print header

7 הגדרות שכדאי לכם לכבות באייפון שלכם

 ההשקה החגיגית של Apple לגרסה 15 של מערכת ההפעלה למכשירי ה"אייפון" לא רק השאירה חותם על עיצוב הממשק אליו התרגלנו בשנה האחרונה, אלא גם ערכה שינויים רבים - טובים ולא טובים - בהגדרות שלנו, שחשוב שתכירו! מבלי ששמנו לב, כל עדכון שביצענו בשנים האחרונות באייפון עזר למכשיר הנייד שלנו לפתח "חיים עצמאיים" שמאפשרים לו לעשות עבורנו את העבודה ברקע. גם העדכון החדש של Apple איפס ברוב מכשירי האייפון הדגרות רבות שמומלץ מאוד להכיר ולכבות או להתאים לצרכים שלכם. חלק מהפעולות האלה כלל אינן נחוצות ומובילות במקרים רבים לצריכת סוללה מוגברת, שימוש יתר בחבילת הגלישה ואפילו פגיעה בפרטיות שלנו לצרכים שאינם חיוניים או מידיים. אז מה אפשר לעשות עם זה?
 

הגנו על הפרטיות שלכם

1. האפליקציות שיודעות עלינו הכל

מטרתם הסמויה של בהרבה יישומונים במכשירים הסלולריים שלנו היא לעקוב אחר פעילותנו ברשת כדי לאסוף עלינו מידע, לגבש פרופיל ברור יותר של האישיות שלנו ולבסוף להתאים לנו תכנים ופרסומות שבאמצעותם הם מרוויחים כסף. מתן הרשאה לאיסוף מידע שכזה עלול לחשוף את הדברים הכי פרטיים שאנחנו מחזיקים בסלולרי שלנו או שניתן ללמוד מהרגלי הגלישה שלנו וכאשר זה המידע הזה מגיע לידיים הלא נכונות אנו צפויים למצוא את התמונות או המסמכים שלנו מסתובבים ברשת ללא ידיעתנו.

כיצד ניתן למנוע את המעקב?

פרטיות וחיסכון בסוללה באייפון: הסבר כיצד למנוע מעקב באייפון

 

א. היכנסו אל תפריט ההגדרות הראשי שלכם

ב. גללו למטה ולחצו על "פרטיות" (תמונה 2- Privacy).

ג. בראש העמוד בחרו ב-"מעקב" (תמונה 3- Tracking).

ד. הורידו את הסימון מ-"אפשר ליישומים לבקש לבצע מעקב" (תמונה 3- Allow Apps to Request to Track) ואז בחרו ב-"בקש מיישומים להפסיק את המעקב" (Ask Apps to Stop Tracking).

2. בחרו בזהירות מי רשאי לדעת איפה אתם

ישנן אפליקציות רבות שמהותן מתבססת על נתוני המיקום שלנו - חלקן אכן מצריכות זאת ומתן הרשאה כזו עבורן הוא חיוני, כגון תוכנות ניווט ומפות. אך ישנן אפליקציות שמבקשות הרשאה למיקום על אף ששום הצדקה לא מחייבת זאת. על כן, עליכם לבחון בזהירות ובצורה נבונה לאילו אפליקציות את מאפשרים לעקוב אחרי המיקום המדויק שלכם. כמו כן, יש לקחת בחשבון שככל שתתירו ליותר אפליקציות לעקוב אחרי המיקום שלכם, כך הפרטיות שלכם תיפגע והסוללה תיגמר מהר יותר. 

כיצד להעניק או להסיר הרשאת מיקום לאלפליקציה?

פרטיות וחיסכון בסוללה באייפון: הסבר כיצד למנוע גישה למיקום באייפון
א. בתפריט ההגדרות הראשי שלכם בחרו ב-"פרטיות" (תמונה 1- Privacy).
ב. בראש העמוד לחצו על "שירותי מיקום" (תמונה 2- Location Services).
ג. כעת עומדות בפניכם שתי אפשרויות: אפשרות א' שתאסור גישה למיקום שלכם עבור כל האפליקציות באמצעות ביטול הסימון הירוק, או אפשרות ב' שבאמצעותה תוכלו לבחור ידנית את האפליקציות שיקבלו הרשאה לגשת למיקום שלכם.
ד. אם בחרתם באפשרות ב' לחצו על אחת האפליקציות ואז בחרו בהרשאת המיקום המבוקשת: "אף פעם" (Never), "שאל בפעם הבאה או בזמן שיתוף" (Ask Next Time Or When I Share), "בעת השימוש ביישום" (While Using The App), "תמיד" (Always).
ההמלצה שלנו היא להימנע מלתת לאפליקציה אפשרות לעקוב אחריכם "תמיד". כמו כן, מומלץ לשקול היטב לאילו אפליקציות אתם מאפשרים גישה ל-"מיקום מדויק".

3. אל תאפשרו שיתוף נתוני מערכת

חברת Apple שואפת לאסוף כמה שיותר מידע מהמכשיר שלכם ולהתחקות אחר פעולותיכם כדי לדעת מה לשפר בגרסאות הבאות של מערכת ההפעלה. לכאורה, מדובר במטרה חיונית שנועדה לטובתכם, אך הדבר כרוך בשאיבת מידע אישי ושימוש ברשת הסלולרית שלכם כדי לשלוח את הנתונים הללו, דבר שמוביל לבזבוז חבילת הגלישה שלכם וכן לצריכת סוללה מוגברת.

כיצד לבטל זאת?

פרטיות וחיסכון בסוללה באייפון: הסבר כיצד למנוע שיתוף נתוני מערכת
א. היכנסו אל תפריט ההגדרות הראשי שלכם (תמונה 1).
ב. בחרו ב-"פרטיות" (תמונה 2- Privacy).
ג. גללו עד לתחתית העמוד ולחצו על "נתונים ושיפורים" (תמונה 3- Analytics & Improvements).
ד. בטלו את הסימון הירוק בראש המסך "שיתוף נתוני iPhone" - פעולה שתאפשר לכם לבטל באופן אוטומטי את כלל הסימונים שמתחת - ואשרו (תמונה 4).

חסכו בסוללה ושמרו על חבילת הגלישה 

4. אל תתנו למייל להציף אתכם בהתראות

התראה מהמכשיר החכם שלנו מושכת את תשומת לבנו מספר פעמים ביום וגורמת לנו לתהות האם קיבלנו הודעה חשובה או מייל חדש - אך צליל ההודעה, הרטט והמסך שנדלק בכל מספר דקות או שניות הם "בזבזני" סוללה משמעותיים שכדאי מאוד להגביל אותם! בדיוק בשביל זה קיימת הגדרה באייפון שמאפשרת לנו לבקש מהמייל לרכז את כלל ההתראות לטווח זמן שאנו נבחר מראש - דבר שיחסוך הרבה סוללה וכאב ראש.

כיצד עושים זאת?

פרטיות וחיסכון בסוללה באייפון: הסבר כיצד למנוע מהמייל לשלוח הרבה התראות באייפון
א. בתפריט ההגדרות הראשי שלכם לחצו על "דואר" (תמונה 1- Mail)
ב. לחצו על "חשבונות" (תמונה 2- Accounts).
ג. לחצו על "טען נתונים חדשים" (תמונה 3- Fetch New Data).
ד. בטלו את הסימון "Push" שבראש העמוד ואז בחרו או הגדירו בחלק התחתון את טווח הזמן שבו אתם מעוניינים לקבל התראות מרוכזות (טווח מומלץ לחיסכון בסוללה הוא כל 30 דקות).

5. בטלו את גיבוי הקבצים האוטומטי לענן

כולנו שומרים תכנים חשובים בנייד שלנו שמשמשים אותנו לעבודה, ללימודים או לצרכים פרטיים אחרים וחשוב לדאוג לגיבוי של המידע הזה מדי פעם. אך אם אתם רוצים לשמור על הסוללה ועל חבילת הגלישה שלכם, אנו ממליצים לעשות זאת אך ורק כשאתם מחוברים לרשת WiFi. העדכון החדש של Apple איפס ברוב מכשירי האייפון את ההגדרה והתיר לו לגבות את הקבצים מהנייד שלכם ל-iCloud בכל זמן נתון, גם כאשר אינכם מחוברים ל-Wifi - המשמעות היא שהגיבוי מתבצע על חשבון חבילת הגלישה שלכם!

כיצד מבטלים גיבוי נתונים אוטומטי?

פרטיות וחיסכון בסוללה באייפון: הסבר כיצד לבטל גיבוי קבצים אוטומטי
א. בתפריט ההגדרות הראשי שלכם לחצו על "סלולרי" (תמונה 1- Celluler).
ב. גללו עד לסוף העמוד ובחרו ב"iCloud Drive" (תמונה 2) כדי לאסור על המכשיר לעשות שימוש בתעבורת נתונים דרך הרשת הסלולרית למטרות גיבוי לענן.

