print header

מדריך לקניית שעונים חכמים והמלצות על שעונים טובים בתקציב שפוי

פעם כולנו היינו מסתובבים עם שעון יד – זו לא הייתה רק הצהרה אופנתית, אלא גם הדרך היחידה לדעת מה השעה אם אתם לא עמדתם מול שעון קיר גדול. עם הופעת הטלפונים הניידים ושלל המכשירים האחרים שמורים על הזמן, הצטמצם השימוש בשעון היד לאלו ששומרים חסד למכשיר האנלוגי או הדיגיטלי שלהם או לאנשים הרואים בו סמל סטטוס. אך כיום המוצר הזה חזר לאופנה, בגלגול חדש אפשר לומר, עם התפשטות השימוש בשעונים החכמים – אלו שלא רק מראים לנו את השעה אלא יכולים לעשות עוד שלל פעולות נוספות עבורנו בדומה לטלפון החכם. יש שורה ארוכה של מותגי שעונים חכמים בשוק ואם גם אתם החלטתם שאתם רוצים להתחדש באחד או לקנות אותו כמתנה למישהו – כדאי שתדעו מה באמת חשוב כדי שתעשו את הרכישה הנכונה. הכנו לכם מדריך עם כל המידע החשוב בנושא שגם כולל המלצות ל-4 שעונים חכמים שניתן לרכוש בתקציב שפוי.

מה זה בכלל שעון חכם?

אפשר להתייחס לשעון חכם ככזה שבו הוחלפה התצוגה האנולגית הקלאסית או הדיגיטלית בתצוגת מסך מגע שניתן לשלוט עליה ולבצע דרכה פעולות אינטראקטיביות. כמו רוב שאר המוצרים שנקראים "חכמים" בימינו, החידוש העיקרי של שעון חכם מתבטא בכך שהוא יכול להתממשק עם הסמארטפונים שלנו, ואנחנו יכולים לקבל דרכו הודעות אימייל, אס.אם.אסים ו-וואטסאפ, לשמוע בעזרתו מוזיקה, להתקין עליו אפליקציות שונות – כדוגמת כאלו המודדות את ביצועי הספורט שלנו – ואפילו לענות דרכו לשיוחת ולדבר בלי צורך להחזיק את הטלפון החכם בקרבת מקום.

שעונים חכמים: רוכב אופניים משתמש בשעון חכם

קריטריונים לבחירה נכונה של שעון חכם

1. תאימות

מכיוון שמרבית השעונים החכמים נועדו לשמש "בני לוויה" לטלפונים חכמים, אחד הדברים החשובים שיש לבדוק הוא שאכן השעון שאתם מעוניינים לקנות תואם לסמארטפון שאתם מחזיקים ויכול להתממשק איתו. מרבית השעונים שפועלים על מערכת הפעלה מסוג אנדרואיד – כגון אלו של היצרניות סמסונג, גרמין, פולאר ועוד – יתממשקו היטב עם טלפונים חכמים עם מערכת הפעלה דומה והן עם מכשירים של חברת אפל עם מערכת הפעלה iOS. ישנם גם שעונים שמערכת ההפעלה שלהם היא Google Wear OS, והם עובדים הכי טוב לצד סמארטפונים על בסיס אנדרואיד, אם כי חלקם יכולים לתקשר גם עם מכשירי אייפון, אבל בצורה מוגבלת. לעומת אלו, באופן לא מפתיע, השעונים החכמים של אפל עובדים בדרך כלל רק עם הסמארטפונים של אותה החברה.

כך או כך, אל תתייחסו לפרט הזה כמובן מאליו בשום מצב – תמיד תבררו לפני הקנייה האם השעון שאתם קונים יכול להתממשק עם מכשירים אחרים שרלוונטיים לכם. הרבה פעמים התממשקות שכזו תלויה בהורדת אפליקציה מתאימה לסמארטפון ולשעון לשם ההתחברות – וגם את זה כדאי לכם לבדוק במעמד הרכישה.

שעונים חכמים: אישה משתמשת בטלפון חכם ושעון חכם

2. חיי סוללה

אורך חיי הסוללה של שעון חכם בין הטענה להטענה הוא אחד הגורמים שהכי חשוב לבדוק לפני שקונים אותו, כי רבים עדיין מתלוננים על כך שהשעון שלהם לא פועל מספיק זמן ללא הטענה תכופה. במרבית השעונים, בין אם אלו של אפל ובין אם אלו מבוססי האנדרואיד, אתם יכולים לצפות לחיי סוללה של 2-3 ימים בין ההטענות. יש כיום גם שעונים מתקדמים המשתמשים במעבד Snapdragon Wear 3100 המאפשר להאריך את חיי הסוללה ל-5 ימים – אך רק אם אתם מוכנים לשתק חלק מהיישומים המותקנים על השעון בזמן שהתצוגה שלו לא פועלת.

יש מספר שעונים חכמים שיכולים להגיע לאורך חיי סוללה של 5-7 ימים, אבל בדרך כלל הם יכללו פחות יישומים והתצוגה שלהם תהיה באיכות נמוכה . אז אל תמהרו להתלהב אם אתם שומעים על אורך זמן שכזה בין הטענה להטענה, ותבדקו היטב את איכות השעון לפני שאתם רוכשים אותו רק בגלל ההבטחה לחיי סוללה מפתים. דבר חיובי שניתן לומר בנוגע להטענה, הוא שרבים מהשעונים החכמים מצוידים ביכולת הטענה אלחוטית, כך שמדובר בפעולה נוחה למדי. אתם לא תצטרכו לחבר אותם לכבל ותוכלו פשוט להניח אותם על משטח טעינה, שיאפשר לכם להמשיך ולהשתמש בתצוגה שלהם גם בזמן שהם נטענים.

שעונים חכמים: בן אדם מסתכל על השעון החכם שמראה סוללה ריקה

3. מגוון אפליקציות

דבר חשוב נוסף שכדאי לשים אליו לב כשבוחרים שעון חכם הוא מגוון האפליקציות הייעודיות שקייימות עבורו וניתן להתקין עליו. לשעוני אפל למשל, יש מבחר של יותר מ-20,000 אפליקציות זמינות נכון להיום בחנות אפליקציות מיוחדת שהשיקה ענקית הטכנולוגיה עבור השעונים שלה. גם למכשירים שמצוידים במערכת ההפעלה Google Wear OS יש כבר אלפי אפליקציות שהותאמו לשימוש בפלטפורמת השעון. במרבית השעונים החכמים המודרניים תוכלו להתקין אפליקציות ישירות על השעון, ולא תצטרכו לממשק אותו קודם עם הטלפון החכם שלכם כדי שהן יעבדו.

מצד שני שימו לב, בשעונים המבוססים על מערכות הפעלה אחרות, כמו למשל Tizen OS של סמסונג, יש מבחר פחות של אפליקציות מותאמות. לכן חשוב שתבדקו איזו מערכת הפעלה ישנה בשעון שאתם מתכוונים לקנות, והאם לאפליקציות החשובות לכם - אלו שתרצו להתקין בשעון - יש גרסה מותאמת עבורה.   

שעונים חכמים: איור של שעון חכם שיוצאים ממנו אייקונים רבים

4. שימוש כשעון ספורט

אחת הסיבות המרכזיות שרבים היום עוברים לשעונים חכמים היא היכולת להשתמש בהם כאביזרי ספורט לבישים שניתן באמצעותם לעקוב אחרי מדדים שונים שקשורים לפעילותכם הגופנית: קצב לב, מדידת צעדים, מהירות ריצה, שריפת קלוריות ועוד - והכל בזמן אמת. אם גם עבורכם יכולות המדידה של השעון מהוות שיקול חשוב, כדאי לבדוק שהוא אכן מכיל את כל הרכיבים הנדרשים – כמו מודד קצב לב מובנה ותוכנת GPS שיכולה לעקוב במדויק אחרי מסלול ההליכה, הריצה או רכיבת האופניים שלכם ולבדוק את קצב ההתקדמות שלכם עליו.

ישנם גם שעונים חכמים המיועדים מראש בעיקר לפעילות ספורטיבית ומכילים תכונות מתקדמות אף יותר. כך למשל מכשירים של יצרניות כגארמין או פולאר, שביכולתם לספק מדדים כמו רמת חמצן בדם ושונות קצב הלב (heart-rate-variance), כמו גם לבצע מדידת לחצים תוך כדי הפעילות הגופנית.

שעונים חכמים: אדם רץ ומסתכל בשעון החכם שלו

5. עיצוב ואפשרות להתאמה אישית

כמו הרבה מוצרים אחרים, גם השעונים החכמים יכולים להגיע במבחר צורות, צבעים, עיצובים, גדלים ומשקלים – ואתם צריכים לבחור את זה שמתאים לכם. המותגים המובילים בשוק מציעים אפילו שורה של רצועות מעוצבות שניתן להחליף ביניהן על פי בחירתכם – לכן אם הנושא של העיצוב האישי והגיוון חשוב לכם, בדקו את האפשרות הזו לפני קניית השעון.

קחו בחשבון שאתם כנראה הולכים להסתובב עם השעון על פרק כף היד במשך כל היום, או בזמן שאתם עוסקים בפעילות גופנית מאמצת, ולכן יש לשים לב למשקלו ולנוחות שבה הוא יושב על היד. בניגוד לתחילת דרכם של השעונים החכמים המודרניים, אז רובם הגיעו בצורה מרובעת, כיום אימצו רבות מהיצרניות גם את הצורה העגולה – כך שתוכלו למצוא שעונים חכמים בעיצוב שמאוד דומה לאלו המסורתיים יותר.

כדאי לדעת שלאחרונה אפילו השחקנים הוותיקים יותר בתחום השעונים האופנתיים, כמו טאג הוואר, אמפריו ארמני ולואי וויטון נכנסו לעולם השעונים החכמים, ומייצרים מוצרים ממותגים משלהם המבוססים על מערכת אנדרואיד. תג המחיר שלהם הוא בהתאם לשם המותג ולא מומלץ עבור רוב הצרכנים.

שעונים חכמים: איש מחזיק ביד שעון חכם

מכשירים מומלצים במחירים שפויים

בכל מה שנוגע למחירם של השעונים – ממש כמו בכל מה שקשור בסמארטפונים, גם כאן יש מבחר שנע בין מחירים גבוהים במיוחד למכשירים הממותגים והמתקדמים ביותר בשוק, לבין מחירים זולים יותר עבור המכשירים הממוצעים. אילו דגמים נחשבים לשעונים שניתן לקנות בתקציב נמוך-ממוצע והם שווים את הכסף לדעת המומחים? הנה מספר המלצות:

  • אפל ווטש סדרה 3 – סדרת השעונים של אפל כבר הגיעה לגרסתה השישית, אך המכשירים בדגמים אלו יכולים לעלות לכם 1,800 ₪ ומעלה. לעומת זאת, אם אתם הולכים כמה גרסאות אחורה, אל סדרה 3, תוכלו לרכוש מכשיר שהוא עדיין מצוין בפחות מ-1,000 ₪. שעוני אפל מגרסה 3 הם קטנים, קלים ומעוצבים יפה. הם בעלי GPS מובנה, יכולת לנטר את מדדי הגוף שלכם לצורך בקרה על פעילות כושר ותכונות נוספות שהופכות אותם לבהחלט כדאיים גם כיום.

שעונים חכמים: אפל ווטש סדרה 3
  • Garmin Vivoactive 3 - אם אתם מייעדים את השעון החכם שלכם בעיקר למדידת הפעילות הספורטיבית שלכם, כדאי לכם ללכת על הדגם הזה של גרמין, שאותו ניתן למצוא כיום בשוק בפחות מ-1,000 ₪. ב-Vivoactive תמצאו את כל התכונות שמתאמנים זקוקים להם – והוא קל ומדויק מאוד, מכיל GPS מובנה, חיישן קצב לב ואפילו מד גובה למטפסים ומד מותאם לניטור פעילות שחייה (מסלול, מהירות, קצב לב) עבור השחיינים שבכם.

  • Amazfit Bip – אם אתם רוצים שעון חכם בסיסי יותר, כזה שמתאים לכל כיס אבל עדיין שווה את הכסף, כדאי לכם לבחור במותג הזה. תוכלו למצוא אותו במחירים שלא עולים על 450 ₪, והוא מציע סוללה עם אורך חיים מכובד מאוד. הוא כולל את הדברים הכי בסיסיים שאתם צריכים משעון חכם, כמו מודד קצב לב ו-GPS מובנה, ואם אתם לא זקוקים ליותר מזה – אז תוכלו ליהנות ממנו מאוד.

  • Huawei Band 3 Pro - השעון הזה מעוצב כ"צמיד כושר" – כלומר רצועה ארוכה עם מסך במרכזה, שעיקר מטרתה היא ללוות את הפעילות הגופנית ולנטר אותה במדויק. תוכל למצוא את המכשיר של ענקית הטכנולגיה הסינית בשוק במחיר שנע סביב ה-350 ₪, וליהנות משלל התכונות שלו המתאימות למתאמנים ולכל מי ששומר על כושר באופן מסודר ותדיר. 

מקור התמונות: canva.com

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.