maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לשניצל צמחוני ללא עוף

תחליפי בשר רבים מכילים טופו המופק מסויה, אך יש אנשים שלא מחבבים את טעמו ומרקמו של המאכל הזה. בשנים האחרונות נמכר תחליף בשר נוסף שהפך לאהוד במיוחד ומשמש להכנת מתכונים רבים – הסייטן. המאכל הזה, אשר מיוצר מחלבון חיטה, הוא נוח לעיבוד ומעבר לכך עשיר בחלבונים, סידן ודל בכולסטרול וגם בשומן. הסייטן מהווה תחליף מעולה לבשר, שכן הוא מזכיר במרקמו את המאכל האהוב וגם סופח טעמים בצורה בלתי רגילה, מה שהופך אותו לחומר גלם מושלם במטבח.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון לשניצל צמחוני ללא עוף
רכיבים לשניצל:
סייטן - 1 כוס
שמרים תזונתיים - 2 כפות (ניתן להשיג בחנויות טבע)
אבקת בצל - 1 כפית
מלח - ½ כפית
אבקת מרק עוף - ½ כפית (פרווה)
מרק ירקות - ¾ כוס (ניתן להכין מהמסת ½ כפית אבקת מרק ירקות ב-¾ כוס מים)
קמח - 1 כוס
פלפל שחור - 1 כפית (לערבב עם הקמח)
ביצים - 2 (טרופות ומתובלות במלח)
פירורי לחם - ½1 כוסות
שמן - לפי הצורך (לטיגון)
אופן הכנת השניצל:
  1. בקערה גדולה, ערבבו יחד סייטן, שמרים תזונתיים, אבקת בצל ואבקת מרק עוף.
  2. בקערה נפרדת ערבבו יחד מרק ירקות וטחינה עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. ערבבו יחד את החומרים היבשים והרטובים עד שמתקבל מעין בצק. חלקו את בצק השניצל ל-8 חלקים שווים. preperation
  4. רדדו כל חלק ל-8 "שניצלים", עטפו בנייר אלומיניום והניחו מעל סיר אידוי על אש גבוהה במשך 45 דקות.
  5. הכינו 3 קערות שטוחות לציפוי השניצלים: באחת הניחו את הקמח עם הפלפל, בשנייה את הביצה ובשלישית את פירורי הלחם. preperation
  6. חממו שמן על מחבת גדולה והתחילו בטיגון השניצלים: טבלו כל שניצל בצלחת עם הקמח, לאחר מכן בביצה ובסוף בפירורי הלחם.
  7. הניחו את השניצלים על המחבת עם השמן החם וטגנו אותם עד להזהבה, הוציאו מהשמן והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר