print header

8 מיתוסים נפוצים בנוגע לטעינת מכשירי הסמארטפון

כמו שאתם ודאי יודעים מניסיונכם האישי, חיי הסוללה של המכשיר הסלולרי שלנו הם קצרים וחיוניים במיוחד. למרות שמדובר בנושא כל כך חשוב, רבים מאיתנו עדיין מאמינים בשורה ארוכה של מיתוסים שגויים בנוגע להטענת הטלפונים הסלולריים שלנו. לא רק שהמיתוסים האלו שקריים, הם גם עלולים לגרום לקיצור חיי הסוללה שלכם ואף לנזק ממשי למכשיר עצמו. כל משתמש שרוצה להטעין את המכשיר הסלולרי שלו בצורה נכונה ובטוח צריך לדעת את האמת שמאחורי האמונות המוטעות הללו, ואלה הם 8 המיתוסים שכדאי שגם אתם תכירו.
 

 

 

1. מטענים של יצרנים שונים הורסים סוללות

יצרנים רבים מזהירים אותנו מפני הנזק שייגרם לסוללה של המכשיר שלנו אם נטעין אותו באמצעות מטענים של חברות אחרות, אך האמת היא פחות קיצונית.

האמת:

הטענה באמצעות מתאמים וכבלים של יצרנים אחרים היא אכן הרבה פחות יעילה מאשר זו שמבוצעת באמצעות מטענים מקוריים, אבל היא לא גורמת נזק לסוללה. הסכנה האמתית היא ממטענים זולים של חברות לא מוכרות וחיקויים של מותגים מוכרים. המטענים האלו אמנם יטעינו את הסוללה שלכם, אבל הם לרוב יעשו זאת לאט מאוד ויפגעו בקיבולת ההטענה המרבית של הסוללה.

2. אסור להשתמש בסמארטפון בזמן שהוא בהטענה

יש הטוענים כי במקרה שבו המכשיר הסלולרי גם נטען וגם בשימוש, זה יכול "לבלבל" את הסוללה, אך טענה זו רחוקה מאוד מהמציאות.

האמת:

שימוש בטלפון סלולרי בזמן ההטענה, בין שמדובר בשיחת טלפון או בגלישה באינטרנט, לא ישפיע על איכות ההטענה או על אורך החיים של הסוללה. המקור למיתוס זה הוא מטענים מזויפים מאיכות נמוכה מאוד, שהשימוש בהם בזמן ההטענה גרם לקצר במכשיר שנטען. כפי שצוין גם בהתייחס למיתוס הקודם, כל עוד אתם משתמשים במטענים מקוריים או לפחות איכותיים, אין לכם שום סיבה לדאגה. 
 

3. הטענה למשך כל הלילה מסוכנת למכשיר

אחת מהאמונות הרווחות בנוגע לסוללת המכשיר הסלולרי היא שאם נטעין אותו למשך כל הלילה, הסוללה תיטען באופן עודף ותיהרס.

האמת:

הטלפונים החכמים של היום מצוידים בסוללות חכמות לא פחות. כאשר הסוללה נטענת במלואה היא מנתקת את עצמה מאספקת הכוח של המטען ומפסיקה את הטעינה המעשית, למרות שהיא עדיין מחוברת לחשמל. יחד עם זאת, יש לזכור שלמרות שאין שום נזק בהטענה ממושכת כשהסוללה מלאה, גם איך בכך שום תועלת והדבר יכול לפגוע דווקא ביעילות המטען שלכם. טעינה אידיאלית של המכשיר הסלולרי שלכם צריכה להתבצע כאשר עוצמת הסוללה נמצאת בטווח שבין 40% ל-80%.

4. כדי לשמור על חיי הסוללה אסור לכבות את הסמארטפון

יש הנוהגים שלא לכבות את המכשיר שלהם לעולם, מחשש שתהליך הכיבוי וההדלקה מקצר את חיי הסוללה. איש לא יודע מהיכן הגיע המיתוס הזה, אך מה שבטוח זה שהוא שגוי.

האמת:

מדובר בשקר גמור. הסמארטפון הוא אמנם מכשיר אלקטרוני, אבל אין זה אומר שכיבוי מפעם לפעם פוגע בו. למעשה, יש יצרנים מסוימים שאף ממליצים על כיבוי המכשיר למשך כמה שעות מדי שבוע כדי לתת לה מעט "מנוחה" וזמן להתקרר.

