1. האם אני מאושר?
2. האם אני אסיר תודה על משהו?
3. האם אני אוהב את העבודה שלי?
4. האם אני מקדיש מספיק זמן להתפתחות שלי?
5. האם אני מרגיש טוב?
6. אילו דברים חדשים אני לומד? – לדעת רבים זו השאלה החשובה ביותר ביחס לנושא הזה, כי כשאנו לומדים משהו חדש אנו מרגישים התפתחות אישית שמחזקת ומשמחת אותנו.
7. לאיזה כיוון הקריירה שלי הולכת? – כולנו צריכים חזון מסוים בקשר לעתיד שלנו. הוא לא חייב להוביל לכיסא המנכ"ל או לחשבון בנק מנופח, אבל הוא צריך להיות קיים.
8. עד כמה העבודה שלי משמעותית? – או במילים אחרות, עד כמה אתם מרגישים מסופקים מהעבודה שעשיתם בסוף כל יום.
9. מה אני יכול לעשות שאני לא עושה כרגע? – בעבודה, וגם בבית, תמיד יש מה לעשות שאף אחד לא עושה. נכון שלרוב לדברים האלו אנשים לא מקדישים תשומת לב (הרי זאת הסיבה שאיש לא עושה אותם), אבל לפעמים זה מפתיע לגלות איזה שינוי מדהים לטובה מתרחש כשמישהו מתחיל לעשות אותם. דוגמאות טובות לכך יכולות להיות טיפוח עציצים במשרד או יצירת לוח ימי הולדת לחברי הצוות שלכם.
10. איך אני יכול לשפר את מה שאני עושה? – שיפור תפוקת או איכות העבודה שלכם בהכרח תוביל לכך שתהיה לכם יותר השפעה על סביבת העבודה ויותר יכולת לפתור בעיות. שני הדברים האלו מובילים להערכה שמשפרת את שביעות הרצון ובאופן אידאלי גם את גובה המשכורת.
11. מתי בפעם האחרונה דיברתי עם X על הבעיות שמפריעות לו או לה? – כל אחד מבני המשפחה הקרובה שלכם הוא עולם ומלואו של התלבטויות, מאבקים, ניצחונות והספדים. נסו להישאר עם האצבע על הדופק ולא להזניח את בני הזוג שלכם לטובת הילדים או את הילדים הגדולים לטובות הקטנים וכדומה.
12. איך נראה הבילוי המשפחתי המושלם? – אף אחד לא מסוגל לצאת לחופשה המשפחתית המושלמת באופן קבוע מתי שהוא רק רוצה, אבל אם תזהו מספר מרכיבי מפתח ממה שיוצר את הבילוי המשפחתי המושלם שלכם, לא בהכרח יהיה צורך בכך. תוכלו פשוט לשלב את אותם הדברים שגורמים לכם הנאה רבה בשגרת החיים שלכם באופן קבוע, או לבצע חריגות קטנות מהשגרה הקבועה כדי לתבל את החיים בדברים שאתם הכי אוהבים או במשהו שדומה להם.
13. איזה כישורים הכי חשוב לפתח אצל הילדים כרגע? – יום אחד תתעוררו בבוקר ותגלו שהילדים שלכם כבר גדולים, אבל הם לא יודעים איך להפעיל את מכונת הכביסה, לשטוף את הבית או לנהל את חשבון הבנק שלהם. אז כדאי שתפעלו כבר היום כדי למנוע את המצב הזה, זהו את התחומים שעליהם רצוי לשים דגש ותעשו זאת בכוחות משותפים עם שאר בני הבית.
15. מה עומד בראש סדר העדיפות שלי כרגע? – כמו שאלות אחרות ברשימה הזאת, אין לשאלה הזאת תשובה קבועה, וזה בסדר גמור. זה טבעי שסדר העדיפויות שלנו ישתנה כל הזמן, ולמעשה אם הוא לא עושה זאת זה סימן קצת מדאיג. בכל פעם שהתשובה לשאלה הזאת משתנה, כנראה שגם התשובות לשאלות הבאות ישתנו, ובהתאם לתשובות שתעניקו לעצמכם תוכלו לנווט את חייכם למקום טוב יותר.
16. מה אני צריך להפסיק לעשות? – מטרת השאלה הזו היא למצוא את הפעילויות וההרגלים שגוזלים זמן יקר ערך משעות הפנאי והעבודה שלכם. ברגע שתאתרו אותם תוכלו לבחור האם אתם מתנתקים מהם באופן מוחלט או שאתם מגבילים את פרקי הזמן שאתם מקדישים להם כדי שתוכלו להתמקד במה שנמצא בראש סדר העדיפויות שלכם.
17. אילו משימות אני דוחה שוב ושוב? – לכולנו יש מטלות או רצונות לבצע דבר מה, שתמיד זוכים ליחס של "מחר אני אטפל בזה" או מחשבה אחרת באותו הסגנון. אין בכך בושה, אבל סביר להניח שהעניין הזה מטריד אתכם. לכן, רצוי שתאגדו את כל אותן המשימות שאף פעם לא נעשות במקום אחד, תחליטו האם כולן באמת חשובות ברמה שמצדיקה "ייסורי מצפון", היפטרו מאלו שלא וקדמו את הביצוע אלו שכן במהירות הרבה ביותר.
18. האם אני צריך לקבל סיוע? – לאף אחד אין את הכלים והיכולות להתמודד עם כל משימה בכוחות עצמו, לכן לפעמים זה רעיון טוב לעצור לרגע ולשפוט את ההתמודדות שלנו עם בעיות מהצד. יכול להיות שבמקום ללמוד לבד איך לבצע תהליך מסוים בעבודה אפשר לבקש עזרה מעובד ותיק יותר, ואולי במקום להתעקש על ביצוע שיפוץ כלשהוא בבית לבד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע שיחסוך לכם זמן וכסף על תיקונים מיותרים בעתיד.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: