maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לאורז בסמטי עם ירקות ושמן זית

על מנת ליהנות מתחושת שובע לאורך כל היום, העדיפו מנות המכילות אורז בסמטי על פני אורז לבן רגיל. על אף שהאורז הבסמטי בעל ערך קלורי נמוך, הוא עשיר בפחמימות מורכבות, ולכן תורם לתחושת שובע גדולה יותר מרוב זני האורז הלבן. מנת האורז הבאה, בשילוב ירקות, יוצרת מנה בריאה ומשביעה במיוחד לימים ארוכים במשרד.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לאורז בסמטי עם ירקות ושמן זית
רכיבים לאורז והירקות:
שמן זית - ½2 כפות
אורז בסמטי - ½ כוס (שטוף)
בצל בינוני - 1 (חתוך לרצועות)
מים - 1 כוס
זרעי כמון - 1 כף (שטוחה)
שומר בינוני - 1 (חתוך לקוביות)
מלח ופלפל שחור - לפי הטעם
מים חמים - 1 כוס
פטרוזיליה - לקישוט
אופן הכנת האורז והירקות:
  1. השרו את האורז במים במשך 10 דקות וסננו.
  2. טגנו את הירקות עם השמן עד לקבלת גוון זהוב.
  3. הוסיפו את האורז המסונן וטגנו דקה נוספת.
  4. הוסיפו את כוס המים, ובשלו עד לרתיחה.
  5. הוסיפו את התבלינים.
  6. הנמיכו את עצמת האש ובשלו עם מכסה למשך 10 דקות נוספות עד שהאורז יספוג את הנוזלים.
מקור: שירן ח.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: