print header

10 תגליות מדעיות שיעזרו לכם לשמור על הבריאות

אם אנחנו רוצים שיהיו לנו חיים ארוכים ובריאים, נטולי מחלות וסכנות, עלינו להיות מודעים למחקרים המדעיים האחרונים שנערכו בעולם הרפואה. הסיבה לכך היא שתוצאות המחקרים החדשים בתחום הזה יכולות לשנות מהקצה אל הקצה את כל מה שחשבנו על עכשיו בנושאים מסוימים. לדוגמה, מחקרים עדכניים מצביעים על כך שעבודה בסלון ציפורניים מזיקה כמו עבודה בבתי זיקוק, ומחקרים אחרים מעלים חשש שתכשירי הגנה מהשמש מסוכנים יותר ממה שחשבתם. את המחקרים הללו ועוד 8 נוספים תוכלו להכיר בכתבה הבאה, ולהכיר פרטי מידע חדישים ומפתיעים מעולם הרפואה.
 
תגליות מדעיות לשמירה על הבריאות: גבר יושב וכותב במחברת

1. ניתוח אפנדיציט עלול להוביל למחלת הפרקינסון

מומחים באוניברסיטת קייס ווסטרן רזרב שבקליבלנד ניתחו את מסד הנתונים הרפואיים של כ-62.2 מיליון לקוחות כדי לחשוף התאמות בין בעיות רפואיות. לאחר המחקר הם גילו כי אנשים שסבלו מדלקת התוספתן ועברו ניתוח אפנדיציט להסרתו, חשופים פי 3 למחלת הפרקינסון לעומת אנשים אחרים. עם זאת, המומחים עדיין לא הצליחו לעמוד על הקשר הישיר והמדויק בין הניתוח למחלה, אבל ברור לכל שישנו קשר ביניהם.
תגליות מדעיות לשמירה על הבריאות: גבר מחזיק את הבטן

2. עבודה במכון פדיקור-מניקור מזיקה כמו עבודה בבתי זיקוק

מדענים מאוניברסיטת קולורדו עקבו במשך שנה וחצי אחרי מצב איכות האוור ב-6 סלוני ציפורניים במדינה. הם מדדו את רמות הריכוז של תרכובות כימיות כמו פורמאלדהיד, בנזין, טולואן, אתילבנזן וקסילן, ומצאו כי בכל אחד מסלוני הציפורניים, רמת הריכוז של חומרים רעילים אלו גבוהה פי כמה מהרגיל – מה שמגדיל את הסיכון לפתח סרטן בלוע העליון, סרטן הדם וסוגים נוספים של המחלה הקשה הזאת. בנוסף, רוב עובדי הסלונים העידו כי הם סובלים מגירוי בעור ובעיניים וכן מכאבי ראש. המומחים חישבו שאם אדם נושם באוויר שכזה במשך 20 שנים, הסיכון לפתח סרטן הוא פי 100 יותר מהממוצע – כך יוצא שעבודה בסלון ציפורניים היא כמו עבודה במוסך רכב או בבית זיקוק. במקביל, החוקרים הצביעו על כך שללקוחות אין מה לדאוג, אלא אם כן הם סובלים מאסטמה או אלרגיה ואז מומלץ להם שלא לשהות הרבה זמן במקומות כאלה.
תגליות מדעיות לשמירה על הבריאות: סלון ציפורניים

3. אור לד כחול מסוכן לעיניים

מומחים צרפתיים מהסוכנות הלאומית לבטיחות מזון, סביבה ועבודה מצאו כי לאור כחול הנפלט מנורות לד ומכשירים דומים יש השפעה שלילית על הבריאות של אנשים בסביבתם. באופן ספציפי, הדבר עלול להוביל לשיבוש של תהליכים פיזיולוגיים והתנהגותיים וכן השפעה שלילית על רשתית העין. יתרה מזאת, ילדים נמצאים בסכנה במיוחד משום שהעדשה בעיניהם עדיין לא סימה את תהליך ההתפתחות שלה, לכן המומחים ממליצים להשתמש בנורות שמספקות אור חם.
תגליות מדעיות לשמירה על הבריאות: נורות לד כחולות

4. לוח זמני אכילה חשוב כמו לוח זמנים יומי

רופאים מודעים לכך שעבודה בשעות הלילה עלולה להוביל להתפתחות של הפרעות כרוניות בתהליכים פיזיולוגיים והתנהגותיים אשר מגדילות באופן משמעותי את הסיכון לפתח מחלות לב וכלי דם וכן סוכרת מסוג 2. בהמשך לכך, חוקרים באוניברסיטאות קיימברידג' ומנצ'סטר מצאו כי אפילו לוח זמני אכילה פגום עלול להוביל לבעיות אלו – כאשר אדם אוכל בזמנים לא נכונים עבורו. ניסויים הראו כי אם אדם אוכל מחוץ ללוח זמני אכילה מקובל ומסודר, אז המקצבים הביולוגיים שלו משובשים והגוף אינו מבדיל בין יום ולילה, מה שעתיד לגבות מחיר כבד מבריאותו.
תגליות מדעיות לשמירה על הבריאות: אישה אוכלת

5. קרם הגנה יותר מסוכן ממה שחשבתם

קבוצה של מומחים ממנהל המזון והתרופות האמריקאי ערכה ניסוי קטן עם 24 מתנדבים, גברים ונשים כאחד. במשך מספר ימים, המתנדבים התבקשו למרוח על עצמם תכשירי קרם הגנה מסוגים שונים 4 פעמים ביום ולאחר שבוע הם נבדקו. התוצאות לא היו מעודדות במיוחד: התגלה כי השימוש במוצרים להגנה מפני השמש הביא לעלייה משמעותית של החומרים הפעלים מהמוצרים בדם של הנבדקים. במקרים מסוימים, נמדדה עלייה של פי 400 מהרמה הבטוחה. במקביל, המומחים ציינו כי אין סיבה להפסיק את השימוש במוצרי הגנה מהשמש, משום שהסיכון לפתח סרטן עור הרבה יותר נמוך איתם מאשר בלעדיהם. במקום זאת, נסו ללבוש בגדים ארוכים, לחבוש כובעים ולהימנע ממצבים שדורשים שימוש בתכשירי הגנה מהשמש באופן קבוע לאורך זמן.
תגליות מדעיות לשמירה על הבריאות: קרם הגנה

6. סיגריות אלקטרוניות מזיקות ללב

רופאים מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת מסצ'וסטס ערכו מחקר והוכיחו כי החומרים השונים שהגוף נחשף אליהם בשל שימוש בסיגריות האלקטרוניות מזיקים לתאים של הלב. כפי שמתברר, חומרי הטעם גורמים לדלקות ואף למוות של תאי לב מסוימים - במחקר נבדקו טעמים שונים והמסוכן ביותר מבניהם היה קינמון. בנוסף, בשנה האחרונה מומחים אחרים מצאו קשר ישיר בין השימוש בסיגריות אלקטרוניות לבין סיכון גבוה לסבול מהתקף לב.
תגליות מדעיות לשמירה על הבריאות: גבר מעשן סיגריה אלקטרונית

7. לא צריך לשבת תמיד בגב זקוף

בעבר האמנו כי כאשר יושבים, הגב צריך להיות ישר, אבל ממחקרים שנעשו לאחרונה עולה כי הרעיון הזה אולי לא נכון לחלוטין. במשך זמן רב, זה היה ידוע כי אם אדם יושב כפוף אז העומס שנוצר על החוט השדרה מזיק לו. למרות זאת, פיזיותרפיסטים בבית החולים האוניברסיטאי של נורט-טיס שבאנגליה החליטו לבחון זאת וביצעו מחקר בנושא, ממנו הם למדו שגב כפוף מעט במהלך ישיבה יכול להיות טוב עבור אלו שסובלים מכאבי גב תחתון. בנוסף, המחקר הראה כי ישיבה מכופפת עוזרת לשחרר לחץ מהגב ומהרגליים.
תגליות מדעיות לשמירה על הבריאות: אישה יושבת על סלע וקוראת ספר

8. מכשירי אדים מגנים עלינו מפני שפעת

מדענים מאוניברסיטת ייל גילו שאדי אוויר משפיעים על תגובת הגוף לנגיף השפעת. המדענים מהאוניברסיטה ערכו ניסוי עם עכברים מהונדסים גנטית כך שיגיבו לנגיף השפעת בדיוק כמו בני אדם. קבוצות העכברים שעליהן נערך הניסוי שהו בחללים בעלי אותה טמפרטורה, אבל אחוזי לחות שונים ונחשפו לנגיף השפעת – אלו שהיו בחדרים בהם הלחות הייתה נמוכה נדבקו במחלה באחוזים גבוהים יותר. לפיכך המדענים משוכנעים כי על מנת להקטין את הסיכון לחלות בשפעת, עלינו להשתמש במכשירי אדים לא רק בבית, אלא בכל מקום אחר.
תגליות מדעיות לשמירה על הבריאות: מכשיר אדים

9. פיקוקי (קנאק) צוואר עלולים להיות מסוכנים לבריאות

רופאים מזהירים אותנו שאם אנו פוקקים את צווארנו כאשר אנו מנסים למתוח אותו, אנחנו עלולים להוביל לסכנות בריאותיות רציניות. הרופאים מבססים את טענתם על סמך מקרה שקרה לאחרונה לבחור בן 28 שהיו לו כאבים בצוואר וכדי לשפר את המצב הוא החל למתוח אותו ולהטות אותו מצד לצד. לפתע, הבחור שמע את צליל "הקנאק" שמוכר לרבים והחל להרגיש את הצד שמאלי של גופו קופא – הוא הרגיש חולשה, החל לשהק ללא הפסקה והוא העיד על בעיות קואורדינציה וראייה.
בבית החולים גילו שהוא סבל משבץ – כאשר הוא מתח את צווארו, הוא קרע כלי דם שהובילו אל עצם הצוואר במקום בו הצוואר חופף לגולגולת בבסיס המוח. לאחר בילוי של כמה ימים בבית החולים הוא שוחרר הביתה, אבל עדיין מעיד על בעיות קואורדינציה ושיהוק שנמשך במשך שבועיים. חשוב לציין כי אין הוכחה מדעית וחד משמעית כי הדבר קשור, אבל מוטב להימנע ולהיעזר במומחה אן אתם סובלים מבעיות צוואר כרוניות.
תגליות מדעיות לשמירה על הבריאות: גבר מחזיק את צווארו הכואב

10. אימונים הרבה יותר יעילים בשעות הבוקר

מהמסקנות של מחקר מאוניברסיטת קליפורניה עולה כי פעילות ספורטיבית בשעות הבוקר הרבה יותר יעילה מאשר בערב. כפי שמתברר, בבוקר התאים שלנו צורכים הרבה יותר חמצן והתהליכים המטבוליים בגופנו מופעלים בצורה יעילה יותר. לכן, פעילות גופנית בשעות הבוקר היא יעילה יותר עבור שיפור קצב חילוף החומרים בגופנו.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.