print header

6 רובוטים מתקדמים שעומדים לחולל מהפכה בעתיד

המחשבה על מכונות שיחליפו את בני האדם בביצוע משימות ותפקידים שונים כבר מזמן הפכה מדאגה מרוחקת לעניין שמטריד רבים כאן ועכשיו. זה קורה בעיקר בגלל התפתחות הבינה המלאכותית, שכיום כמעט כל אחד יכול לעשות בה שימוש, והיא תרמה לזינוק חד בהתקדמות ובהתפתחות של תחומים שונים. אחד מהתחומים שהפיק הכי הרבה מהמגמה הזו הוא עולם הרובוטיקה, שבו כלי AI מתקדמים משמשים כיום מהנדסים ומדענים כדי להאיץ תהליכי פיתוח וגם כדי לתת "מוח" לגוף המכני שמאפשר לשלוט בו בצורה טובה יותר מתמיד, לפעמים אפילו בלי לגעת בכפתור אחד. עד כמה רחוק העולם הזה הגיע ומה הרובוטים התקדמים של היום מסוגלים לעשות? אספנו עבורכם 6 סרטונים של רובוטים דמויי אדם מתקדמים במיוחד שעונים על השאלה הזאת, ויש גם נציג מישראל שמסוגל לעשות דברים מדהימים!
 

#1 Figure 01 של חברת Figure.ai

חברת הרובוטיקה האמריקאית הזאת הציגה לראשונה את הרובוט Figure 01 בשנת 2022, והייעוד המקורי שלו היה לביצוע עבודת ידניות והרמת משאות במחסני חברות לוגיסטיקה ואחסנה. הדגם האחרון שהושק לרובוט במהלך שנת 2024 מבוסס על שותפות עם OpenAI, החברה שהביאה לנו את ChatGPT. שיתוף הפעולה כלל בניית מודלים מיוחדים של AI עבור הרובוטים של Figure, המאפשרים להם לעבד מידע ולהגיב על בסיס שפה. בסרטון ההדגמה הבא, תראו כיצד הרובוט הזה מגיב לפקודות קוליות, מנתח או הדברים שהוא "רואה" ומבצע שורה של משימות שבהחלט יכולות להפוך אותו לשימושי מאוד בעתיד.
 

#2 Digit של חברת Agility Robotics

Digit הוא רובוט שהיה בסביבה כבר משנת 2017, אך הוא עבר שיפורים רבים מאז, וכיום הגרסה הכי מתקדמת שלו כבר מחליפה עובדים אנושיים במחסנים של אחת מהחברות הכי גדולות בעולם. לקראת סוף 2023 הודיעה חברת Agility Robotics על שותפות עם ענקית המסחר האלקטרוני ושירותי הענן אמזון, במסגרתה רובוטים ייכנסו לשירות מלא במחסני החברה ומרכזי הלוגיסטיקה שלה. בניגוד לרובוטים אחרים שתראו ברשימה הזאת, Digit לא עוצב בצורה שמנסה לחקות את הגוף האנושי, אך למרות שאין לו כפות ידיים או ראש הוא עדיין מסוגל לעשות דברים מרשימים מאוד, כפי שאתם יכולים לראות בסרטון הבא.
 

#3 האטלס החשמלי של חברת בוסטון דיינמיקס

הרובוטים של חברת בוסטון דיינמיקס האמריקאית היו פורצי דרך, והם זכו לחשיפה רבה עוד מהימים הראשונים של החברה בשנת 2005, כשהיא פיתחה את הרובוט "כלב גדול" עבור נשיאת משאות כבדים למען חיילים בשדה הקרב. בשנת 2013 הוצג לציבור הרובוט דמוי האדם אטלס, ובאפריל 2024 הוכרז על הגרסה הכי מתקדמת שלו עד עכשיו, שמבוססת על מערכת חשמלית לחלוטין ומערכת הידראולית מתקדמת שבזכותה הוענק לו השם Hydraulic Atlas, שקוצר באופן טבעי ל-HD Atlas. הרובוט החדיש הזה הרבה יותר חזק מקודמיו ויש לו טווח תנועה גדול יותר מזה של הגוף האנושי, כך שפוטנציאל השימוש העתידי בו הוא רחב יותר מכל מה שהכרנו עד היום.

#4 אופטימוס של חברת טסלה

חברת טסלה מוכרת לנו בעיקר כיצרנית רכבים חשמליים, אך היא עוסקת גם ביצור ואחסון של אנרגיה סולארית וברובוטיקה. הרובוט אופטימוס עומד בבסיס מחלקת הרובוטיקה של החברה, ובסוף שנת 2023 הוכרז רשמית על הדור השני של הרובוט, בו הוא מציג יכולות מרשימות מאוד עבור מכונה, כמו למשל ריקוד שדורש שיווי משקל וטווח תנועה רחב, לצד בישול ביצה שדורש תנועות עדינות ומדויקות. אופטימוס הוא רובוט לשימוש כללי, כלומר הוא מסוגל לבצע מגוון רחב מאוד של משימות. הוא יכול לשאת עד 20 ק"ג, להרים עד 68 ק"ג וכן ללכת במהירות של 5 קמ"ש. לפי תוכנית החברה כרגע, אופטימוס יישלט על ידי אותה בינה מלאכותית שמפתחת טסלה עבור מערכת הסיוע לנהג במכוניות שלה.
 

#5 Unitree H1 של חברת יוניטרי רובוטיקס

הרובוט של החברה הסינית הזאת מסוגל להגיע למהירות גבוהה מאוד של כמעט 12 קמ"ש בהליכה מהירה, וחוץ מלרוץ ולרקוד הוא יודע לעשות עוד הרבה מאוד דברים. הוא מצוייד בחיישנים ומצלמות ב-360 מעלות שמעניקים לו תפיסה מרחבית מעולה, בזכותה הוא מסוגל לנוע בקלות גם בסביבות מורכבות וגם לנוכח הפרעות שונות. מחירו של כל רובוט הוא $90,000 ובאופן תיאורטי ניתן לרכוש אותו באתר החברה. אנחנו אומרים באופן תיאורטי כי יש הרבה כוכביות ותנאים לרכישה שכזאת, אך מי שכנראה כבר קיבל את האספקה שלו הוא צבא סין. במאי 2024 התפרסם בעיתונות הבריטית שרובוטים של חברת יוניטרי רובוטיקס נצפו בתרגיל צבאי עם תוספות של נשק אוטומטי. אמנם לא היה מדובר ברובוטים מדגם H1, אך בהחלט ייתכן שגם הפיתוח הזה כבר בדרך...
 

#6 Menteebot של חברת מנטי רובוטיקס הישראלית

ונסיים ב"נציג" מקומי, רובוט דמוי אדם מתקדם עם אינטליגנציה מלאכותית המאפשרת לבצע מגוון משימות מורכבות. החברה שמאחוריו היא מנטי רובוטיקס, שהקים היזם אמנון שעשוע (נשיא, מנכ"ל ואחד ממקימי מובילאיי) ב-2022 עם החוקרים פרופ' ליאור וולף ופרופ' שי שלו שוורץ. לפי החברה, האב טיפוס של הרובוט שיושק ב-2025 עומד להצטיין ביכולתו להבין הוראות בשפה טבעית, וכבר אפשר לראות ראיות לכך בסרטוני ההדגמה שהחברה שיחררה בשנה האחרונה. בנוסף, במהלך פיתוח הרובוט היה דגש רב על שיפור הקואורדינציה שלו והיכולת לשלב תנועת רגליים עם עבודת ידיים כדי לבצע תנועות מרכבות. בזכות השילוב הזה, מנטיבוט מציג כבר היום את היכולות שכנראה יהיו לעוזרים הרובוטיים המתקדמים של המחר.
 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.