maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לשקשוקה עם חומוס

כולנו יודעים ששניים מהמאכלים האהובים ביותר במטבח הישראלי הם שקשוקה וחומוס שניתן ליהנות מהם בכל שעה ביום. במתכון לשקשוקה המיוחד הזה, תוכלו לשלב את שני המאכלים האהובים כדי לקבל מנה משודרגת וטעימה במיוחד שתרצו להכין שוב ושוב.

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לשקשוקה עם חומוס מקור תמונה: foodnetwork
רכיבים לשקשוקה עם חומוס:
שמן זית - 2 כפות
בצל - 1 (קצוץ)
שיני שום - 3 (קצוצים דק)
גרגירי חומוס - 420 גר' (מקופסת שימורים, מסוננים ומיובשים)
כמון - 2 כפיות (טחון)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מים - ⅓ כוס
עגבניות - 400 גר' (קלופות ומרוסקות מקופסת שימורים)
פלפל חריף - 1 (קצוץ דק – לא חובה)
ביצים - 8 (גדולות)
פטרוזיליה - 2 כפות (או נענע קצוצה)
אופן הכנת השקשוקה עם חומוס:
  1. חממו את התנור ל-180 מעלות.
  2. חממו שמן במחבת מעל אש בינונית, הוסיפו לה בצל ושום קצוצים וטגנו תוך ערבוב מתמיד עד שהם יתרככו, בערך 5 דקות.
  3. הוסיפו למחבת גרגירי חומוס, כמון, מעט מלח ופלפל וערבבו היטב.
  4. הוסיפו למחבת את העגבניות ו-⅓ כוס מים, בשלו והביאו לרתיחה. ערבבו מדי פעם ובשלו כ-20 דקות על אש בינונית-נמוכה.
  5. לאחר 20 דקות, צרו 8 גומות ברוטב, שיברו ביצה אחת אחרי השנייה והניחו כל ביצה בגומה אחרת. היזהרו שהחלמון (צהוב) לא יתנפץ.
  6. העבירו את המחבת עם הביצים הרכות לתנור שחומם מראש, ואפו כ-8-10 דקות.
  7. לאחר שהשקשוקה מוכנה, פזרו מעליה מעט פטרוזיליה או נענע והגישו לצד לחם טרי או פיתה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר