print header

איך תיראה השמש אם נצפה בה מכוכבים אחרים?

כולנו זכינו לראות זריחות נפלאות שאי אפשר היה להתיק מהן את העיניים, אך האם ניסיתם לדמיין פעם כיצד תיראה השמש העולה על פני כוכבים אחרים ששייכים למערכת השמש שלנו? האמן והמאייר רון מילר חשב על כך רבות ואף הקדיש כמה עשורים מחייו למחקר שעזר לו להציג את התוצאות הבאות. אתם מוזמנים לראות כיצד נראית הזריחה בכמה עולמות זרים ושונים לחלוטין מכדור הארץ שלנו.
 
 
לחצו על התמונות על מנת לצפות בהן בגודל מלא
 

כוכב חמה

השמש בשמי כוכבים אחרים
כוכב חמה נמצא במרחק של 60 מיליון ק"מ מהשמש, שזה כ-39% מהמרחק שבין השמש לכדור הארץ. זו הסיבה לכך שהזריחה על כוכב חמה בוהקת בעוצמה גבוהה פי 3 מכל זריחה שנראתה אי פעם על פני כדור הארץ.

נוגה

השמש בשמי כוכבים אחרים
השמש, שבה קשה להבחין בשמי כוכב נוגה, נמצאת במרחק של 108 מיליון ק"מ ממנו, שזה 72% מהמרחק שבינה לבין כדור הארץ. בשל הענן העצום שמקיף את הכוכב, השמש נראית כמו נקודה בהירה בשמים באמצע יום אביך.

מאדים

השמש בשמי כוכבים אחרים
כוכב מאדים נמצא במרחק של 230 מיליון ק"מ מהשמש, שזה בערך פי 1.5 יותר מהמרחק שבין כדור הארץ לשמש. עם זאת, לא המרחק הוא זה שגורם לאור השמש להיראות עמום יותר במאדים, אלא הרוחות החזקות שסוחפות אבק לאטמוספירה של הכוכב.
 

צדק

השמש בשמי כוכבים אחרים
את צדק אתם יכולים לראות ברקע של התמונה ומאחוריו את השמש. אנחנו בעצם עומדים על אחד הירחים שלו – אירופה. צדק נמצא במרחק של 779 מיליון ק"מ מהשמש, שזה פי 5.2 מהמרחק שבין כדור הארץ לשמש. כשאור השמש מאיר על צדק נוצרת סביב הכוכב טבעת אדומה, זאת בשל שכבות הגז שעוטפות את האטמוספרה שלו.

שבתאי

השמש בשמי כוכבים אחרים
שבתאי הוא אולי הכוכב הקל ביותר לזיהוי, זאת בשל טבעת גושי הקרח שמקיפה אותו. המרחק בינו לבין השמש הינו 1.5 מיליארד ק"מ, שזה פי 9.5 יותר מהמרחק שבין כדור הארץ לשמש. קרני השמש משתקפות בטבעת גושי הקרח שמקיפה את שבתאי, מה שיוצר אשליה אופטית של "שמש מזויפת" המלווה בקשת בענן.

אורנוס

השמש בשמי כוכבים אחרים
על אריאל, אחד מהירחים של אורנוס, ניתן לחזות במראה מוזר ומפתיע, שכן השמש כבר כמעט ולא נראית כמו כדור אש אלא רק כאלומת אור רחוקה. אורנוס נמצא במרחק של 2.8 מיליארד ק"מ מהשמש, שזה פי 19 מהמרחק שבין כדור הארץ לשמש, מרחק כל כך גדול עד שחום השמש כבר לא יכול לעבור אותו. 

נפטון

השמש בשמי כוכבים אחרים
כך הייתה נראית השמש אם הייתם צופים בה בזמן שאתם עומדים על טריטון, הירח הגדול ביותר של כוכב נפטון. המרחק שבין השמש לנפטון הוא 4.5 מיליארד ק"מ, שזה פי 30 מהמרחק שבין כדור הארץ לשמש. גייזרים ענקיים של אבק וגז הם הדברים היחידים שיכולים להסתיר לחלוטין את אור השמש מפני השטח של הירח הזה, וכמובן כוכב נפטון בעצמו.

פלוטו

השמש בשמי כוכבים אחרים
מנקודת המבט שעל הכוכב הרחוק ביותר במערכת השמש שלנו, השמש נראית כמו נקודת אור קטנטנה שמנצנצת במרחק. פלוטו נמצא במרחק של 6 מיליארד ק"מ מהשמש, שזה פי 40 מהמרחק שבין כדור הארץ לשמש. עובדה זו עוזרת לנו להבין שהאור שמגיע לכוכב פלוטו מהשמש הוא מעומעם פי 1,600 מהאור שמגיע לכדור הארץ. עם זאת, השמש על פלוטו עדיין בוהקת בעוצמה שגבוהה פי 250 יותר מאור הירח שנראה על פני כדור הארץ.
מקור התמונות: Bright Side
קרדיט לתמונות: Ron Miller
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.