כמו כן, שירותי הענן של Apple נוטים לגבות באופן אוטומטי על הרשת הסלולרית גם את התמונות והסרטונים שלנו - וברוב המקרים מדובר בקבצים כבדי משקל שלא כדאי לגבות על חשבון חבילת הגלישה שלנו. על כן, אם חיי הסוללה וחבילה הגלישה שלכם חשובים לכם, אנו ממליצים לבטל את ההגדרה הזו.

כיצד מבטלים גיבוי אוטומטי של קבצי מדיה?
פרטיות וחיסכון בסוללה באייפון: הסבר כיצד לבטל גיבוי קבצים אוטומטי
א. בתפריט ההגדרות הראשי שלכם גללו למטה ובחרו ב-"תמונות" (תמונה 1- Photos).
ב. גללו מעט למטה ובחרו ב-"נתונים סלולריים" (תמונה 2- Cellular Data).
ד. הורידו את הסימון מ-"נתונים סלולריים" (תמונה 3- Cellular Data) כדי שהאייפון שלכם יגבה תמונות וסרטונים רק על גבי רשת WiFi.

6. סגרו את כל הכרטיסיות בדפדפן - באופן אוטומטי!

אם תיכנסו עכשיו לדפדפן שלכם - "Safari" - אנו משוכנעים שאצל רובכם יהיו כמה וכמה חלוניות פתוחות שנשמרו מהגלישות הקודמות. רבים מאיתנו לא יודעים שהשארת חלוניות פתוחות לאחר תום שצפייה עלולה להוביל לצריכת סוללה מוגברת ולכן אנו ממליצים לנצל את ההגדרה הנפלאה החדשה שנוספה לתפריטי האייפון שמאפשרת לכם להגדיר זמן סגירה אוטומטי לחלוניות. כלומר, אם לא עשיתם שימוש בחלוניות הללו בפרק הזמן שהגדרתם, הן יסגרו באופן אוטומטי ויחסכו בצריכת הסוללה.
כיצד זה עובד?
פרטיות וחיסכון בסוללה באייפון: הסבר כיצד לסגור את הכרטיסיות באייפון
א. בתפריט ההגדרות הראשי שלכם בחרו ב-"Safari" (תמונה 1).
ב. גללו מעט למטה ובחרו ב-"סגור את הכרטיסיות" (תמונה 2- Close Tabs).
ג. בחרו בפרק הזמן שבו הכרטיסיות שלכם יישארו פתוחות, כך שאחרי שהוא יפוג הן יסגרו באופן אוטומטי (תמונה 3).

7. מנעו מהאפליקציות שלכם לפעול ברקע

לא כולנו ערים לכך, אבל גם כאשר אנו כלל לא משתמשים בנייד שלנו יש אפליקציות שממשיכות לפעול ברקע ולרענן את עצמן על בסיס קבוע כדי לאפשר לנו לגשת אליהן ישירות מבלי להמתין לטעינתן. הפעולה הזו צורכת סוללה, מעמיסה על חבילת הגלישה שלכם (אם מופעלת באופן קבוע) ולפעמים היא גם הסיבה להתחממות פתאומית של מכשירים. אם אתם בכל זאת מעוניינים ברענון האוטומטי שלהם אנו ממליצים לבקש מהאייפון לעשות זאת רק כאשר הוא מחובר ל-WiFi.
כיצד עושים זאת?
פרטיות וחיסכון בסוללה באייפון: הסבר כיצד למנוע מהאפליקציות לפעול ברקע
א. בתפריט ההגדרות הראשי שלכם בחרו ב-"כללי" (תמונה 1- General).
ב. לחצו על "עדכון יישומים ברקע" (תמונה 2- Background App Refresh).
ג. במסך שיפתח בפניכם תוכלו לבחור את ההגדרה הרצויה עבור כל אפליקציה בנפרד על ידי הפעלה או ביטול של הסימון הירוק, או לבחור עבור כולן ביחד (תמונה 3).
ד. אם בחרתם באפשרות השנייה לחצו בראש העמוד על "עדכון יישומים ברקע" (תמונה 3- Background App Refresh) ובחלון שיפתח (תמונה 4) בחרו בהגדרה המועדפת עליכם. ההמלצה שלנו היא לבחור ב-"Wi-Fi".

מקור תמונות: Payette Forward

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.