header

מתכון לפחזניות במילוי קרם קוקוס

משפחת הקינוחים העשויים מבצק רבוך הביאה לחיינו מאפים נוצצים וטעימים, כמו האקלרים והפרופיטרולים הצרפתיים. אך מאחוריהם, בצנעה גדולה, עומדות להן הפחזניות הפשוטות, שבזכות המתכון הנפלא שלפניכם מקבלות שדרוג מפתיע שהופך אותן לנוצצות לא פחות מקרוביהן למשפחת הבצק הרבוך. הכירו את המתכון הפשוט והנהדר לפחזניות אווריריות עם מילוי קרם קוקוס מפנק ומעודן, שיהפכו את זמן הקינוח שלכם ושל האורחים לחוויה מתוקה ומשובחת שלא תרצו שתיגמר לעולם...
זמן הכנה: 15 דקות
כמות יחידות: 12
רמת קושי: בינוני
רכיבים לקרם הקוקוס:
חלב - ½1 כוסות
שמנת מתוקה - ½ כוס
חלב קוקוס - 1 כוס (240 מ"ל)
סוכר - ¾ כוס (150 גרם)
קמח תירס - ⅓ כוס (40 גרם)
שבבי קוקוס - 1 כוס (100 גרם, ממותקים)
תמצית וניל - 1 כפית
רכיבים לפחזניות:
חמאה - ½ כוס (115 גרם, ללא מלח, חתוכה לקוביות)
חלב קוקוס - ½ כוס (120 מ"ל)
מים - ½ כוס (120 מ"ל)
מלח - קורט
קמח - 1 כוס (125 גרם)
ביצים - 1+4 (אחת להברשה לפני אפייה)
אופן הכנת קרם הקוקוס:
  1. חממו מראש תנור ל-220 מעלות.
  2. הניחו סיר בינוני על להבה בינונית-נמוכה וערבבו בתוכו את חלמוני הביצה, החלב (הרגיל והקוקוס) והשמנת המתוקה.
  3. הוסיפו את הסוכר וקמח התירס, וערבבו בהתמדה עד שהבלילה מסמיכה ומגיעה לרתיחה. הסירו את הסיר מהלהבה, הוסיפו לתוכו את שבבי הקוקוס ותמצית הווניל, וערבבו.
  4. העבירו את תכולת הסיר אל קערת זכוכית, עטפו אותה בניילון נצמד והכניסו למקרר לשעתיים לפחות.
אופן הכנת הפחזניות:
  1. הניחו סיר בינוני על להבה בינונית, שימו בתוכו את החמאה, המים, חלב הקוקוס והמלח, וערבבו. הביאו את הבלילה לרתיחה, ואז הורידו את עוצמת הלהבה לבינונית-נמוכה.
  2. שלבו פנימה את הקמח והמשיכו לערבב עד להתגבשות הבצק, כ-3 דקות. לאחר מכן, הסירו את הסיר מהכיריים והעבירו את תכולתו אל קערת ערבוב גדולה, והניחו בצד להצטננות קלה.
  3. הוסיפו אל תוך הקערה 4 ביצים - אחת בכל פעם - והקפידו לערבב היטב בין הוספת כל אחת לשנייה.
  4. העבירו את הבצק אל שקית זילוף, ובמרווחים זלפו על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה את הפחזניות - כל אחת בקוטר של כ-3 ס"מ.
  5. הברישו את הפחזניות בביצה והכניסו לאפייה של כ-15 דקות בתנור שחומם מראש. בתום הזמן, ומבלי לפתוח את התנור, הורידו את המעלות ל-180 ואפו במשך 15 דקות נוספות.
  6. הוציאו את הפחזניות מהתנור ובאמצעות סכין חרצו בתחתית כל אחת מהן X קטן. הניחו בצד להצטננות על גבי רשת.
  7. רגע לפני ההגשה, או עד שעתיים לפניה, העבירו את הקרם שהכנתם מבעוד מועד אל שקית זילוף, ומלאו את הפחזניות דרך חריצי ה-X שבתחתית. בזקו מעט אבקת סוכר מעל - והתענגו בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.