5. הטענת הסוללה כאשר היא מתרוקנת לחלוטין מאריכה את חייה

רבים מניחים שהטענת הסוללה כאשר היא מתרוקנת היא דרך שמאפשרת להאריך את חייה, אך האם יש אמת בטענה זו?

האמת:

חשוב לדעת שמדובר בשקר מוחלט וסכנה חמורה לסוללה שלכם. המיתוס הזה היה נכון בעבר, כשבמכשירים הסלולריים היו סוללות ישנות ופשוטות יותר מאשר אלו שנעשה בהן שימוש היום. הסוללות שמותקנות במכשירים המודרניים הן לרוב סוללות ליתיום–יון, שאם תרוקנו אותן באופן קבוע ל-0% הן יפסיקו לעבוד מהר מאוד. סוללות שכאלו עדיף בהרבה להטעין כאשר מצב הסוללה הוא בין 30% ל-40% טעינה. 
 
 
 

6. חובה להטעין כל מכשיר חדש שקונים במשך הלילה

המוכר בחנות אומר לנו תמיד להטעין את המכשיר במשך לילה שלם לפני שאנו משתמשים בו לראשונה, אך מה עומד מאחורי הוראה זו?

האמת:

מדובר בדוגמה נוספת למיתוס שמקורו בעבר הרחוק של המכשירים הסלולריים, אולם יצרני המכשירים וחלק מהמוכרים תומכים בו עד היום. כמעט בכל חוברת הוראות של טלפונים סלולריים רשום שמומלץ להטעין את המכשיר במשך 12 שעות מבלי להדליקו, אך הדבר נועד כדי להטעות את ציבור הצרכנים. סוללות ליתיום–יון נשמרות במצב הטוב ביותר כשהן ב-40% טעינה, ולכן רוב יצרני המכשירים שולחים את הטלפונים שלהם אל החנויות כאשר הסוללות שלהם טעונות לפחות בכמחצית מהקיבולת שלהם.
 
אם אתם קונים מכשיר חדש והסוללה שלו חלשה מאוד או לא עובדת בכלל, סימן שהמכשיר ישן מאוד או שהשתמשו בו לתצוגה במשך זמן רב. במצב שכזה עליכם לבקש מכשיר או סוללה חלופיים, שכן סוללות ישנות ופגומות שכאלו סובלות לרוב מאורך חיים ויכולת טעינה נמוכים מאוד.

7. ניתן להשתמש באותה הסוללה כמעט לנצח

העובדה שסוללות הן רכיב שניתן להטענה, גורמת לרבים להניח שהוא אחד מהחלקים שפחות נוטים להתכלות, ושאורך החיים שלו ארוך יחסית. 

האמת:

המיתוס הזה הוא לא שקרי לחלוטין, אבל הוא כן מטעה במקצת. טכנית אמנם אפשר להשתמש בסוללות הנטענות של המכשירים שלנו לתקופות זמן ארוכות מאוד, אבל אחרי מספר מחזורי הטענה קיבולת ההטענה שלהן תתחיל לרדת עד שהיא תגיע לרמה כמעט אפסית. כמעט כל אדם שמחזיק במכשיר סלולארי זמן רב יכול להעיד על כך שלאורך השנים משך הזמן שהטענה מלאה מספקת הולך ויורד, ובמצבים כאלו מומלץ להחליף לסוללה חדשה.
 
 

8. חום גבוה פוגע באיכות ההטענה

האם קיימת חשיבות לסביבה שבה נמצא המכשיר שלנו בזמן שהוא מחובר אל המטען, או שניתן להמשיך ולהטעין אותו גם באזורים חמים במיוחד?

האמת:

חום וטכנולוגיה רגישה לא הולכים טוב ביחד, והכלל הזה תקף במיוחד בנוגע לסוללות ליתיום–יון. היות והסוללות האלו מתחממות מאוד בזמן ההטענה, יש להימנע ככל האפשר מחשיפה מיותרת של המכשיר הסלולרי שלכם לחום, במיוחד בזמן ההטענה. הטענה באזור המואר באור שמש ישיר בבית או ברכב, הטענה ליד מכשירי חשמל פולטי חום כמו המחשב הנישא שלכם או הממיר של הטלוויזיה, ולמעשה כל מצב אחר שמחמם את הסמארטפון שלכם מעבר לנדרש, מסכן לא רק את הסוללה שלכם, אלא גם את המכשיר עצמו.

 

מקור: מאור בורנשטיין
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.