maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לפלאן פסיפלורה מפנק ואקזוטי

מבין שלל הקינוחים שקיימים, אחד המפנקים ביותר שיש הוא פלאן, אך לא כולם יודעים כיצד להכין אותו בבית ופשוט מסתפקים בלהזמין אותו במסעדה במחיר יקר. היום תגלו שאתם יכולים להכין אותו בעצמכם ובטעם פסיפלורה אקזוטי בעזרת המתכון הבא, שיראה לכם עד כמה זה פשוט וקל!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
רכיבים לפלאן פסיפלורה:
סוכר - 1 כוס (200 גרם)
מיץ פסיפלורה - ⅓ כוס + 2 כפות (80 מ"ל ועוד 2 כפות)
שמנת מתוקה 36% או יותר - ¾1 כוסות (415 מ"ל)
חלב מלא - 1 כוס (235 מ"ל)
תמצית וניל - 2 כפיות
אופן הכנת הפלאן פסיפלורה:
  1. שפכו את הסוכר ו-⅓ כוס מיץ הפסיפלורה לסיר והניחו מעל אש בינונית. תנו לסוכר להימס ולתערובת כולה לקבל צבע זהוב והסירו מיד מהאש – אל תשאירו את הסיר על האש יותר ממה שצריך.
  2. העבירו את הקרמל שיצרתם ל-8 תבניות רמקין, וסובבו אותן מעט באוויר כדי שכל תחתיתן תהיה מכוסה בה. הניחו בצד לקירור.
  3. בסיר אחר חממו וערבבו יחדיו שמנת מתוקה, חלב מלא, תמצית וניל ו-2 כפות מיץ פסיפלורה עד שמתקבלת תערובת אחידה וחמה.
  4. בקערה גדולה, ערבבו את חלמוני הביצה עם הביצים, ושפכו לתוכה בהדרגה ותוך כדי ערבוב את קרם הפסיפלורה שהכנתם.
  5. העבירו את התערובת לקנקן דרך מסננת כדי להחליק את הקרם.
  6. הניחו את תבניות הרמקין על תבנית אפייה ושפכו עליה מים כך שיגיעו עד לחצי מגובה התבניות.
  7. שפכו את הקרם המסונן לתבניות הרמקין, והכניסו לתנור לאפייה של 45 דקות על חום של 180 מעלות.
  8. תנו לפלאן להתקרר מחוץ לתנור, ולאחר מכן הכניסו אותו למקרר למשך שעתיים לפחות לפני ההגשה.
  9. כשאתם מוכנים להגיש את הפלאן, העבירו סכין בקצוות תבנית הרמקין כדי לשחרר אותו, הניחו צלחת מעל התבנית והפכו את הכל במהירות.
  10. הגישו לשולחן עם חיוך, וחכו למחמאות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: