header

בורקיטס תפוחי אדמה

בורקיטס - בורקסים קטנטנים מבצק קריספי מעודן, המחביא בתוכו תערובת חמימה של תפוחי אדמה ובצל סגול. הביס הראשון יגרום לכם לרצות להמשיך לאכול, והאחרון יגרום לכם לקחת עוד אחד ועוד אחד. הבורקיטס יכולים להשתלב נהדר בארוחת הערב עם סלט טרי, חביתה וגבינות, ויכולים להיות חלק מארוחת צהריים לצד מנה עיקרית טעימה. אופן ההכנה שלהם קל ומהיר; בזמן שהבצק נח ותופח מכינים את המילוי, מתחילים בהכנת הפירה כמו במתכון של פירה קרמי וחלבימתבלים, מכניסים לתוך הבצק, מכניסים לתנור, ותוך פחות מחצי שעה יש לכם בורקסים חמים, נהדרים, אבל מסוכנים ;) 

בורקיטס תפוחי אדמה

כמה טיפים לפני שנתחיל ללמוד איך מכינים בורקיטס עם תפוחי אדמה:

סגירה הבצק: חשוב לסגור ולהדק היטב את שולי הבצק, אחרת הבורקיטס יפתחו והמילוי יברח החוצה. לסגירה טובה ויצירת דוגמה דקורטיבית ניתן להיעזר במזלג, או במכשיר ידני להכנת כיסוני בצק 

הגודל: במתכון בחרתי להכין בורקסים קטנטנים חמודים, אפשר כמובן להכין אותם בכל גודל שתרצו, הכל תלוי בגודל הכוס / הרינג שתבחרו להשתמש בהם.

קריצת העיגולים: אם קשה לכם לקרוץ עיגולים והבצק נדבק, קמחו מעט את הבצק או את הכלי שאיתו אתם עובדים.

הביצה: אפשר להחליף את הביצה הטרופה בכף שמן זית או מים. 

שדרוג המילוי: ניתן להוסיף עשבי תיבול קצוצים, תרד, פטריות חתוכות וכדומה.

זמן האפייה: זמן האפייה ישתנה בהתאם לגודל שתבחרו להכין. ככל שהם יהיו גדולים יותר כך יתארך זמן ההכנה. מומלץ להציץ לאחר 10 דקות אפייה ולראות האם יש צורך להמשיך או שהם מוכנים. 

זמן הכנה: 30 דקות
כמות יחידות: 20
רמת קושי: קל
בורקיטס תפוחי אדמה מקור תמונה: צילום נוי פירסט
רכיבים לבצק:
קמח - ½2 כוסות
אבקת אפייה - 1 כפית
שמן זית - ½ כוס
מים - ½ כוס
מלח - ¾ כפית
שומשום - לפי הצורך (לפיזור מעל)
ביצה - 1 (טרופה, לציפוי מעל)
רכיבים למלית:
תפוחי אדמה - 3-4 (מבושלים, קלופים ומעוכים לפירה )
בצל סגול - 1 (או בצל רגיל)
כורכום - קורט
מלח - ¾ כפית
פלפל שחור - קורט
אופן הכנת הבצק:
  1. בקערת המיקסר שמים קמח, אבקת אפייה ומלח, מחברים את וו הלישה ומתחילים לערבל. preperation
  2. מוסיפים בהדרגה את המים ושמן הזית, וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים בצד למנוחה ומתחילים בהכנת המילוי.
אופן הכנת המלית:
  1. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות, מבשלים עד להתרככות ומסננים מהמים. preperation
  2. מחממים מחבת עם מעט שמן זית על אש בינונית, חותכים לרצועות דקות את הבצל הסגול ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב. preperation
  3. בקערה עמוקה מועכים את תפוחי האדמה לפירה. preperation
  4. מוסיפים לקערה את הבצל והתבלינים, ומערבבים היטב. preperation
  5. מקמחים מעט משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעלה דק. preperation
  6. קורצים עיגולים בעזרת חותכן או כוס. preperation
  7. במרכז כל עיגול מניחים כפית מהתערובת. preperation
  8. מקפלים את מחצית העיגול ומהדקים היטב את הקצוות בעזרת מזלג. ממשיכים כך עם כל עיגולי הבצק.
  9. מניחים בתבנית עם נייר אפייה במרחקים בין בורקיטס לבורקיטס כדי שיהיה להם מקום לתפוח והם לא ידבקו. מברישים ביצה טרופה מעל ומפזרים שומשום. preperation
  10. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-15-20 דקות, עד שהבורקסים מזהיבים. preperation
  11. מגישים עם מנה עיקרית, או תוספת כמו סלט טרי. preperation
טיפ השף:
לשדרוג המתכון: אפשר להוסיף גבינות קשות מגוררות לתערובת הפירה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
תכנים קשורים:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: