header

מתכון לארנצ'יני

כל מי שמתהלך ברחבי איטליה פוגש חלונות ראווה של קונדיטוריות שנותנות הצצה לעוגות וקינוחים מעוררי תיאבון, אך לא רק זאת. מלבד קינוחים עשירים, איטליה, וסיציליה בעיקר, נודעות הודות לארנצ'יני שלהם - מאכל רחוב אהוב המורכב מאורז וגבינה ומהווה תוספת מושלמת לכל ארוחה. 

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לארנצ'יני מקור תמונה: recipetineats.com
רכיבים לריזוטו אפוי:
חמאה - 2 כפות
שיני שום - 2 (טחונות)
בצל - 1 (קטן, חתוך דק)
אורז עגול - ½1 כוסות (מזן ארבוריו, לריזוטו)
מים - ½ כוס
מרק ירקות - ½3 (ניתן להכין מ-½3 כפיות אבקת מרק ירקות מהולות ב-½3 כוסות מים. ניתן להמיר בכמות שווה של מרק עוף פרווה)
חלב - 1 כוס
רכיבים לתערובת אורז:
ביצה - 1
גבינת צ'דר - 1 כוס (מגוררת)
פטרוזיליה - ½2 כפות (קצוצה)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לציפוי:
קמח לבן - ½ כוס
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
פירורי לחם - 2 כוסות (בהירים, עדיף פנקו)
שמן - לאפייה
אופן הכנת הריזוטו אפוי:
  1. המיסו את החמאה במחבת עם דפנות גבוהות/סיר על להבה בינונית. הוסיפו את השום והבצל וטגנו במשך 5 דקות, או עד שהם יתרככו.
  2. הוסיפו לסיר את האורז וטגנו יחד עד שהגרגירים יתחילו להיות שקופים. הוסיפו מים והגבירו את הלהבה לגבוהה. בשלו עד שמרבית הנוזלים ייספגו באורז.
  3. הוסיפו מרק ירקות וחלב וערבבו היטב. הנמיכו את הלהבה לבינונית, כסו ובשלו במשך 30-40 דקות, או עד שכל הנוזלים ייספגו באורז והוא יתרכך. העבירו את האורז המוכן לקערה.
אופן הכנת התערובת אורז:
  1. ערבבו את כל הרכיבים יחדיו ולאחר מכן הוסיפו אותם לקערה עם אורז הריזוטו. ערבבו היטב והכניסו למקרר למשך 3 שעות לפחות (עדיף למשך הלילה).
אופן הכנת הציפוי:
  1. ערבבו קמח, מלח ופלפל בקערה אחת. בקערה נפרדת טרפו ביצים ובקערה שלישית הכניסו את פירורי הלחם.
  2. חממו שמן לטיגון עמוק בסיר קטן והוציאו את תערובת הריזוטו מהמקרר.
  3. בעזרת כף גלידה, או כל כף עמוקה אחרת, צרו כדורים אחידים בגודלם מתערובת האורז.
  4. צפו כל כדור בקמח ולאחר מכן בביצים ופירורי לחם, והכניסו אותם למחבת עם שמן לטיגון. טגנו עד שהכדורים מזהיבים מכל צדיהם, הוציאו אותם מן המחבת, הניחו על נייר סופג והגישו חם לצד רטבים אהובים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
תכנים קשורים: איטליה , אורז , גבינה , מתכון פשוט
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.