maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לבטטה מתוקה עם גבינת פטה

בטטה רכה וממולאת בגבינת פטה, זיתים ועגבניות מיובשות, שתגרום לכם להרגיש ממש בטיילת במיקונוס.

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 1
רמת קושי: קל
מתכון לבטטה מתוקה עם גבינת פטה
רכיבים לבטטה בסגנון יווני:
בטטה - 1 (בינונית עד גדולה)
גבינת פטה - 30 גר' (מחלב עיזים, חתוכה לקוביות קטנות)
זיתים שחורים - 14 גר' (עדיף מסוג קלמטה)
עגבניות מיובשות - 12 גר' (בשמן, חתוכות בגסות)
פטרוזיליה - חופן (קצוצה)
אורגנו - ½ כפית
שמן זית - 1 כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הבטטה בסגנון יווני:
  1. חממו תנור ל-200° מעלות, חוררו את קליפת הבטטה במזלג והכניסו אותה לתנור למשך כ-50 דקות עד שעה, או עד שתתרכך.
  2. בזמן אפיית תפוח האדמה, ערבבו בקערה את הגבינה, העגבניות, הזיתים הפטרוזיליה והתבלינים.
  3. לאחר שהתרככה, הוציאו את הבטטה מהתנור והמתינו שתתקרר מעט. חתכו פתח לאורכה של הבטטה, הכניסו אליה את תערובת הגבינה וסגרו עליה את הבטטה כדי שהגבינה תימס.
  4. להגשה, זלפו את שמן הזית.
מקור: רבקה גרוס
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: