header

מתכון לקרקרים ביתיים ללא גלוטן מ-3 מרכיבים

אין נשנוש ממכר יותר מקרקרים פריכים ומלוחים, שכל ביס גורם לנו רק לרצות לקחת עוד אחד ועוד אחד. אך הבעיה היא שבסופו של דבר אנחנו סובלים מרגשות אשמה על כך שאכלנו כל כך הרבה קרקרים מלאים בקמח ומלח, וזה כלל לא אפשרי עבור מי שסובל מרגישות לגלוטן. כדי להתמודד עם הבעיה, אנחנו מציגים בפניכם את המתכון הבא לקרקרים בריאים ונהדרים ללא גלוטן שלצורך הכנתם צריך רק 3 מרכיבים טבעיים ובריאים!

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 32
רמת קושי: קל
מתכון לקרקרים ביתיים ללא גלוטן מ-3 מרכיבים מקור תמונה: tasty
רכיבים לקרקרים מ-3 רכיבים:
שקדים - 140 גרם (ועוד כפית אחת בצד)
גרעיני דלעת - 120 גרם (ועוד כפית אחת בצד)
ביצה - 1 גדולה
מים - 2 כפות (ועוד קצת בצד בתוך בקבוק תרסיס)
מלח - ½1 כפיות (מחולקות)
פלפל שחור - ¼ כפית
אופן הכנת הקרקרים מ-3 רכיבים:
  1. חממו את התנור מראש ל-190 מעלות.
  2. הכניסו למעבד מזון 140 גרם שקדים וטחנו עד שמתקבל קמח דק, כדקה.
  3. העבירו את קמח השקדים לקערה בינונית וחזרו על התהליך עם 120 גרם של גרעיני דלעת.
  4. הוסיפו לקערה עם השקדים וגרעיני הדלעת ביצה אחת, מים, כפית מלח ואת הפלפל השחור. ערבבו עם מרית עד שהכל משתלב יחדיו וחלקו את התערובת ל-2 חלקים שווים.
  5. הניחו חלק אחד של התערובת על נייר אפייה פרוס על משטח עבודה, והניחו עליו נייר אפייה נוסף. השתמשו במערוך כדי לשטח את התערובת עד שהיא מגיע לגודל של 18X28 ס"מ ועובי של 3 מ"מ.
  6. הסירו את נייר האפייה העליון וחתכו את הבצק ל-12 חלקים שווים בגודל 5 ס"מר.
  7. הסירו את החלקים החיצוניים של הבצק והוסיפו אותם לחלק הבצק ששמרתם בצד מקודם.
  8. הניחו את נייר האפייה עם חלקי הבצק החתוכים על תבנית אפייה.
  9. עשו את אותו הדבר עם החלק השני של הבצק, אלא שהפעם תרדדו אותו לגודל של 23X28 ס"מ.
  10. לבסוף היפטרו מהקצוות שנותרו, והעבירו גם את חלקי הבצק האלה לתבנית אפייה.
  11. קצצו את כף השקדים וכף גרעיני הדלעת הנותרים ופזרו מעל הבצק בשתי התבניות.
  12. רססו מעט מים על הבצק כדי להוסיף לו לחות, ולאחר מכן פזרו עליו בזהירות את חצי כפית המלח הנותרת.
  13. אפו את הקרקרים למשך 13-15 דקות, עד שהם משחימים ונהיים פריכים בקצוות. אל תאפו יותר מדי גם אם נראה לכם שהקרקרים עצמם אינם פריכים, מכיוון שהם ימשיכו להתקשות כשיתקררו.
  14. ניתן לאחסן את הקרקרים בקופסה אטומה למשך 3 ימים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.