maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

חלת תפוח בדבש במיוחד לראש השנה

 
  אחת המנות האהובות ביותר על שולחן החג היא חלה חמימה שניתן לטבול ברטבים או לאכול אותה כמו שהיא. זה נכון פי כמה כאשר מדובר בחלה מתוקה ונימוחה שילדים ומבוגרים אוהבים כאחד, אז כדי לפתוח את השנה עם טעם מתוק בפה, נסו את המתכון המיוחד הזה לחלה מתוקה עם תפוח בדבש. החלה היפהפייה הזו תככב על שולחן החג שלכם ותהיה להיט שכולם ידברו עליו!
 

חלת תפוח בדבש: 

מצרכים עבור הבצק (להכנת 2 חלות):

  • ½1 כוסות מים פושרים
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 ביצה
  • 3 חלמוני ביצה
  • ¾ כוס דבש
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 כפיות מלח
  • 5-7 כוסות קמח

מצרכים עבור מלית תפוחים: 

  • 3 תפוחים בינוניים (עדיף ירוקים) 
  • ¼ כוס סוכר
  • ½ כפית מלח
  • קורט קינמון (לא חובה)

מצרכים עבור תערובת ביצים למריחה:

  • 1 ביצה
  • 1 כף מים קרים
  • ½ כפית מלח
  • 2 כפות סוכר חום לזרייה
מתכון חלה לראש השנה

אופן ההכנה:

מזגו ¼ כוס מים פושרים לתוך קערה גדולה והוסיפו להם חבילת שמרים וכפית סוכר. הניחו לשמרים לתסוס כ-10 כדקות ולאחר מכן הוסיפו את יתרת המים, ביצה, 3 חלמונים, דבש, שמן קנולה, תמצית וניל ומלח. ערבבו עד שכל החומרים מתאחדים.
מתכון חלה לראש השנה

הוסיפו את הקמח לקערה בהדרגה, כחצי כוס בכל פעם, וערבבו את הבצק בעזרת כף עץ או בידכם עד שהוא סופג את כל הקמח. המשיכו ללוש עד לקבלת מרקם אחיד. 

מתכון חלה לראש השנה
הבצק שמתקבל אמור להיות חלק, אלסטי ולא דביק. אם הוא דביק הוסיפו לו קמח, ואם הוא קשה מדי הוסיפו לו מעט מים עד לקבלת המרקם הרצוי. 
מתכון חלה לראש השנה
 
הניחו מגבת נקייה מעל הקערה עם הבצק והניחו לו לתפוח במשך כשעה וחצי עד שעתיים, או עד שהוא מכפיל את נפחו. 
מתכון חלה לראש השנה
בזמן שהבצק תופח, הכינו את מלית התפוחים: מזגו מים קרים לסיר בינוני עד שהוא מתמלא ב מגובהו, והמיסו בהם ½ כפית מלח. קלפו את התפוחים וחתכו אותם לקוביות בגודל חצי סנטימטר. הכניסו את קוביות התפוחים לסיר המים הקרים והשאירו אותם שם עד לשלב שבו תקלעו את החלה.
מתכון חלה לראש השנה
קמחו משטח חלק ונקי והעבירו אליו את הבצק שתפח. לושו את בצק החלה והוסיפו לו קמח במקרה שהוא דביק מעט. חלקו את הבצק ל-2 חלקים שווים בגודלם, השאירו חלק אחד על המשטח ואת השני החזירו לקערה וכסו שוב במגבת. חתכו את הבצק שעל המשטח ל-4 חתיכות שוות ורדדו כל חתיכה למלבן ברוחב 8 סנטימטר. 
מתכון חלה לראש השנה
סננו את חתיכות התפוחים ויבשו אותן בעזרת מגבת נייר. החזירו לסיר וערבבו עם סוכר וקינמון. העבירו חתיכות תפוחים (בלי נוזלים) למרכז של כל מלבן ופזרו כך שיישארו שוליים בלי מלית. 
מתכון חלה לראש השנה
קפלו את קצות הבצק על התפוחים כך שהם יהיו מכוסים מכל צדיהם. חזרו על הפעולה הזו עם כל אחד מ-4 מלבני הבצק וצרו "נחשים" במילוי תפוחים.
מתכון חלה לראש השנה
משכו בעדינות את קצות הבצק כדי להאריך את הרולים תוך הקפדה שמשטח העבודה יהיה מקומח כל העת. כל חתיכה אמורה להיות באורך של 40 סנטימטר.
מתכון חלה לראש השנה
התחילו לקלוע את החלה: חממו תנור ל-180 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה. הניחו שני רולים במקביל על מרכז המשטח המקומח. שימו את הרול השלישי בצורה מאונכת לשני הרולים הראשונים כך שהוא יהיה מתחת לרול השמאלי ומעל לימני. את הרול הרביעי הניחו כך שיהיה מעל הרול השמאלי ומתחת לימני. צופפו והדקו את הריבוע שנוצר במרכז. מספרו בראשכם את קצוות הרולים כך שיהיה לכם יותר נוח לעקוב:
מתכון חלה לראש השנה
העבירו את קצה 1 מעל קצה 2.
מתכון חלה לראש השנה
העבירו את קצה 3 מעל קצה 4.
מתכון חלה לראש השנה
העבירו את קצה 5 מעל קצה 6.
מתכון חלה לראש השנה
העבירו את קצה 7 מעל קצה 8.
מתכון חלה לראש השנה
העבירו את קצה 2 מעל קצה 7 (כשהוא עדיין מתחת לקצה 1).
מתכון חלה לראש השנה
העבירו את קצה 8 מעל קצה 5.
מתכון חלה לראש השנה
העבירו את קצה 6 מעל קצה 3.
מתכון חלה לראש השנה
העבירו את קצה 4 מעל קצה 1.
מתכון חלה לראש השנה
הרימו את קצוות 4 ו-7 וסובבו אותם אחד סביב השני.
מתכון חלה לראש השנה
מקמו את הקצה המסובב מתחת לחלה וחזרו על התהליך עם שאר הקצוות הפתוחים (1 עם 6, 3 עם 8, ו-2 עם 5).
מתכון חלה לראש השנה
אחרי שכל הקצוות סגורים, תפחו על הבצק כך שיהיה ממרוכז בצורת עיגול. חזרו על הפעולה עם החצי השני של הבצק, הניחו את החלות על תבנית אפייה מרופדת והניחו להן לתפוח כ-30-45 דקות.
מתכון חלה לראש השנה
הכינו את התערובת למריחה על החלה: בקערה קטנה, ערבבו את הביצים, המים והמלח עד שמתקבלת תערובת חלקה. השתמשו במברשת כדי למרוח שכבה דקה של תערובת על שתי החלות, ופזרו כף סוכר חום מעל לכל חלה.
מתכון חלה לראש השנה
הכניסו את החלות לתנור למשך 45 דקות או עד שהן מוכנות. כדי לבדוק זאת, הפכו את החלה החמה בעזרת מגבת והקישו על התחתית שלה. אם נשמע צליל חלול משמע שהחלה מוכנה. אם לא, החזירו את החלה לתנור להמשך אפייה.
 
שיהיה בתיאבון ושנה טובה ומתוקה!

מקור התמונות: Nicole Lee

 

מקור: מאיה ר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: