print header

כל מה שחשוב לדעת על מסכות

עד לפני פחות משנה, המסכה היחידה שהכרנו הייתה צוהלת ושמחה... אז נכון שאין שום קשר בין שמחה לבין המסכות שכולנו מחויבים לעטות באופן קבוע בזמן האחרון, אך בכל זאת יש משהו משמח במחשבה על כך שפעולה כל כך פשוטה יכולה למנוע מהנגיף הידוע לשמצה להתפשט ולפגוע בנו ובאחרים. במאמר שלפניכם תמצאו את כל הדברים החשובים ביותר שכדאי לדעת על מסכות. 

כיצד ניתן להימנע מזיהום המסכה?

הדבר החשוב ביותר שיש לעשות לפני שעוטים מסכה, זה פשוט לשטוף היטב את הידיים במים ובסבון (או באלכוג'ל כמובן). בנוסף חשוב מאוד להימנע ממגע במסכה כל עוד עוטים אותה. בכל מקרה שבו נגעתם בטעות במסכה, הקפידו לשטוף בהקדם את הידיים ואם אתם מעוניינים להסיר את המסכה, הקפידו להימנע ממגע בחלק הקדמי שלה, שמכסה את הפה ואת האף. הדרך הנכונה להסיר מסכה היא על ידי תפיסת החלק האחורי שלה או הגומיות שמעגנות אותה לראש מאחורי האוזניים.
 
כל מה שחשוב לדעת על מסכות: אישה עם מסכת פנים

כיצד נכון לשמור על המסכה?

מסיכה כירורגית לא מיועדת לשימוש ארוך טווח ולכן יש להשתמש בה לכל היותר במשך יום אחד. ניתן אמנם להשתמש בה לאורך היום, אך כל אימת שמסירים אותה, יש להקפיד לשמור אותה במקום מאוורר ונקי, כשהיא מונחת על נייר סופג נקי. כמו כן אם המסכה מקומטת, מלוכלכת, רטובה, לחה, לא מוצמדת היטב או חלילה קרועה, מהרו להשליך אותה לאשפה. מסכות בד רב-פעמיות יש לכבס מדי יום במשך חצי שעה לכל הפחות, בטמפרטורה של יותר מ-70 מעלות צלזיוס. לאחר הכיבוס יש לייבש את המסכה במייבש הכביסה או באוויר הפתוח.  

המפקד, אפשר פטור?

לפי הנחיות משרד הבריאות, ישנם מספר מצבים שבהם ניתן להסיר את המסכה. להלן העיקריים שבהם:
  • ילדים מתחת לגיל 7
  • בזמן עיסוק בפעילות ספורטיבית 
  • במקרה שקיים קושי משמעותי לעטות מסכה או חוסר יכולת לעטות מסכה על רקע מוגבלות גופנית, שכלית או נפשית 
  • כשעובדים עם אדם אחר בחדר אחד (עד שני אנשים בחדר) באופן קבוע ונשמר מרחק של שני מטרים לפחות בין העובדים 
  • בזמן בחינה בכתב, כל עוד נשמר מרחק של מינימום שני מטרים בין הנבחנים 
  • בזמן שנמצאים במקום מופרד או סגור עם אדם שאתם גרים איתו או בגפכם
  • ניתן לקבל טיפול נפשי או רפואי ללא מסכה, כל עוד נשמר מרחק של שני מטרים לפחות בין המטפל למטופל

עד כמה המסכות יעילות?

לפי המידע העדכני ביותר שפורסם על ידי מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה, שהוקם על ידי אגף המודיעין בצה"ל במטרה לסייע למשרד הבריאות במחקר רפואי ומערכתי על התפשטות המחלה בישראל ובעולם, אין ספק שכאשר עוטים מסכה בצורה נכונה, מגנים על עצמנו ועל אחרים מפני העברה של המחלה. למעשה כאשר גם החולה וגם האדם הקרוב אליו עוטים מסכה, הסיכון להדבקה עומד על 15 אחוז לכל היותר.
 
מעבר לכך, ידוע כיום כי גם אם ההדבקה התרחשה, הרי שחומרת המחלה עשויה להיות פחותה אם הנדבק עטה מסכה בזמן שנדבק. זאת כיוון שכמות הנגיפים שנחשף אליה בזמן ההדבקה, הייתה קטנה יותר מכמות הנגיפים שהיה נחשף אליה אם לא היה עוטה מסכה. במילים פשוטות שימוש נרחב במסכות מסייע להפחתת התחלואה והתמותה, עוזר במניעה של גלי תחלואה נוספים ובסופו של דבר מחליש את חומרת ההגבלות על המשק ומקצר את משכן. 

המסכה כפריט אופנתי 

אם מתחשק לכם לתמוך בעסקים מקומיים, נעדכן כי נכון להיום ישנם מעצבים ישראלים רבים שמייצרים מסכות מהממות ומציעים את מרכולתם באופן מקוון. כמו כן אין שום סיבה שלא תוכלו לאתר בית דפוס בתל אביב, בית דפוס ברמת השרון או כל עיר אחרת, שמציע שירותי הדפסה על מסכות, ומסכות ממותגות הן יופי של דרך לגבש את הצוות בעבודה, את המשפחה או את החבר'ה. בנוסף התאמה מוצלחת של המסכה למלתחה, יכולה להפוך את המטרד החיוני, ללא פחות מפריט אופנתי. בהצלחה והמשיכו לשמור על עצמכם!
 
מקור תמונה ראשית: Shutterstock

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.