maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

פאי שמש עם תרד וריקוטה - מתכון יצירתי!

בית המאפה של אמא - עוגות, לחמים ופשטידות

הפאי היצירתי הבא, לא רק טעים בצורה בלתי רגילה אלא גם מעוצב כשמש יפהפייה שתגנוב את כל תשומת הלב, ותהיה הלהיט של הארוחה. מתכון מיוחד ששווה לכם לנסות!
 
פאי השמש
 
 
מרכיבים לבצק: 
  • 500 גרם קמח
  • שליש כוס שמן זית כתית מעולה
  • שלושת רבעי כוס יין לבן יבש
  • כפית מלח

 

מרכיבים למילוי

  • 350 גרם עלי תרד חלוטים
  • 350 גרם גבינת ריקוטה
  • ביצה אחת
  • 80 גרם גבינת פרמזן מגורדת 
  • מלח ופלפל שחור לתיבול
  • קמצוץ פירורי לחם
 
אופן ההכנה
  • הכניסו את כל מרכיבי הבצק למיקסר וערבלו, מומלץ באמצעות וו לישה. כשהבצק אחיד וחלק, צרו שני כדורים שווים בגודלם ועטפו בניילון נצמד. הניחו בצד עד לסיום הכנת המילוי.
  • להכנת המילוי ערבבו את התרד והריקוטה בקערה. הוסיפו את הביצה, גבינת הפרמזן, המלח והפלפל השחור לפי הטעם.
  • באמצעות מערוך שטחו את שני כדורי הבצק כדי ליצור עיגולי בצק בקוטר של 30 סנטימטרים כל אחד.
  • לפני מריחת המילוי יש ליצור שכבת פירורי לחם שתמנע מהמילוי להרטיב את הבצק. פזרו פירורי לחם בצורת טבעת סמוך לקצוות עיגול הבצק. הוסיפו עיגול פירורי לחם במרכז.
  • על אותו מעגל עליו פיזרתם פרורי לחם, מרחו כמות נדיבה של מילוי, ואת המילוי שנשאר הציבו במרכז עיגול הבצק. זה צריך להיראות כך:
 
פאי השמש

 

  • פזרו את גבינת הפרמזן מעל המילוי, וכסו את עיגול הבצק בעיגול השני. 
פאי השמש
 
  • אטמו את הקצוות והשתמשו בעדינות במזלג כדי לסגור את הבצק לגמרי וליצור עיטור יפה.
  • הניחו קערה במרכז הבצק, ולחצו אותה מעט כדי ליצור שקע בין המילוי המרכזי לחיצוני.
 
פאי השמש

 

  • חתכו את הבצק ל-21 חלקים שווים, בעובי של 2-3 ס"מ, כשאתם מבצעים את החיתוך כמעט עד לקערה.
פאי השמש
 
 
  • בעדינות רבה, סובבו כל חתיכה בזווית מעט גדולה יותר מ-90 מעלות.
פאי השמש
 
  • אפו את הפאי בחום של 180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהבצק משחים.
 
פאי השמש

כעת תוכלו להרשים את כל האורחים עם הפאי המיוחד (והטעים) הזה. זלילה מהנה! 

פאי השמש
 
מקור: סנדי בלום
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: