header

מתכון לקובלר אגסים עשיר בתבלינים

מחפשים קינוח חלומי שתוכלו להכין לאורחים שלכם ושמשלב פרי טעים ואהוב? אתם מוזמנים להכיר את הקובלר הנפלא הזה, שאמנם מורכב מלא מעט מרכיבים, אך הוא יחסית פשוט להכנה. השילוב בין האגס הנפלא והתבלינים העשירים שיש בו הופכים אותו לסיומת מושלמת לכל ארוחה חלבית – ולכן אתם פשוט חייבים לנסות אותו לפחות פעם אחת...

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לקובלר אגסים עשיר בתבלינים מקור תמונה: bakeorbreak
רכיבים למתכון לקובלר אגסים ותבלינים:
חמאה ללא מלח - 3 כפות (45 גרם)
אגסים - 4 (בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות של כ-½1 ס"מ)
סוכר לבן - ¾ כוס ועוד קצת לקישוט (150 גרם ועוד קצת)
קמח - ¾1 כוסות (210 גרם, מחולקות)
קינמון טחון - ½1 כפיות (מחולקות)
מלח - ¼ כפית ועוד קצת (מחולקת)
תמצית וניל - ½ כפית
סוכר חום - ½ כוס (100 גרם)
אבקת אפייה - 1 כפית
הל טחון - ½ כפית
ג'ינג'ר טחון - ¼ כפית
חמאה ללא מלח - ¼ כוס (60 גרם, קרה וחתוכה לקוביות של כ-½1 ס"מ)
חלב - ¼ כוס (מחולקת)
אופן הכנת המתכון לקובלר אגסים ותבלינים:
  1. חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות.
  2. להכנת המילוי, המיסו את 3 כפות החמאה במחבת על גבי חום בעוצמה בינונית.
  3. הוסיפו את האגסים, ¾ כוס מהסוכר הלבן, ¼ כוס מהקמח, ½ כפית מהקינמון ו-¼ כפית מהמלח, וערבבו עד לאיחוד המרכיבים.
  4. המשיכו לבשל וערבבו מדי פעם, עד שהסוכר מומס והתערובת מבעבעת. הניחו לה להמשיך לבעבע למשך 2-3 דקות או עד שהיא מתקשה.
  5. הסירו מן האש, שפכו פנימה את תמצית הווניל וערבבו את התערובת.
  6. העבירו את תכולת המחבת לתבנית או כלי אפייה בנפח ליטר, והניחו אותה בצד.
  7. להכנת הציפוי, ערבבו בקערה את שארית הקמח והקינמון עם הסוכר החום, אבקת האפייה, ההל, הג'ינג'ר, הפלפל האנגלי, האגוז ומעט מהמלח.
  8. הוסיפו את קוביות החמאה וערבבו את תכולת הקערה עם מזלג או עם האצבעות שלכם, עד שהחמאה תקטן לגודל של אפונים. שימו לב שקיבלתם מרקם הדומה לבצק.
  9. שפכו כ-3 כפות מהחלב והמשיכו לערבב את התערובת. שפכו את שאר החלב בפעימות – בכל פעם קצת, והמשיכו לערבב את הבצק עד להתאחדותו.
  10. בעזרת כף, צרו כדורים מהבצק וכסו עימם את המילוי. בזקו מעליהם מעט מהסוכר הלבן.
  11. רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה והניחו עליו את כלי האפייה שלכם.
  12. אפו למשך 30-35 דקות או עד שהבצק משחים והמילוי מבעבע.
  13. הגישו חם או בטמפרטורת החדר, ושיהיה בתיאבון!
טיפ השף:
מומלץ להגיש לצד כדור גלידת וניל.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
תכנים קשורים: חלבי , קינוח , תבלינים , מאפה , אפייה , קובלר , אגס