header

מתכון לעוגיות סמואה טבעוניות

במבט ראשון העוגיות האלה לא יראו לכם כמו משהו מיוחד, אבל הקסם הגדול יתרחש כאשר בלוטות הטעם שלכם יקבלו את טעמי הקוקוס והתמר העמוקים והנפלאים שלהן. הכירו את המתכון שלנו לעוגיות סמואה טבעוניות - תענוג של קוקוס, תמרים, אגוזים, מייפל ושוקולד, וכל זה ללא טיפה של חלב או גלוטן.
זמן הכנה: 10 דקות
כמות יחידות: 12
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות סמואה טבעוניות מקור תמונה: greensmoothiegourmet.com
רכיבים לעוגיות סמואה טבעוניות:
תמרים - 8 (ללא גלעין)
שבבי קוקוס - 1 כוס
חמאת אגוזים - 4 כפות (או חמאת זרעי/גרעיני חמנייה לרגישים לאגוזים)
מייפל - 1 כף
אופן הכנת עוגיות סמואה טבעוניות:
  1. חממו מראש את התנור ל-190 מעלות.
  2. הרתיחו את התמרים בסיר עם מים חמים במשך 5 דקות, לאחר מכן סננו אותם החוצה.
  3. רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה, פזרו עליו היטב את שבבי הקוקוס ואפו במשך 5 דקות או עד שהשבבים מקבלים גוון חום.
  4. שימו בתוך מעבד מזון את התמרים ו-¾ מכמות הקוקוס הקלוי והפעילו עד לקבלת תערובת דביקה.
  5. קחו תבנית למיני דונאטס מסיליקון (או לחלופין תבנית קאפקייקס), מלאו כף אחת מהתערובת בכל פעם, הניחו אותה בעיגולים שבתבנית ולחצו כדי ליישר. בסיום הכניסו את התבנית להקפאה.
  6. ערבבו בקערת זכוכית חמאת אגוזים וסירופ מייפל והכניסו לחימום של 15 שניות בתנור מיקרוגל, עד לקבלת מרקם חלק.
  7. הוציאו את העוגיות מהקפאה וצקו מעליהן את הרוטב החם, עוד כשהן בתבנית. לאחר מכן, קשטו מעל עם הקוקוס הקלוי הנותר והכניסו שוב להקפאה למשך 30 דקות.
  8. שימו את השוקולד צ'יפס ושמן הקוקוס בתוך קערת זכוכית בינונית והכניסו לחימום של דקה אחת בתנור מיקרוגל.
  9. הוציאו את העוגיות מהתבנית וטבלו תחתית אחת שלהן בשוקולד החם. לאחר הטבילה ניתן להניח אותן הפוכות על תבנית רשת כדי להבטיח פיזור אחיד של השוקולד.
  10. הכניסו את השוקולד המומס שנותר לשקית זילוף וזילפו פסי שוקולד מעל כל עוגייה - והתענגו בתיאבון!
טיפ השף:
כדי לשמור על טריות העוגיות מומלץ לאחסן אותן בתוך קופסה אטומה בטמפרטורת החדר במשך 4 ימים, או להקפיא עד למשך של 3 חודשים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: