print header

17 דברים שעליכם להימנע מהם במטבח

המטבח יכול להיות מקום נפלא כל עוד יודעים לבשל אוכל נפלא, אך באותה המידה הוא גם יכול להיות מקום מסוכן אם לא יודעים כיצד להיזהר כמו שצריך. יש בו משטחים חמים, חפצים חדים ואם איננו זהירים, ארוחה אחת שבדרך יכולה להישרף ולגרום לאסון. לכן אספנו עבורכם את הרשימה הבאה של אזהרות אשר הגיע משפים מומחים ובשלנים חובבים כאחד שפשוט למדו מהטעויות שלהם. אז הנה הדברים שעליכם להימנע מהם במטבח.

סכנות במטבח
 

1. לעולם אל תנסו לתפוס סכין שנפלה או החליקה לכם מהיד. במקום, קחו צעד אחורה על מנת לוודא שתהיו בטוחים.

2. לעולם אל תנסו להוסיף קמח או עמילן לנוזל חם. זה יגרום לכך שייווצרו חתיכות גושים שיהיה קשה לכם לנקות. במקום, הוסיפו את המרכיבים לנוזלים קרים או פושרים כדי ליצור תרחיף והוסיפו אותו לנוזלים הרותחים.

3. לעולם אל תשתמשו בכפפות לתנור כשהן רטובות. חום עובר הרבה יותר מהר דרך בד רטוב מאשר יבש. זה תקף גם לגבי מגבות.

4.לעולם אל תניחו כלי זכוכית רותח על משטח רטוב. זה יגרום לזכוכית להתנפץ, היזהרו מכך ביחוד בזמן שטיפת כלים ופינוי מדיח.

5. לעולם אל תגרדו שאריות מזון מקרש חיתוך עם סכין. זה גורם ללהב הסכין להתכהות מהר יותר משהיא אמורה.

סכנות במטבח
 

6. לעולם אל תבלבלו בין אבקת אפייה לאבקת סודה לשתייה. שניהם עובדים בצורה שונה לחלוטין, והמאכלים שתנסו להכין ישתנו באופן מהותי ולפעמים הרסני.

7. לעולם אל תשכחו לשטוף ידיים אחרי שחתכתם פלפל חריף. העיניים שלכם יודו לכם על כך.

8. לעולם אל תנסו לטרוף חלבון שיש בו מעט חלמון. זה פשוט לא יעבוד אז חסכו לעצמכם את התסכול.

9. לעולם אל תערבבו אורז בזמן ההכנה, אלא אם כן אתם מכינים ריזוטו. את האורז צריך להשאיר כפי שהוא עבור התוצאות הטובות ביותר.

10. לעולם אל תשטפו סכינים חדות ואיכותיות במדיח. הטמפרטורות הגבוהות שבמדיח יהרסו את המתכת. סכינים איכותיות שוטפים אך ורק בכיור.

סכנות במטבח
 

11. לעולם אל תחתכו סטייק בדיוק אחרי שהוצאתם אותו מהחום. תנו לו זמן לנוח ולהתמלא בנוזלים.

12. לעולם אל תשתמשו באותה הסכין כדי לחתוך בשר וירקות, אלא אם כן אתם שוטפים אותה בין לבין. עליכם לחטא אותה מפני החיידקים שנמצאים בבשר על מנת שלא יעברו לירקות. הדבר תקף גם לגבי קרש חיתוך.

13. לעולם אל תטבלו את האצבע במזון כדי לטעום ממנו או לבדוק אם הוא חם. האצבעות שלנו מכילות חיידקים רבים שלא הייתם רוצים להכניס למזון שהרגע הכנתם. השתמשו בסכו"ם במקום אשר יוכל לסמן לכם גם הוא אם האוכל שהכנתם חם מספיק אחרי שתגעו בו.

14. לעולם אל תתנו לילדכם לחתוך דברים קשים עם סכין קהה. אולי נראה לכם שבטיחותי יותר לתת לילד לחתוך תפוח עם סכין קהה, אך הדבר בעצם מסוכן והסיכוי שיסתיים בפציעה גבוה יותר.

15. לעולם אל תשתמשו בכלי מתכת על מחבת מונע הדבקות (נון סטיק). זה יהרוס את הציפוי שעל המחבת ועקב כך את הבישולים שלכם.

סכנות במטבח

16. לעולם אל תקצצו מזון עם תנועות של 'למעלה-למטה'. השתמשו אך ורק בתנועות החלקה כדי למנוע את האפשרות לפציעות ונזק ללהב הסכין.

17. לעולם אל תפתחו את דלת התנור אם מתחילה בתוכו שריפה. פתיחת הדלת תספק לאש חמצן ורק תחמיר את המצב. במקום, כבו את התנור ותנו לאש לדעוך בעצמה. אם האש לא נכבית, התקשרו ל-102.

 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.