header

מתכון לקרם קרמל קל להכנה

הקינוח המעולה הזה נעשה מאחד מהקרמים המפורסמים בעולם - קרם קרמל. טעמו ופשטות הכנתו גורמים לו להיות הקינוח המועדף על אנשים רבים ברחבי תבל ועל מסעדות רבות למיניהן. אם אתם מתכננים אירוח או שסתם מתחשק לכם לפנק, הכינו את המתכון לקרם הקרמל הבא, שבזכותו תקבלו אינספור חיוכים ואהבה רבה.
זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לקרם קרמל קל להכנה מקור תמונה: taste
רכיבים לקרם קרמל:
סוכר - ¼1 כוסות
שמנת מתוקה - 300 מ"ל
חלב - ½1 כוסות
תמצית וניל - 1 כפית
אופן הכנת הקרם קרמל:
  1. חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
  2. הכניסו לסיר קטן ¾ כוס סוכר עם 1 כוס מים קרים וחממו על אש נמוכה.
  3. בשלו וערבבו מדי פעם במשך כ-5 דקות או עד אשר הסוכר נמס.
  4. הביאו את תכולת הסיר לרתיחה, ולאחר מכן הניחו לסוכר ולמים לרתוח ללא בחישה כ-5-7 דקות או עד שמתקבל נוזל בצבע זהוב.
  5. הסירו את הסיר מהאש, הניחו בצד למשך כ-2 דקות ואפשרו לבועות להיעלם לבדן.
  6. צקו את הקרמל אל 6 כוסות עמידות בחום והניחו בצד.
  7. כעת, צקו אל סיר בינוני שמנת, חלב ווניל, וחממו מעל אש בינונית. ערבבו עד להיווצרות בועות קטנות בדופן, ולאחר מכן הסירו מהאש. כ-6-8 דקות.
  8. הקציפו ביצים יחד עם הסוכר שנותר עד לקבלת קצף בהיר. צקו את הנוזלים החמים בזרם דק, ובסיום צקו את התערובת שהתקבלה אל הכוסות עם הקרמל.
  9. מלאו תבנית אפייה עמוקה במים רותחים והניחו בתוך התבנית את הכוסות עם הקרמל והתערובת כך שהמים יגיעו עד לחצי מגובה הכוסות.
  10. הכניסו את התבנית אל התנור החם ואפו במשך כ-30 דקות.
  11. בסיום האפייה, הוציאו את הכוסות מתבנית האפייה והניחו להן להתקרר למשך הלילה במקרר עד להגשה.
  12. לפני ההגשה, העבירו סכין חדה בדפנות והפכו את הכוס על צלחת כך שהקרמל יהיה למעלה והקרם יהיה למטה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.