את טעם הקינמון והקרמל של עוגיות ה"לוטוס" כולנו מכירים כאן בישראל, אבל למעשה לא כולנו יודעים שהן גלגול של עוגיות בלגיות מסורתיות שנקראות "ספקולוס". ההבדל העיקרי בין שתיהן הוא כמות התבלינים הגדולה שמאפיינת את הספקולוס והופכת אותן לעוגיות עשירות ומורכבות יותר מבחינת ארומה וטעמים, וללא ספק לתענוג של ממש לצד כוס קפה או תה. אז הניחו בצד את הלוטוס, והכירו את ה״אב הקדמון״ שלהן - עוגיות ספקולוס בלגיות מסורתיות, חוויה של ארומה משגעת ותבלינית בפה!
אופן הכנת עוגיות ספקולוס:
-
בקערה בינונית ערבבו היטב את כל התבלינים: קינמון, אגוז מוסקט, ציפורן, ג'ינג'ר, הל, פלפל לבן ואניס, והניחו בצד.
-
בקערה גדולה נפרדת שימו קמח, מלח, אבקת אפייה ו-½3 כפיות מתערובת התבלינים שהכנתם, וערבבו היטב.
-
בקערה גדולה נפרדת ערבבו יחד חמאה, סוכר חום, סוכר לבן, ותוך כדי הערבוב שלבו גם את הביצה.
-
הוסיפו את תערובת הקמח אל הקערה עם תערובת החמאה וערבבו היטב עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד.
-
הוציאו את הבצק מהקערה, עטפו אותו בנייר נצמד והכניסו למקרר למשך 2-6 שעות.
-
הניחו את בצק העוגיות הקר על משטח מקומח ורדדו אותו למשטח בעובי של כ-½ ס"מ.
-
חתכו את הבצק לצורת העוגיות המבוקשת - באופן מסורתי עוגיות אלה הן בצורה מלבנית.
-
סדרו את העוגיות על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, הכניסו אותן לתנור, כוונו ל-175 מעלות ואפו במשך 12-14 דקות.
-
הוציאו את העוגיות, צננו אותן מעט, העבירו לצלחת הגשה לצד קפה או תה - והתענגו!