print header

8 תרופות טבעיות לטיפול בנזקי גילוח נפוצים

כמעט כל מי שמסיר שיער מיותר בגילוח, נתקל לא פעם באדמומיות ונפיחות על גבי העור המגולח, שמכאיבים ופוגמים במראה הכללי שלנו. הסיבות לתופעה הזו הן לרוב צמיחה פנימית של שיער, הידועה גם בשם שיערה חודרנית, או דלקת של זקיק השיערה, המלוות בהיווצרות של נקודות המזכירות במראה שלהן פצעונים. אף על פי שלא קיימת תרופה שתמנע לחלוטין את המצבים הללו, ישנם מספר פתרונות ביתיים פשוטים ויעילים, שיוכלו להעניק לכם הקלה ולזרז את הריפוי. בסעיפים הבאים תוכלו להכיר 8 תרופות כאלו, ובנוסף גם ללמוד מספר טיפים למניעה שיאפשרו לכם גילוח יעיל, נוח ונטול תופעות לוואי.
 
טיפול בנזקי גילוח
 

1. תלשו נכון שיערה חודרנית באמצעות סוכר ושמן זית

הבעיה העיקרית בהתמודדות עם שיערות חודרניות היא העובדה שרבים מאתנו לא מצליחים להתאפק ומתחילים לחטט בפצע באמצעות פינצטה או אפילו עם הידיים על מנת לתלוש את השערה ממקומה. בשעה שנדמה לנו שאם ניפטר ממנה נוכל לזרז את תהליך ההחלמה, בפועל אנו יוצרים זיהום שיכול להותיר צלקות לא נעימות על גבי העור. אם אתם מעוניינים להיפטר מהשערה בכוחות עצמכם, כך תעשו זאת ביעילות מבלי להחמיר את המצב:
 
רכיבים:
  • 2 כפות סוכר
  • ½ כף שמן זית
  • מטלית
  • פינצטה
  • אלכוהול לחיטוי
  • מים חמים
  • שמן קוקוס – רשות
טיפול בנזקי גילוח
הוראות:

1. השרו את הפינצטה באלכוהול על מנת לחטא אותה ולאחר כמן שטפו אותה במים.

2. כדי להסיר תאי עור מתים שייתכן וחוסמים את מסלול הצמיחה של השערה, ערבבו מעט שמן זית עם סוכר, עד לקבלת משחה במרקם סמיך. שפשפו את המשחה בתנועות מעגליות מסביב לנקודה שבה אתם חשים בשערה הלכודה, ולאחר מכן שטפו את המקום במים.

3. הרטיבו את המטלית במים חמים, והניחו אותה ישירות על העור למשך 10 דקות. ייתכן שיהיה עליכם להרטיב אותה שוב, כדי לשמור על החום. השלב הזה עוזר לרכך את השערה ואת העור.

4. אם אתם מצליחים לראות את השערה, השתמשו כעת בפינצטה הנקייה כדי לתפוס אותה כמה שיותר קרוב לעור ולתלוש אותה. אם השערה עדיין לכודה מתחת לעור, המשיכו להניח את המטלית החמה על האזור פעמיים ביום, עד שלבסוף היא תצא החוצה. אל תתפתו לתלוש את השערה מוקדם מדי, שכן כאמור, זוהי הדרך המהירה ביותר לגרום לנזקים.

5. לאחר ההסרה, תוכלו למרוח מעט שמן קוקוס על המקום כדי לאפשר לעור להחלים.

2. החזירו את המראה החלק עם שיבולת שועל

אם אתם מבחינים בבליטות קטנות או בפצעונים באזור אותו גילחתם, מדובר ככל הנראה בסימן לגירוי או דלקת. שיבולת השועל היא בעלת תכונות שמדכאות דלקות וגם מרגיעות את העור, ולכן ביכולתה לעזור לעור לשוב למראה חלק ואחיד תוך זמן קצר. 
 
רכיבים:
  • שיבולת שועל ויוגורט רגיל ביחס 1:1, בהתאם לגודל האזור המטופל
  • כפית דבש
הוראות:

1. ערבבו את שיבולת השועל והיוגורט בקערה.

2. הוסיפו כפית דבש לתערובת, והניחו אותה על המקום הפגוע.

3. אפשרו לתערובת להתייבש במשך כחצי שעה, ולאחר מכן שטפו את העור עם מים חמים.

4. חזרו על הפעולה פעמיים ביום במשך שלושה ימים.

3. מנעו סתימת זקיקים בעזרת משחת אבקת סודה

אם אתם סובלים משערה חודרנית אולם אינכם מעוניינים למרוט אותה או שאתם מבחינים בנקודות בולטות על גבי שטח נרחב שגילחתם, כמו למשל הרגליים, תוכלו להשתמש במשחה הבאה. היא תרכך את עורכם, תזרז את הצמיחה של השערה אל מחוץ לעור ותמנע מהזקיק שלה להיסתם, שכן זקיק סתום מוביל בדרך כלל לדלקת מכאיבה. 
 
רכיבים:
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • מעט מים
  • קרם לחות עדין לבחירתכם
טיפול בנזקי גילוח
 
הוראות:

1. ערבבו סודה לשתייה עם מעט מאוד מים, מספיק כדי ליצור עיסה במרקם משחתי.

2. שטפו את הידיים היטב, ולאחר מכן מרחו את המשחה על העור בתנועות מעגליות.

3. שטפו את השאריות שלא נספגו בעור במים חמימים, ומרחו כמות קטנה של קרם לחות כדי לרכך את המקום. 

4. הורידו נפיחות באמצעות דבש

הדבש, הידוע ביתרונות האנטיבקטריאליים שלו, יכול לשמש לטיפול בעור כאוב אחרי גילוח, להפחית נפיחות ודלקות וכמו כן גם לשמור על העור עשיר בלחות. כל שעליכם לעשות הוא פשוט למרוח שכבה דקה של דבש על העור המגורה, לאפשר לו להתייבש ולאחר מכן לשטוף אותו עם מים חמים. לחילופין, תוכלו לערבב כפית וחצי דבש עם כף יוגורט רגיל, להניח את התערובת על המקום הכאוב, להמתין 15 דקות ולאחר מכן לשטוף אותה עם מים פושרים. 

5. חטאו את האזור עם שמן עץ התה

שמן עץ התה הוא שמן אתרי נפלא שעוזר להקלה במקרים של אי נוחות ואדמומיות של העור. יש לו תכונות חיטוי חזקות במיוחד, ובנוסף להרגעה הוא גם מסייע להילחם בזיהומים, למנוע דלקת באזור המגורה ולקצר את תהליך ההחלמה במקרה שבו העור כבר ניזוק. כיוון שמדובר בשמן בעל פעולה חזקה, כדאי לדלל אותו עם שמן זית כדי למנוע גירויים או עקצוצים, כפי שמודגם במדריך הבא. 
 
רכיבים:
  • 2 כפות שמן זית
  • 15 טיפות של שמן עץ התה
  • בקבוק זכוכית
  • צמר גפן
טיפול בנזקי גילוח
הוראות:

1. ערבבו את שמן הזית עם שמן עץ התה ביסודיות, והספיגו צמר גפן בכמות קטנה של הנוזל.

2. הצמידו את צמר הגפן אל העור למשך מספר שניות. תוכלו להשתמש במקלון צמר גפן, אם אתם מזהים את הנקודה המדויקת. 

3. אחסנו את העודפים בבקבוק זכוכית. ניתן לחזור על הפעולה פעמיים ביום, עד לשיפור המצב.

6.  הפחיתו בליטות גילוח בעזרת מלפפון

מלפפון יכול לסייע בהפחתה של בליטות גילוח, וזאת בשל התכונות האנטי-דלקתיות והרמות הגבוהות של הוויטמינים C ו-K שיש בו. אלה ידועים בסגולות הריפוי שלהם, ויעזרו לעור שלכם לחזור למראה בריא תוך זמן קצר. חתכו מספר פרוסות מלפפון, הניחו אותן במקרר לחצי שעה ולאחר מכן שפשפו אותן בעדינות על האזור אותו גילחתם (פנים, רגליים, בית שחי וכדומה) במשך 10 דקות. 

7. הקלו על הגירוד עם חומץ תפוחים

אחת מהבעיות המובילות הקשורות לגירוי שבתום הגילוח היא תחושת הגירוד והעקצוץ שתוקפת את העור, מה שמקשה על אנשים רבים להימנע מלגעת בו ובכך לגרום לזיהום ודלקות. לחומץ תפוחים מיוחסים שלל יתרונות בכל הנוגע לשמירה על מראה עור הפנים, בזכות יכולתו להגן על העור מדלקות וזיהומים ואפילו למנוע פצעונים, כך שמומלץ לנסות אותו גם כאשר אתם מתמודדים עם עור מגרד ומציק. השתמשו בצמר גפן שהספגתם בחומץ תפוחים, ועסו את המיקום בעדינות למשך מספר שניות. אם אתם בעלי עור רגיש במיוחד, מומלץ לדלל את החומץ עם מעט מים חמים ולנסות אותו על שטח קטן לפני מריחתו על אזור נרחב יותר. 
 
טיפול בנזקי גילוח

8. מנעו אדמומיות בעזרת שקיקי תה שחור

הכנתם כוס תה? השתמשו בשקיקי התה על מנת להרגיע את העור המגורה אחרי פעולת הגילוח. אם אתם סובלים מאדמומיות ותופעות שמאפיינות תהליכים דלקתיים,  החומצה הטאנית שבתה השחור תעזור לטפל בבעיה. מדובר בפתרון שמתאים לכל סוגי העור ולכל האזורים בגוף, כך שאין לכם סיבה לחשוש ממנו או לוותר עליו. 
 
הוראות:

1. הרטיבו שקיק תה שחור במים חמים. אפשרו לשקיק להתקרר, או הניחו אותו במקרר למשך 5-10 דקות. 

2. עסו את השקיק בעדינות כנגד האזור הפצוע, למשך 2-3 דקות.

3. חזרו על הפעולה מספר פעמים ביום לפי הצורך. 

טיפים למניעה

הדרך הטובה ביותר לטפל בתופעות הלא נעימות המלוות את הגילוח, היא למזער את הופעתן מלכתחילה. אף על פי שאין פתרון שימנע אותן לחלוטין, תוכלו להיעזר בכמה טיפים שיאפשרו לכם ליהנות מגילוח נעים יותר. הוצאתם סכין חדשה ונקייה מהאריזה? אלה הדברים שחשוב שתזכרו טרם הגילוח:
 
1. רככו את העור – הקפידו להשתמש בקרם לחות לפנים או לגוף על בסיס קבוע, ואל תסתמכו אך ורק על קצף הגילוח שיגן על עורכם. ריכוך העור מקטין את הסיכוי לחסימה של זקיקי השיער על ידי תאי עור מתים, וכך הם לא ייאלצו לגדול לצדדים ולהוביל לגירוי. במקביל, עור רך יותר מאפשר לפעולת הגילוח להיות חלקה יותר, מה שימנע חתכים או פציעות. תוכלו גם להשתמש בפילינג אחת למספר שבועות, כדי להסיר את שכבת תאי העור המתים ביעילות.
 
טיפול בנזקי גילוח
2. גלחו עם כיוון צמיחת השיער – גילוח נגד כיוון הצמיחה מאפשר פעולת גילוח קרובה יותר, ולכן רבים בוחרים להתגלח בצורה הזו, אך על ידי כך אתם מסתכנים גם בחתכים, בליטות גילוח, אדמומיות ונזקים נוספים. אין ספק שעדיף להתגלח לעתים קרובות יותר אך ליהנות מגילוח פשוט ונטול כאב, מאשר להתגלח לעתים רחוקות יותר כאשר כל פעולה כזו מלווה בנזק לעור.
 
3. ותרו על סכינים עם הרבה להבים – יצרנים רבים משבחים סכינים בעלי כמות להבים גדולה, אך אלה מובילים למצב בו רק הלהב הראשון תולש את השיער ואילו השאר "מגרדים" את העור המגולח ומובילים לגירוי.  
 
4. שטפו את האזור המגולח במים קרים בתום הפעולה – המים הקרים סוגרים את הנקבוביות, ועל ידי כך מרחיקים זיהומים שחודרים לנקבוביות שהתרחבו לאור השימוש במים החמים במהלך פעולת הגילוח. 
 
5. אפשרו החלמה – אם אתם סובלים משערה חודרנית, פצעים בולטים או בליטות, הימנעו מגילוח במשך 3 ימים לפחות או עד שאלה יחלימו לחלוטין. כך תוכלו למנוע פצעים עתידיים או להחמיר את המצב של פצעים קיימים.
 
מקור תמונות: everydayrootsAndrew Dyer
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.