header

מתכון לקציצות לבבות דקל וארטישוק

מתברר שלבבות דקל הם לא רק תוספת מרעננת לסלטים או למנות קרות, אלא  יכולים לשמש בסיס נפלא לקציצות חמות, פריכות ומטריפות במיוחד! נסו את המתכון שלנו לקציצות לבבות דקל וארטישוק שישאירו לכם טעם של עוד, ויגרפו הרבה מאוד מחמאות מקרוביכם.
זמן הכנה: 30 דקות
כמות יחידות: 8
רמת קושי: קל
מתכון לקציצות לבבות דקל וארטישוק מקור תמונה: savoryexperiments.com
רכיבים לקציצות לבבות דקל וארטישוק:
לבבות דקל - 1 קופסה (משומרים, מסוננים)
תחתיות ארטישוק - 1 קופסה (משומרות, מסוננות)
שיני שום - 2 (כתושות)
פטרוזיליה - 2 כפיות (קצוצה דק)
בצל מיובש - 2 כפות
חרדל דיז'ון - 1 כפית
ביצה - 1 (טרופה קלות)
מיונז - ¼ כוס
פירורי פנקו - ¾ + 1 כוסות (מחולקות)
שמן זית - לטיגון
פלפל שחור - 1 כפית
מלח - 1 כפית
איולי שום - להגשה (לא חובה)
פלחי לימון - להגשה (לא חובה)
אופן הכנת קציצות לבבות דקל וארטישוק:
  1. בקערת ערבוב גדולה שימו וערבבו היטב את כל המצרכים עד להתגבשות, פרט ל-1 כוס פירורי פנקו, מלח ופלפל שחור - שאותם יש לשים בקערה בינונית ונמוכה ולערבב בנפרד.
  2. מהתערובת שבקערת הערבוב הגדולה צרו 8 קציצות. שימו לב, המרקם שלהן לא צפוי להיות מוצק לגמרי.
  3. צפו היטב כל קציצה בתערובת הפנקו, והעבירו אותן אל תבנית אפייה או צלחת גדולה ומרופדת.
  4. הכניסו את התבנית או הצלחת עם הקציצות למקפיא למשך 20-30 דקות.
  5. הניחו מחבת על להבה בינונית-גבוהה וחממו עליה שמן זית.
  6. טגנו בכל פעם 2 קציצות, 3-4 דקות בכל צד או עד להשחמה קלה.
  7. לאחר הטיגון העבירו את הקציצות לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  8. הגישו את הקציצות כשהן עוד חמות, לצד רוטב איולי שום ופלחי לימון - ואכלו בתאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.