header

מתכון לסלט קינואה תאילנדי עם אגוזי קשיו וירקות

המטבח התאילנדי הוא חגיגה של טעמים, מרקמים ורכיבים שאנחנו בדרך כלל לא עושים בהם שימוש קבוע, אבל אחרי שתטעמו בפעם הראשונה את סלט הקינואה שלפניכם המצב הזה ישתנה! מעבר לכך שמדובר במנה טעימה וקלה להכנה, היא תאפשר לכם ליהנות מכל היתרונות הבריאותיים של אחד מהרכיבים העיקריים בה, הקינואה. כמו כן משום שמדבר במנה טבעונית וצמחונית נטולת גלוטן, כמעט כולם יכולים לאכול אותה ולהרגיש לרגע כאילו שהם יושבים על שפת הים וסועדים בהנאה על אחד מהאיים היפים של תאילנד...

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לסלט קינואה תאילנדי עם אגוזי קשיו וירקות מקור תמונה: www.ambitiouskitchen.com
רכיבים לסלט קינואה תאילנדי:
כרוב סגול - ½1 - 2 כוסות (בהתאם לפריכות הסלט הרצויה)
פלפל אדום - 1 (קצוץ)
בצל אדום - ¼ כוס (קצוץ דק)
גזר - כוס (מגורר)
פטרוזיליה - ½ כוס (קצוצה)
בצל ירוק - ¼ כוס (קצוץ דק)
אגוזי קשיו - ½ כוס (מרוסקים קלות, ניתן להחליף בבוטנים)
פולי אדממה - כוס (לא חובה, ניתן להחליף בגרגרי חומוס)
מיץ ליים - לפי הטעם
רכיבים לרוטב לסלט קינואה תאילנדי:
ג'ינג'ר - 2 כפיות (מגורר)
דבש - כף (ניתן להחליף בסירופ מייפל או אגבה טבעי )
שמן שומשום - 2 כפות (ניתן להחליף בשמן זית)
מים - לדילול (במידת הצורך)
אופן הכנת הסלט קינואה תאילנדי:
  1. שפכו כוס וחצי מים לסיר בינוני וחממו על אש גבוהה עד לרתיחה. כשהמים רותחים הכניסו לתוכם בזהירות את הקינואה, ערבבו והביאו לרתיחה נוספת.
  2. כסו את הסיר לאחר הרתיחה השנייה, הנמיכו את עוצמת הלהבה לנמוכה והמתינו כ-15 דקות עד שהקינואה תתבשל ותספוג את כל המים.
  3. הסירו את סיר הקינואה מהאש, ערבבו והפרידו גושים בעזרת מזלג, ואז העבירו אותה לקערה גדולה כדי שהיא תתקרר למשך כ-10 דקות.
  4. הוסיפו לקערת הקינואה את הכרוב, הפלפל, הגזר, הפטרוזיליה, האדממה והבצל האדום.
  5. כשהרוטב שלכם יהיה מוכן, תוכלו לקחת את כמות הקינואה הרצויה, להעביר אותה לקערה קטנה, להוסיף רוטב לפי הטעם ולקשט את המנה בבצל ירוק ואגוזי קשיו מרוסקים.
אופן הכנת הרוטב לסלט קינואה תאילנדי:
  1. הכניסו את חמאת הבוטנים ואת הדבש (או הממתיק האחר) לקערה שמתאימה לחימום במיקרוגל, וחממו אותה במיקרוגל על עוצמה גבוהה למשך 20 שניות.
  2. הוסיפו לתערובת המחוממת את הג'ינג'ר, את רוטב הסויה, את חומץ היין האדום ואת שמן השומשום או הזית. ערבבו היטב עד שתתקבל תערובת אחידה וחלקה, במידת הצורך הוסיפו קצת מים לדילול.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.