header

מתכון לפנקייק אפונה עם צזיקי

מי אמר שפנקייק אינו מתאים לארוחת הצהריים? באמצעות המתכון הפשוט הבא תוכלו להכין מנה בריאה שתגיע במעטה של קינוח מעורר תאבון.

זמן הכנה: חסר
רמת קושי: קל
מתכון לפנקייק אפונה עם צזיקי
רכיבים לפנקייק אפונה:
אפונה - 1 כוס
מלח - 1 כפית (+ קורט לתיבול המים)
קרם פרש - ½ כוס
גבינת עיזים - 120 גר'
קמח - ½ כוס
שמן קנולה - 2 כפות (+ שמן לטיגון)
עירית - 2 כפות (קצוצה + תוספת להגשה)
חמאה - 2 כפות (ממולחת ומומסת)
צזיקי - ½ כוס (להגשה)
רכיבים לקרם פרש:
שמנת מתוקה - ½ ליטר (2 מיכלים)
יוגורט - 2 כפות (או ריוויון)
אופן הכנת הפנקייק אפונה:
  1. הביאו סיר קטן עם מים לרתיחה, הוסיפו מעט מלח ואפונה, ובשלו אותה במשך 3-2 דקות. לבסוף, סננו היטב את המים, והניחו את האפונה בצד.
  2. הכניסו אל תוך בלנדר ביצים, כפית מלח, קרם פרש, גבינת עיזים, קמח ושמן, וערבלו היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. לאחר מכן העבירו את התערובת אל קערה, והוסיפו אפונה ועירית. preperation
  3. חממו מחבת על להבה בינונית, הוסיפו מעט שמן ולאחר שיתחמם צקו כ-¼ כוס לערך מהבלילה אל תוך המחבת, ושימו לב שהפנקייק אינו עבה מידי. טגנו במשך 3-2 דקות, וכשהחלק התחתון והקצוות יזהיבו, הפכו אותו לצדו השני, וטגנו במשך 3-2 דקות נוספות.
  4. לבסוף, טפטפו מעט חמאה מומסת וצזיקי והגישו.
אופן הכנת הקרם פרש:
  1. הניחו סיר על להבה בינונית, הכניסו אליו את השמנת והיוגורט וחממו אותם לטמפרטורה שלא עולה על 36 מעלות.
  2. לאחר מכן העבירו את התערובת אל תוך קערה והשאירו אותה בטמפרטורת החדר למשך לילה שלם.
  3. בבוקר בדקו האם לתערובת יש טעם חמצמץ. במידה שכן הכניסו אותה לקירור, ובמידה שלא השאירו אותה בטמפרטורת החדר למשך יממה נוספת.
מקור: עדי.ד
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.