תרבות הקנייה דרך רשת האינטרנט זינקה פלאים בעשור האחרון, חנויות מקוונות קמות האחת אחרי השנייה מדי יום ביומו, ומגפת הקורונה שסגרה את מרכזי הקניות ואת כולנו בבתים הוכיחה עוד יותר עד כמה אנחנו זקוקים בימינו למסחר מקוון. אחד מתחומי הקנייה שהכי התחזקו ברשת בשנים האחרונות הוא תחום הביגוד, וכיום אפשר למצוא ברחבי האינטרנט אינספור אתרים המציעים למכירה שפע רחב מאוד של פריטי לבוש מכל הסוגים, הצבעים והמינים – וכמובן שרבים ורבות כבר יוצאים למסעות שופינג ברחביהם וקונים בהם את מיטב מחלצותיהם. אך יש מבינינו שעדיין חוששים לערוך קניות של בגדים באינטרנט – בגלל ענייני מידות, הצורך להרגיש את הבגד, ההרגל של קנייה בחנות פיזית ועוד. אז כדי לעזור לאלו מכם שרוצים להתחיל לקנות בגדים דרך האינטרנט אך טרם החלו זאת בגלל החששות, וגם לאלו שכבר רוכשים את הלבוש שלהם ברשת אך רוצים לדעת איך הם יכולים לעשות זאת טוב יותר – ריכזנו כאן עבורכם 7 טיפים עקרוניים שיוכלו לעזור לכם עם זה עד מאוד ולהפוך את חווית קניית הבגדים שלכם ברשת להרבה יותר קלה, נעימה ומזמינה.
כשאתם קונים בחנות פיזית, אתם יכולים להניח מה המידה שלכם בבגד מסוים אפילו ממדידה של בגד אחר. עם זאת כשאתם קונים ברשת, אתם לא יכולים בהכרח להניח כך – ולכן תרצו להיות מסוגלים לבחור כל בגד ובגד על בסיס מידות גופכם, כדי להבטיח שהוא באמת יישב לכם באופן הטוב ביותר. עבור רוב הבגדים שזמינים ברשת, חשוב שתדעו את הכללים הבאים:
חשוב לשים לב: כשאתם מבצעים את המדידות, חשוב שתעשו זאת כשאתם לבושים בבגדים התחתונים הנכונים. אם אתם לובשים תחתונים מרופדים או שהגעתן למדידה עם חזייה מרופדת – המידות שיתקבלו עלולות להיות גדולות יותר מן המידות הממשיות והנכונות שלכם. מסיבה זו השתדלו מאוד ללבוש בגדים כמו שיותר צמודים ונוחים כאשר אתם נמדדים או מודדים את עצמכם.
אם אין לכם סרט מדידה בבית וחשוב לכם למדוד את עצמכם בו במקום – תוכלו להשתמש לשם כך בדפי מדפסת A4. אדקו אותם זה לזה סביב היקף המותניים שלכם, ולאחר מכן הכפילו את מספר הדפים שהשתמשתם בהם במספר 21.60 (אם מדדתם כשהדפים מונחים סביב המותניים לרוחב), או ב-28 (אם מדדתם כשהדפים מונחים סביב המותניים לאורך).
בכל אתר למכירת בגדים שמכבד את עצמו יש טבלת מידות בעמוד של כל פריט שנמכר – בטבלה הזו אתם יכולים לראות את המידה שמצוינת לפריט ואת התאמתה למידות ולהיקפים שלכם באזורים השונים של הגוף. בדקו את הטבלה הזו היטב, בשבע עיניים – ואם אתם נמצאים באתר שמוכר מותגים רבים, תמיד שימו לב שאתם בודקים את טבלת המידות בעמוד של המותג ממנו אתם קונים, ולא את טבלת המידות הכללית של האתר.
אתרי קניות רבים מציעים גם עוד שני כלים שיכולים לסייע לכם לעשות בחירה נכונה: הכלי הראשון הוא ציון מה הגובה של הדוגמן או הדוגמנית בתמונת הבגד שאותו אתם רוצים לרכוש, כך שאתם יכולים לקבל פרופורציה מסוימת בנוגע למידות שאתם רואים בעיניים. הכלי השני הוא ביקורת גולשים לגבי כל פריט ופריט, כך שניתן לקרוא את דעתם של אנשים אחרים שאכן קנו את הבגד שבו אתם מעוניינים, ויכולים לשקף לכם האם המידות המוצעות באתר מדויקות במציאות, או שאולי למעשה הבגד קטן או גדול מהמצוין.
בדרך כלל בחנויות אינטרנטיות תמצאו הרבה יותר אפשרויות במלאי מאשר בחנויות פיזיות, מכיוון שאין בהן שום הגבלת מקום או אחסון כמובן. שפע האפשרויות הבלתי נדלה הזה בהחלט יכול להיות מסחרר, אך מבלבל מאוד – ואם אתם פשוט צופים בכל מה שלאתר הקניות יש להציע, אתם עלולים שלא לצאת מזה ולהיגרר למסע שופינג אינסופי. לכן תמיד, בכל חיפוש אחר בגדים ברשת ובכל אתר המוכר אותם, הפעילו את אפשרויות הסינון השונות שהאתר מציע וקבעו את הסינון לפי הפריטים שאתם באמת צריכים ומחפשים. מרבית האתרים מאפשרים לסנן על ידי גודל, סגנון, מחיר וכו', וכך חווית הקניות תהפוך להרבה יותר נוחה ויעילה.
קשה לדעת אם בגד באתר כלשהו אכן מרגיש נעים, נוח ומתאים כמו שהוא נראה בתמונה ברשת. לכן כדאי מאוד להכיר את סוגי הבדים שאתם נוהגים ללבוש, אלו שהכי נוחים לכם ובהם אתם מרגישים הכי טוב – ואם אתם לא בטוחים אילו הם בדיוק, פשוט בדקו בארון שלכם. אם יש שם משהו שפעם קניתם אבל אתם אף פעם לא לובשים כי הוא לא מרגיש לכם נוח, בדקו את התווית שלו, ראו מאיזה בד הוא עשוי – אם זה הגורם לאי נוחות – ואל תרכשו שום בגד מן הבד הזה מאתרים ברשת. חוץ מזה, מומלץ גם לתרום את אותו בגד לא נוח. אם אתם רוצים להכיר קצת יותר לעומק 9 סוגי בדים שונים, הפופולאריים ביותר שקיימים כיום בעולם, הכתבה הבאה תעזור לכם בכך.
5. דעו מה היא מדיניות ההחזרות של האתר שבו אתם קונים
ברור שהטיפ הזה נכון לגבי כל קנייה של בגד, גם בחנות פיזית, אך הוא תקף פי כמה וכמה כשאתם קונים ברשת – אז כל דרך ההחזרה היא שונה לחלוטין מזו שישנה בעולם האמיתי. לכן, תמיד לפני רכישה של בגד ברשת, ודאו שאתם יודעים היטב מהי מדיניות החזרת המוצרים של האתר שאתם קונים ממנו. הדברים העיקריים שעליהם אתם צריכים להסתכל: האם ההחזרה היא חינם או בעלות, כמה זמן יש לכם כדי לשלוח חזרה את הבגד ולקבל החזר כספי/פיצוי ומה בדיוק כולל תהליך ההחזרה. אפילו אם אתם חושבים שהבגד נראה מעולה ואין סיכוי שתרצו להשיב אותו לאתר – בדקו זאת מראש, כי תמיד יש הפתעות וצריך להיות מיודעים ומוכנים.
מכיוון שכשאתם עושים שופינג באתר אתם לא מסתובבים בין מדפים ואוספים מוצרים אל תוך עגלה פיזית שאתם יכולים להעריך בקלות את ערכה רק ממבט חטוף עליה, אלא אוספים פריטים אחד-אחד אל "עגלה" דיגיטלית שרק בסיום הקניה תגיעו לרוב לבדוק – קל מאוד להיגרר לתוך מסע שופינג אימפולסיבי, בלי לעשות חשבון. לכן, כדי להימנע מלרכוש דברים שאחר כך תתחרטו עליהם, דאגו להציץ מדי פעם על העגלה הדיגיטלית שלכם, אותו סיכום פריטים שאספתם באתר עד כה, כדי לדעת מה ערכו. באותה הזדמנות גם שאלו את עצמכם האם כל מה שהנחתם בסל אלו הם פריטים שאתם אכן צריכים ורוצים.
אחד הדברים היותר טובים שאתרי השופינג השונים מציעים במקרים מסוימים הוא לשמור את הפריטים שבחרתם בעגלה שלכם עד ל-60 ימים – כך שאתם לא חייבים לעשות את הקנייה באותו רגע שסיימתם לבחור את כל הפריטים; במקום זאת, השאירו את הפריטים בעגלה וחזרו אליהם מספר ימים לאחר מכן – אם שמלת המקסי או מכנס הג'ינס שבחרתם עדיין נראים לכם מפתים, קנו אותם. לעומת זאת, אם אחד הפריטים איבד את חנו בבחינה מחודשת – ותרו עליו.
מאחר שברשת אנחנו חשופים למבחר כל כך גדול של בגדים, מותגים, מעצבים, אתרים וחנויות וירטואליות – אנחנו יכולים ללכת לאיבוד הרבה יותר בקלות מאשר בחנות רגילה, ולשכוח במהירות מאיזה אתר, מוכר או מעצב הזמנו בגד מסוים שהיה מתאים לנו בדיוק ונוח במיוחד. לכן כדי שלא לפספס ולדעת ממי מומלץ להזמין גם בפעמים הבאות – נהלו לעצמכם רשימה של אתרים, מעצבים, מותגים ומוכרי בגדים ברשת שכבר קניתם מהם והייתם מרוצים מן התוצאות. כך תוכלו לחזור אליהם ולרכוש אצלם ביתר קלות, תכירו כבר את מידת הדיוק בטבלת המידות שלהם, ותדעו מה מדיניות החזרות שלהם ומאילו בדים הם מייצרים את בגדיהם.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: