maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

ארטישוק צלוי עם שמן זית, לימון ושום!

במבט ראשון הוא יכול להיראות די מרתיע, אבל ארטישוק נחשב לאחד הירקות האהובים והיוקרתיים ביותר. הנה הצעת צלייה פשוטה וטעימה בתיבול עדין של שמן זית, לימון, שום ואורגנו שתסייע לכם ליהנות מהירק המענג.

תענוג במטבח: ארטישוק צלוי עם שמן זית, לימון ושום!

מה צריך?
ארטישוק, שמן זית, לימון, שום, ואורגנו

תענוג במטבח: ארטישוק צלוי עם שמן זית, לימון ושום!

התחילו על ידי ניתוק החלק העליון של הארטישוק עם סכין חד,
כך שהחלק העליון יהיה שטוח.

תענוג במטבח: ארטישוק צלוי עם שמן זית, לימון ושום!

קצצו את הקצה התחתון של הגבעול, אך לא יותר מדיי, אתם תרצו לאכול אותו.

תענוג במטבח: ארטישוק צלוי עם שמן זית, לימון ושום!

עם סכין או מספריים של מטבח חתכו את הקצוות המחודדים של העלים, אלה שלא הוסרו עם החיתוך של החלק העליון.

תענוג במטבח: ארטישוק צלוי עם שמן זית, לימון ושום!

בעזרת סכין או קולפן, הסירו את השכבה החיצונית של הגבעול.

תענוג במטבח: ארטישוק צלוי עם שמן זית, לימון ושום!

שטפו את הארטישוק והוא יראה ככה...

תענוג במטבח: ארטישוק צלוי עם שמן זית, לימון ושום!

חצו את הארטישוק לאורכו, כך שיתקבלו שני חצאים פרוסים.

תענוג במטבח: ארטישוק צלוי עם שמן זית, לימון ושום!

הניחו את הארטישוק הפרוס על מחבת, כשפניו כלפי מעלה וטפטפו מעל שמן זית.

תענוג במטבח: ארטישוק צלוי עם שמן זית, לימון ושום!

חתכו פרוסות לימון...

תענוג במטבח: ארטישוק צלוי עם שמן זית, לימון ושום!

חתכו פרוסות שום...

תענוג במטבח: ארטישוק צלוי עם שמן זית, לימון ושום!

הניחו את הלימון והשום במחבת מעל הארטישוק

תענוג במטבח: ארטישוק צלוי עם שמן זית, לימון ושום!

בתום הצלייה, פזרו מעל אורגנו יבש

תענוג במטבח: ארטישוק צלוי עם שמן זית, לימון ושום!

בתיאבון!

תענוג במטבח: ארטישוק צלוי עם שמן זית, לימון ושום!
 
מקור: שרה'לה בן עטר
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: