פרנץ' טוסט - מנה קלת הכנה, כיפית וטעימה, שנהוג לאכול בארוחת הבוקר או הערב. פרוסות חלה (או לחם) טבולות בחלב, שמנת, וחמאה עם סוכר. מה שמתקבל זה לחם עסיסי וטעים שהופך כל ארוחה פשוטה למדהימה ועשירה בטעמים. למנה המוכרת והאהובה יש וריאציות רבות, באיטליה למשל היא מוגשת כמנה בשם "מוצרלה בכרכרה" – גבינת מוצרלה בין שתי פרוסות לחם הנטבלות ומטוגנות יחד בבלילת ביצה. בספרד לעומת זאת תמצאו אותה בשם "טוסטדס" - המוגשת בד"כ בחג הפסחא כפרוסות לחם דקות, ספוגות חלב או יין, שנטבלו בביצה, טוגנו וצופו בדבש.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים פרנץ' טוסט מושלם:
הלחם: מומלץ להשתמש בלחם שקצת איבד מהטריות שלו, כמו חלה שנשארה מערב שישי, ולפרוס אותו די עבה כדי שיהיה לבלילה מספיק מקום להיספג.
החלב: אפשר להחליף את החלב בבלילה במים או במיץ תפוזים.
הטבילה: יש המאמינים כי צריך להניח ללחם לנוח בבלילה לפחות דקה כדי לספוג היטב את הטעמים, ויש כאלה שטוענים שלא כדאי לתת לפרוסה "לשבת" זמן רב בתוך הבלילה כי היא תתפרק במהלך הטיגון, לבחירתכם.
מחבת: רצוי להשתמש במחבת נון סטיק (עם ציפוי המונע הידבקות) ולחמם אותו מראש, כדי שהלחם לא יספוג מכת חום, על להבה חלשה עד בינונית. מומלץ גם להפוך כמה פעמים במהלך הטיגון.
אפייה: אפשר גם לאפות בתנור על גבי נייר אפייה, בחום של 170 מעלות, עד שהפרוסות משחימות.
הפכית המנה לטבעונית: מחליפים את החמאה והביצים בחלב קוקוס עם מעט קמח ומים.
הצעת הגשה: אפשר להגיש עם אבקת סוכר, ריבה, קוביית חמאה, סירופ מייפל, שוקולד, פירות טריים, פירות מקורמלים או כדור גלידה.