print header

10 טעויות נפוצות בבישול ודרכים לתקן אותן

האם גם אתם מבלים שעות רבות במטבח כדי להכין ארוחות לאורחים או פשוט לבשל לעצמכם לימים הקרובים?  כחלק מהשהות במטבח אתם כנראה מרבים להשתמש באחד הכלים החשובים שנמצאים בו – הכיריים. למרות שאנחנו בטוחים שאתם יודעים כיצד להשתמש בהן לצרכים שונים, החל מטיגון חביתה ועד להכנת סעודות מורכבות ומרובות משתתפים, נשמח לעזור לכם ולהפוך את תהליך הבישול שלכם שמבוצע בסביבתן ליעיל ולנכון יותר. בשל כך, אספנו עבורכם 10 טעויות נפוצות שקשורות לכיריים ולסביבתן, ודרכים יעילות לתקן אותן. 

1. חוסר היכרות עם יכולות הגז

אנשים רבים לא יודעים שיש כמה סוגים של כיריים, ושכל אחד מהם פועל אחרת ומביא לרתיחה במהירות שונה. כיריים חשמליות, למשל, איטיות יותר מגז, ובעת שימוש בהן יש לחכות זמן רב מהרגע שהן מתחילות להתחמם עד שהן מגיעות לנקודת רתיחה. כדי לחסוך לכם מאמץ והמתנה ממושכת שמלווים מעברים בין טמפרטורות, כדאי לכם להדליק שתי להבות בעוצמות שונות ולהזיז את כלי הבישול ביניהן, בהתאם לצורך. למשל, אם אתם צריכים להנמיך את החום, הניחו את הסיר א המחבת תחילה על להבה גדולה, ובמקום להנמיך אותה, העבירו אותם ללהבה שנייה וקטנה יותר. 
 
טעויות בישול: כיריים חשמליות

2. הכנסת כמות גדולה מדי של רכיבים למחבת

לא פעם קרה שהכנסתי יותר מדי מרכיבים למחבת כדי להכין כמות גדולה של אוכל בבת אחת, ואם אתם נוהגים כמוני, אתם ודאי עושים זאת על מנת לחסוך בזמן או לקראת ארוחה משפחתית מורכבת. שיטה זו בהחלט מספקת לכם המון אוכל במעט זמן, אך הוא יהיה מוכן באופן לא אחיד, שיכול להתבטא בכך שהרכיבים שהיו קרובים ללהבה בזמן בישול יהיו חמים יותר מהשאר. על מנת להימנע מטעות זו, עדיף להכין כמויות קטנות יותר, כך שכל המרכיבים שנמצאים במחבת יקבלו מספיק חום, או לחלופין, לבשל על שתי מחבתות במקביל. 
טעויות בישול: מחבת עם אוכל בכמות מתאימה

3. בישול על להבה לא נכונה בכיריים של גז

ודאי שמתם לב שיש כמה גדלים של להבות גז, אך האם תהיתם מדוע? ובכן, התשובה לכך היא שכל אחד מהם מותאם להיקף מסוים של מחבת או סיר, מכיוון שכיריים מסוג זה לא יכולות לחמם באופן אחיד את כלל הכלים כמו מקבילותיהן החשמליות. למשל, מאכלים שמבשלים במחבתות ובסירים גדולים, כמו סטייק, מצריכים להבה גדולה, ולכן תתקשו לעשות זאת על להבה קטנה או בינונית. לחלופין, רטבים כדאי לבשל בכלים קטנים או בינוניים, ומומלץ לעשות זאת על להבה בגדלים מתאימים. 
טעויות בישול: להבה של גז

4. שימוש בקולט אדים לא נקי

קולט האדים שנמצא כיום במטבחים רבים נועד לספוג ריחות, שמנים ובעיקר אדים שנפלטים בעת בישול על הכיריים, ובכך הוא משפר את טעם ומרקם האוכל ומונע ענן וערפל ברחבי הבית. עם זאת, אם יש לכם מכשיר שכזה, דעו שעם הזמן דפנותיו מתחיל לצבור אבק ושאריות של שמנים שהתקשו, ובכך הוא מקנה לאוכל שלכם ניחוח רע. בשל כך, מומלץ לכם לנקות אותו מדי פעם באופן יסודי.
טעויות בישול: קולט אדים

5. שימוש במצרכים רטובים בבישול

אני זוכרת שבתחילת דרכי במטבח, נאלצתי להילחם בנתזים של שמן שאיימו על גופי בעקבות טיגון רכיבים ששהו או שנגעו קודם במים, וזו הייתה תוצאה נוראית ומכאיבה שנבעה מערבוב של מים ושמן. בעקבות חוויות שכאלו, התחלתי לתהות כיצד אוכל לשמור על עצמי ולהימנע מכוויות בלי ללבוש בגדים ארוכים או להחזיק מכסה של סיר כמגן, והפתרון היה מאוד פשוט: לייבש את הרכיבים לפני! תוכלו לעשות זאת על ידי ניגוב האוכל או ספיגת נוזליו עם מגבת נייר, ותופתעו לגלול גם שטיגון אוכל יבש יהפוך אותו לטעים ולפריך יותר.
טעויות בישול: סטייק על מחבת

6. הפיכה מוקדמת ותכופה מדי של בשר

אנשים רבים חושבים שככל שהם יזיזו יותר את האוכל על גבי המחבת – הוא יתבשל טוב יותר, ואני מודה שגם אני חטאתי בכך כשנהגתי להפוך בשר על מנת שיתחמם מכל צדדיו ובעיקר כדי שלא ידבק לתחתית המחבת. ובכן, הרגל שכזה הוא טעות, ואין צורך להרבות להזיז מאכלים כמו בשר, דג, עוף, פטריות או ירקות. הדרך הנכונה לבשל אותם היא לבדוק מדי פעם שהצד שקרוב למחבת מזהיב או משחים ולא נדבק אליה, ולהפוך כאשר הוא נראה מוכן. 
טעויות בישול: תבשיל עוף במחבת

7. הכנסת אוכל קר או קפוא למחבת

טעות נפוצה שנעשית על ידי רבים היא טיגון אוכל קר או קפוא במחבת, למשל, בשר או ירקות שיצאו מהמקרר או אפילו מהמקפיא. אנשים שעושים זאת יוצאים מנקודת הנחה שרכיבים אלו כבר יתחממו על האש, בלי לדעת שפעולה שכזו גורמת להורדת טמפרטורת המחבת, וכתוצאה מכך המאכלים נדבקים אליה ומתבשלים באופן לא אחיד. כדי להימנע מטעות זו, הפשירו את המרכיבים בטרם הבישול, למשל כשעה לפני, עד שיגיעו לטמפרטורת החדר.
טעויות בישול: ירקות קפואים

8. שימוש בשמן הלא נכון

ישנם סוגים שונים של שמן שמיועדים למטרות שונות, ורק חלקם באמת מתאימים ומועילים לבישול וטיגון. אחד נפוץ שרבים משתמשים בו הוא שמן זית, אך הוא מותיר טעם מוזר באוכל ובנוסף לכך גם לא מומלץ לבישול בחום גבוה, משום שיש לו נקודת רתיחה נמוכה ולכן הוא עלול להישרף מהר יותר מסוגים אחרים. פתרון אפשרי אחד להתמודדות עם בעיה זו הוא להשתמש בסוגי שמנים בעלי טעם ניטרלי שמתאימים לבישול, כמו שמן זרעי ענבים שנמכר בחנויות של מוצרים אורגניים, או שמן סובין אורז. דרך נוספת היא שילוב בין כמה סוגים של שמן, ואם אתם מתעקשים לבשל עם שמן זית, תוכלו לחמם אותו על מחבת עם חמאה ובכך לקבל טעם מעניין וערב לחך.
טעויות בישול: שמן בקערה

9. השארת אוכל על הכיריים לאחר תום הבישול

אנשים רבים חושבים שברגע שהם מכבים את הלהבה, היא לא מפיצה יותר חום, ולכן הם משאירים עליה מחבת או סיר מלאים באוכל – בלי לדעת שהוא ממשיך להתבשל. אם אתם עושים זאת, יש שיטות פשוטות שיכולות לעזור לכם להתמודד עם הבעיה, והן להרחיק את כלי הבישול מהלהבה החמה אל להבה קרה שלא עשיתם בה שימוש, או להעביר את המנה המוכנה לצלחת. כמו כן, כדאי לכם להכיר דרך נהדרת לשליטה על מידת החום בעת בישול בלי לשנות את עוצמת הלהבה; כל שעליכם לעשות הוא להרים מדי פעם בזהירות וביד אחת את המחבת מהכיריים, ולנסות אפילו להקפיץ את האוכל שנמצא בו, כפי ששפים מקצועיים רבים נוהגים לעשות. 
טעויות בישול: הקפצת אוכל במחבת

10. שימוש במחבת שלא מתאימה לאוכל שמתבשל

שימוש באותה מחבת לכל סוגי האוכל ללא ספק חוסך לרבים המון מקום בארונות, אך הוא נחשב לטעות נפוצה. אם אתם עושים אותה, כדאי שתדעו שלמחבתות שונות יש עיצוב מיוחד שמיועד למטרה מסוימת, ושכדאי לכם להצטייד באחד לפחות מכל סוג. דוגמאות לסוגים שונים הן מחבת ללא שמן, שנועדה להכנת פנקייקים או ביצה מקושקשת, ומחבת העשויה מפלדת אל-חלד, שמומלצת לטיגון בשר, דגים, פטריות וירקות. אם אתם בכל זאת מעוניינים להשתמש רק במחבת אחת, עשו זאת עם כזו שעשויה מברזל יצוק ושנחשבת לרב תכליתית ביחס לשאר.
 
מקור התמונות: Kristofer2Steven Pavlov

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.