header

מתכון ללחם אורז בר עם גרעיני חמנייה

אין דבר נעים יותר מאשר ריח של לחם טרי הנאפה בתנור וממלא את המטבח שלנו ניחוחות מעוררי תיאבון – ואם הלחם הזה גם עשיר בבריאות, עוד יותר טוב. זה בדיוק מה שלחם אורז הבר שבמתכון הבא מציע לכם, משום שהוא עשיר בשלל רכיבים בריאים ומזינים. כל מה שאתם צריכים לעשות זה להשקיע מאמץ קל במטבח, והלחם הנפלא הזה יוכל להיות מוגש על שולחנכם, מעשה ידיכם!

 

זמן הכנה: 35 דקות
כמות סועדים: 16
רמת קושי: קל
מתכון ללחם אורז בר עם גרעיני חמנייה מקור תמונה: Taste of Home
רכיבים ללחם אורז בר עם גרעיני חמנייה:
מים חמים - 1 כוס (43-46 מעלות)
אורז בר ארוך - 250 גרם
גרעיני חמנייה - 1 כוס +1 כף (לא מומלחים)
חלב דל שומן מחומם - 1 כוס (43-46 מעלות)
חמאה - ¼ כוס (מרוככת)
זרעי פשתן - 2 כפות (טחונים)
מלח - 2 כפיות
קמח חיטה מלאה - 3 כוסות
קמח רב תכליתי - ¾2 - ¼3 (מופרדות)
חלבון - 1 (מביצה גדולה, טרוף)
נבטי חיטה קלויים - 1 כף (לא חובה)
אופן הכנת הלחם אורז בר עם גרעיני חמנייה:
  1. בקערה קטנה, מוססו את השמרים במים החמים.
  2. בקערה גדולה, ערבבו את תערובת השמרים עם האורז, כוס אחת של זרעי חמניות, החלב, הדבש, החמאה, זרעי הפשתן, המלח, קמח החיטה המלאה וכוס אחת של קמח רב תכליתי.
  3. טרפו הכל במהירות בינוניות עד ליצירת תערובת. הוסיפו פנימה, לפי הצורך, מספיק קמח עד להיווצרות בצק דביק.
  4. העבירו את הבצק למשטח מקומח ולושו עד שהוא נהפך לגמיש, 6-8 דקות.
  5. שמנו קערה גדולה והניחו בה את הבצק. כסו את הקערה ותנו לה לנוח במקום חמים עד שהבצק תופח ומוכפל במימדיו, כשעה ורבע בערך.
  6. טפחו עם אגרופכם על הבצק כדי להוריד את נפחו, ואז העבירו אותו למשטח מקומח וחלקו אותו לשני חצאים.
  7. גלגלו כל חצי ועצבו ממנו מלבן בגודל 30 על 20 ס"מ. גלגלו את המלבנים בצורת רולדה – התחילו מהצלע הקצרה, תפסו בקו החיבור שלה וגלגלו עד להידוק וסגירה.
  8. העבירו את הרולדות המגולגלות, כשקו החיבור שלהן מופנה כלפי מטה, ל-2 תבניות מלבניות משומנות בגודל 22*12 ס"מ.
  9. כסו את התבניות במגבות מטבח והניחו במקום חמים עד שהלחמים כמעט מכפילים את נפחם, כ-45 דקות. בזמן הזה חממו תנור מראש לחום של 190 מעלות.
  10. הברישו את כיכרות הלחם בחלבון הביצה, פזרו מעליהם את גרעיני החמנייה הנותרים ואת נבטי החיטה הקלויים (אפשרי). אפו כ-35-45 דקות עד שהכיכרות מזהיבים ומקבלים גוון חום כהה.
  11. קררו את כיכרות הלחם בתנור פתוח ומכובה למשך 5 דקות, העבירו אותם לקירור נוסף על תבנית רשת, ולבסוף פרסו והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: