header

מתכון לנגיסי פטריות עם גבינה על בצק עלים

רבים מאיתנו משתגעים על מאפים מכל מני סוגים, ויש לא מעטים שפשוט לא יכולים להתנגד לפטריות - אז למה שלא נעשה את הדבר המתבקש ונשלב ביניהם? הכירו את המתכון הממכר שלנו לריבועי בצק עלים עם פטריות וגבינה - התענוג הפריך והמענג שיעשה לכם כבוד על כל שולחן ובכל ארוחה. בתאבון!
 
זמן הכנה: 30 דקות
כמות יחידות: 9
רמת קושי: בינוני
מתכון לנגיסי פטריות עם גבינה על בצק עלים מקור תמונה: tasty.co
רכיבים למתכון לנגיסי פטריות עם גבינה על בצק עלים:
חמאה - 1 כף (כ-14 גרם, ועוד במידת הצורך)
פטריות שמפיניון או פורטובלו - 425 גרם (פרוסות, ללא התפטיר [הגזע])
טימין - 2 ענפים (ועוד לקישוט)
שן שום - 1 (כתושה)
פלפל שחור - לפי הטעם
חומץ שרי - 1 כפית
בצק עלים - 1 יחידה (מופשר)
חלמון ביצה - 1 (טרוף עם מעט מים)
גבינה קשה - 100 גרם (כל סוג לטעמכם, מגוררת)
אופן הכנת המתכון לנגיסי פטריות עם גבינה על בצק עלים:
  1. במחבת שמונחת על להבה בינונית-גבוהה חממו את החמאה ושמן הזית.
  2. כשמופיעות בועות ראשונות של חמאה, הוסיפו את הפטריות והטימין ואפשרו להם להתבשל במשך 2-3 דקות ללא ערבוב, עד שתחתית הפטריות מקבלת גוון שחום-זהוב.
  3. בתום הזמן ערבבו את הפטריות והוסיפו עוד חמאה במידת הצורך. המשיכו לבשל ללא ערבוב נוסף עד שהפטריות הופכות לזהובות-שחומות, 4-5 דקות נוספות.
  4. הנמיכו את עוצמת הלהבה לבינונית-נמוכה. הוסיפו את השום והפלפל השחור, ובשלו במשך דקה נוספת, עד שהשום מתחיל להפיץ ריח.
  5. הסירו את המחבת מהכיריים, הניחו אותה על משטח בטוח וערבבו את תכולתה עם חומץ השרי. לבסוף הסירו את ענפי הטימין והניחו לפטריות להתקרר בצד.
  6. חממו תנור מראש ל-200 מעלות ורפדו תבנית אפייה באמצעות נייר אפייה.
  7. חתכו את בצק העלים המופשר בצורת שתי וערב - 3 קווים אופקיים ואנכיים שיצרו 9 ריבועים, שצלע כל אחד באורך של כ-8 ס"מ. סדרו את הריבועים במרחק זה מזה על גבי תבנית האפייה.
  8. בעזרת סכין חרצו ריבוע פנימי בתוך כל ריבוע בצק, כ-½1 ס"מ פנימה מהשוליים, אך היזהרו לא לחתוך את הבצק עד התחתית. לבסוף הברישו את שולי הריבועים עם חלמון הביצה.
  9. שימו 2 כפיות גבינה מגוררת בתחומי הריבוע הנוסף שחרצתם, מעליהן הוסיפו 1 כף מתערובת הפטריות ואז קשטו עם שכבה קטנה נוספת של גבינה.
  10. אפו את נגיסי הפטריות במשך 15-17 דקות, עד שבצק העלים מתנפח ומקבל גוון זהוב-חום. לבסוף הוציאו מהתנור והניחו להתקררות בחוץ.
  11. זהו, הנגיסים מוכנים לאכילה! לפני ההגשה קשטו כל ריבוע עם מעט עלי טימין (ללא הגבעול) - ואכלו בתאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: