header

מתכון לקלצונה בתבנית – מנה איטלקית נהדרת לכל המשפחה

מה תגידו אם נספר לכם שאפשר להכין קלצונה מושלם בבית בלי כל הבלגן שכרוך בתהליך? המתכון הידידותי הזה מתחיל עם בצק מוכן לפיצה שתוכלו לקנות בכל חנות, וניתן להוסיף לו כל דבר אחר שתרצו ליהנות מטעמו ומרקמו במאפה. רק צריך לשים את הבצק על תבנית אפייה, להכניס לתנור ותוך 40 דקות יש לכם ארוחת ערב נהדרת לכל המשפחה! והדבר הטוב ביותר – השיש יישאר נקי לחלוטין!

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון לקלצונה בתבנית – מנה איטלקית נהדרת לכל המשפחה מקור תמונה: Tasty / Youtube
רכיבים לקלצונה:
ספריי שמן - לשימון תבנית אפייה
בצק מוכן לפיצה - 900 גרם (מחולק ל-2)
רוטב מרינרה - 1 כוס (260 גרם)
גבינת מוצרלה - 2 כוסות (200 גרם) (מגורדת)
תוספות לפיצה - לבחירתכם
מלח - 1 כפית
אופן הכנת הקלצונה:
  1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
  2. שמנו תבנית אפייה עם תרסיס השמן והניחו עליו את אחד החלקים של בצק הפיצה המוכן. מתחו אותו כך שיכסה את כל קצוות התבנית.
  3. מרחו על הבצק את רוטב המרינרה עם כף, והשאירו כ-2 ס"מ מהקצוות שלו ללא רוטב.
  4. כסו את הבצק באופן שווה בכל חלקיו עם גבינת מוצרלה.
  5. כעת תוכלו לשים כל תוספת שתרצו ושאתם אוהבים לשים על פיצה, כשמומלץ לחלק את התוספות לאורך הקלצונה. לדוגמה, ברבע האחד שלו פזרו גבינות צ'דר ופרמז'ן מגורדות, ברבע השני גמבה ופטריות, ברבע השלישי זיתים שחורים וטונה וברבע הרביעי קוביות אננס.
  6. הניחו את הבצק הנותר על גבי הבצק שבתבנית וקפלו את הקצוות של הבצק התחתון על גבי הבצק העליון. צבטו את הקצוות של הבצק התחתון והעליון יחדיו כדי לאטום את הקלצונה.
  7. הברישו את הבצק עם שמן זית ובזקו מעל מלח.
  8. צרו 2 חתכים קטנים בצורת X בחלק הימני והשמאלי של הבצק כדי שיוכלו להשתחרר משם אדים בזמן האפייה.
  9. אפו למשך 40 דקות או עד שהקלצונה מקבל צבע שחום-זהוב
  10. חתכו והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר