעים וחם, המכיל תערובת של ירקות ותבלינים. אם אתם מאלו הנמענים ממאכלים מן החי, או סתם מעדיפים את הסלופי ג׳ו על טהרת הצמחונות, מצאנו לכם מתכון מיוחד שמציע את המנה הזו בגרסה טבעונית נהדרת ולא פחות טעימה מהמקור!

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
רכיבים לסלופי ג׳ו טבעוני:
בצל צהוב - ½ (בגודל בינוני, חתוך לקוביות)
פלפל ירוק מתוק - ½ (חתוך לקוביות)
שיני שום - 2 (כתושות)
אבקת צ׳ילי - ½ כפית
כמון - ½ כפית
פפריקה - ½ כפית
מלח - לפי הטעם
תחליף בשר צמחי - 95 גרם (ניתן להשתמש בטופו או סייטן, קצוצים או חתוכים לקוביות)
ציר ירקות - 1 כוס (קנוי או עשויה על פי המתכון הבא)
סוכר חום - 1 כפית
חרדל - 2 כפיות
אופן הכנת סלופי ג׳ו טבעוני:
  1. זלפו מעט שמן זית למחבת בינונית וחממו אותה על להבה בינונית. כשהשמן מתחיל לנצנץ במחבת, הוסיפו את קוביות הבצל וטגנו למשך 2-3 דקות, עד שהבצל שקוף למחצה.
  2. הוסיפו את קוביות הגמבה למחבת ובשלו למשך 2-3 דקות נוספות, עד שהבצל שקוף לגמרי.
  3. הוסיפו למחבת את השום הקצוץ, אבקת הצ׳ילי, הכמון, הפפריקה והמלח ובשלו למשך 2-3 דקות עד שהשום מתרכך ומפיץ ריח. תבלו בעוד קצת מלח.
  4. הוסיפו את קוביות תחליף הבשר הטבעי, את ציר הירקות ואת רוטב העגבניות וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. כסו את המחבת ובשלו למשך 15 דקות על להבה נמוכה, עד שמרבית הנוזלים נספגים בתערובת.
  6. הסירו את המכסה מהמחבת והוסיפו את רוטב הווסטרשייר, רוטב הסויה, הסוכר החום, והחרדל. ערבבו לקבלת תערובת ואז בשלו עוד 3-4 דקות נוספות עד שכל הנוזלים הנותרים נספגים בתערובת.
  7. 7. בעזרת כף הניחו מן התערובת על גבי לחמניית המבורגר, סגרו עם לחמניית המבורגר שנייה מעל התערובת, ואכלו בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.