header

מתכון לשניצל צמחוני ללא עוף

תחליפי בשר רבים מכילים טופו המופק מסויה, אך יש אנשים שלא מחבבים את טעמו ומרקמו של מרכיב זה. בשנים האחרונות נמכר תחליף בשר נוסף שהפך לאהוד במיוחד ומשמש להכנת מתכונים רבים – הסייטן. מדובר ברכיב אשר מיוצר מחלבון חיטה, הוא נוח לעיבוד ומעבר לכך גם עשיר בחלבונים וסידן, ודל בכולסטרול ובשומן. הסייטן מהווה תחליף מעולה לבשר, שכן הוא מזכיר במרקמו את המאכל האהוב וגם סופח טעמים בצורה בלתי רגילה, מה שהופך אותו לחומר גלם מושלם במטבח. אתם מוזמנים לבדוק כמה הוא נפלא להכנת שניצלים צמחוניים!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון לשניצל צמחוני ללא עוף
רכיבים לשניצל:
סייטן - 1 כוס
שמרים תזונתיים - 2 כפות (ניתן להשיג בחנויות טבע)
אבקת בצל - 2 כפיות (מחולקות)
מלח - ½ כפית
אבקת מרק עוף - ½ כפית (פרווה)
מרק ירקות - ¾ כוס (ניתן להכין מהמסת ½ כפית אבקת מרק ירקות ב-¾ כוס מים)
קמח - 1 כוס
פלפל שחור - 1 כפית (לערבב עם הקמח)
ביצים - 2 (טרופות ומתובלות במלח)
פירורי לחם - ½1 כוסות
שמן - לפי הצורך (לטיגון)
אופן הכנת השניצל:
  1. בקערה גדולה, ערבבו את הסייטן, השמרים התזונתיים, אבקות הבצל ומרק העוף והמלח.
  2. בקערה נפרדת ערבבו יחד מרק ירקות וטחינה עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. ערבבו יחד את שתי התערובות עד שמתקבל מעין בצק. חלקו אותו ל-8 חלקי "שניצל" שווים. preperation
  4. רדדו כל חלק, עטפו בנייר אלומיניום והניחו מעל סיר אידוי על אש גבוהה במשך 45 דקות.
  5. הכינו 3 קערות שטוחות לציפוי השניצלים: באחת הניחו את הקמח עם הפלפל, בשנייה את הביצה ובשלישית את פירורי הלחם. טבלו כל שניצל בסדר הזה. preperation
  6. חממו שמן על מחבת גדולה וטגנו את השניצלים עד להזהבה.
  7. הגישו חם לשולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר