header

מתכון לסלט מלפפונים ובצל סגול

סלט המלפפונים והבצל הסגול נחשב לסלט קל הכנה ומהיר, הוא מוסיף רעננות לארוחה בשרית או חלבית, ונחשב לבריא.

למלפפונים יתרונות בריאותיים רבים כמו: ויטימינים (A, B, K, B6, C, D), חומצה פולית, סידן, מגנזיום ואשלגן. הם מסייעים בירידה ושמירה על המשקל, תורמים להורדת כולסטרול ומניעת מחלות לב, כלי דם וסרטן.

מתכון לסלט מלפפונים ובצל: סלט מלפפונים עם שמיר בקערית לבנה

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים סלט מלפפונים ובצל סגול:

חומץ בן יין: את החומץ אפשר להחליף בחומץ תפוחים.

בצל סגול: את הבצל הסגול אפשר להחליף בבצל שאלוט, לבן, ירוק. יש הממליצים להשרות את הבצל החתוך בקערית עם מים, על מנת לרכך את טעם הבצל.

מלפפון: את המלפפונים אפשר לקלף ואפשר גם להשאיר עם הקליפה.

להעשרת הסלט: ניתן להוסיף עגבניות שרי, וגבינת פטה.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לסלט מלפפונים ובצל סגול
רכיבים לסלט מלפפונים:
בצל סגול - 1 (גדול)
סוכר - 2 כפיות
מלח - ¾ מלח
שמיר - 3 גבעולים (קצוצים ללא הגבעול)
אופן הכנת סלט מלפפונים:
  1. חותכים את הבצל לרצועות דקות. preperation
  2. פורסים את המלפפונים לעיגולים דקים. preperation
  3. בקערה בינונית שמים: חומץ יין, סוכר, מלח, פלפל ומערבבים עד שהסוכר נמס.
  4. מוסיפים את המלפפונים לקערה.
  5. קוצצים את השמיר, מוסיפים לקערה ומערבבים.
  6. מגישים מיד או מכסים ומכניסים למקרר לצינון במשך כ-15-30 דקות, ומערבבים שוב לפני ההגשה. preperation
טיפ השף:
אפשר להחליף את השמיר בפטרוזיליה או כוסברה קצוצים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: