maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לתפוחי אדמה ברוטב איולי חזרת

בין אם הצטיידתם בשורש חזרת לאחר שנחשפתם לשלל יתרונתיו הבריאותיים, ובין אם במקרה נותר לכם שארית ממנו לאחר חג הפסח, תוכלו להשתמש ברכיב המצויין הזה להכנת המנה המנצחת הזאת, המשלבת בין תפוחי אדמה לרוטב איולי משודרג בחזרת.  התוצאה? מנה שופעת טעם ובריאות שכל האורחים יהיו סקרנים לנסות.

זמן הכנה: 40 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
רכיבים לאיולי חזרת:
שיני שום - 2 (קצוצות)
חרדל דיז'ון - 1 כפית
חלמוני ביצה - 2 (בטמפרטורת החדר)
שמן אבוקדו - 1 כוס (או כל שמן צמחי אחר כמו שמן קנולה)
חזרת קצוצה - 3-4 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל לבן - לפי הטעם
רכיבים לתפוחי אדמה צלויים:
תפוחי אדמה אדומים וקטנים - 500 גרם (חתוכים לקוביות או לרבעים)
שמן זית - ½1 כפות
שום כתוש - 1 כפית
מלח - לפי הטעם
אופן הכנת האיולי חזרת:
  1. הניחו ביחד את שיני השום, החרדל, מיץ הלימון, חלבוני הביצה ועלי התימין בקערת בלנדר או מעבד מזון. ערבלו עד ליצירת תערובת אחידה, כ-10 שניות לערך.
  2. בזמן שהבלנדר או מעבד המזון עדיין פועל, הוסיפו באיטיות את שמן האבוקדו בזרימה דקה, והמתינו שגם הוא יתערבל לתוך התערובת. שלב זה אמור לקחת לכם כ-2 דקות, לכן מזגו באטיות, וודאו שאתם לא מוזגים יותר מ-1/4 כוס ב-30 השניות הראשונות.
  3. ברגע שהרוטב הופך לסמיך, הפסיקו את פעולת מעבד המזון, טעמו ותבלו לפי הצורך עם המלח והפלפל. אם יש צורך, המשיכו לערבל את הרכיבים בפולסים קטנים עד לקבל תערובת סמיכה דיה. הפסיקו וגרדו את שולי הקערה עם מרית, ואז המשיכו בפעולת הערבול בפולסים קטנים.
  4. העבירו את רוטב האיולי שנוצר אל תוך צנצנת או קערה, הוסיפו את החזרת המרוסקת, וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. העבירו את רוטב האיולי שנוצר אל תוך צנצנת או קערה, הוסיפו את החזרת המרוסקת, וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
אופן הכנת התפוחי אדמה צלויים:
  1. חממו מראש תנור ל-200 מעלות.
  2. הניחו את תפוחי האדמה על תבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה, תבלו עם שום ושמן זית ואז ערבבו קלות את תפוחי האדמה עם הידיים.
  3. הכניסו את התבנית לתנור ובשלו את תפוחי האדמה למשך כ-30 דקות.
  4. הוציאו את התבנית מהתנור ותבלו עם הפטרוזיליה הקצוצה, המלח והפלפל לפי הטעם.
  5. מרחו את איולי החזרת על תפוחי האדמה בכמות הרצויה והגישו, או לחלופין הגישו את הרוטב לצד המנה בצלחת נפרדת.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: