header

מתכון לעוגת ספוג גבוהה במיוחד

אין סיפוק גדול יותר מאשר להכין עוגת ספוג גבוהה כמו שהיינו רואים אצל סבתא - תחושת הגאווה שבהצלחת אפיית העוגה יוצרת אווירה של ניצחון מתוק. אם אתם רוצים לאפות עוגת ספוג גבוהה שתצליח בכל פעם מחדש, נסו את מתכון העוגה שלפניכם.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת ספוג גבוהה במיוחד מקור תמונה: jeannietay
רכיבים לעוגת ספוג:
חמאה - 250 גרם
קמח תופח - 250 גרם
אבקת אפייה - ½ כפית
סוכר - ¼1 כוסות (250 גרם)
מלח - קורט
חלב - ¼ כוס (רותח)
מים - ¼ כוס
אבקת קקאו - 25 גרם
וניל - ½ כפית
תמצית לימון - ½ כפית
אופן הכנת העוגת ספוג:
  1. חממו תנור לטמפרטורה של 190 מעלות.
  2. הקציפו יחד חמאה וסוכר במיקסר עד לקבלת קציפה אוורירית, תפוחה ובהירה.
  3. בקערה נפרדת נפו יחד קמח ואבקת אפייה.
  4. טרפו בקערה קטנה את החלמונים והחלבונים יחד וצקו לאט ובשלבים את הביצים לתפיחת החמאה. כל פעם מעט עד שהביצה תיטמע בתפיחה ואז להוסיף עוד קצת וכן הלאה.
  5. הוסיפו את, החלב, המים, תמצית הווניל ותמצית הלימון לקציפה וערבלו.
  6. הוסיפו את תערובת הקמח ואבקת האפייה לקערת המיקסר וערבלו במהירות איטית עד שהקמח נבלע בתפיחת החמאה.
  7. הפרישו שליש מכמות הבלילה שנוצרה לקערה קטנה והוסיפו את הקקאו. ערבבו יחד עד לקבלת צבע חום כהה.
  8. צקו את תערובת העוגה הבהירה אל תבנית אפייה משומנת ובעלת שוליים גבוהים בגודל של 20X25 ס"מ.
  9. צקו את הבלילה הכהה במרכז העוגה ולכל אורכה, עברו בעדינות בעזרת כף ובתנועה סיבובית מלמעלה למטה כך שהבלילה הלבנה והכהה יתערבלו מעט.
  10. הנמיכו את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות והכניסו את העוגה לאפייה של כ-45 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
  11. הוציאו את העוגה מהתנור, שחררו מהשוליים בעזרת סכין, פדרו במעט אבקת סוכר, חיתכו והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.