print header

איפה כדאי ללמוד אדריכלות ועיצוב פנים?

לימודי אדריכלות נחשבים למבוקשים ומגמת לימוד זו מכשירה סטודנטים לתכנון ועיצוב בניינים למטרות שונות כמו מגורים, תעשייה, מסחר, תרבות ופנאי. לאחר שהחלטתם ללמוד אדריכלות ועיצוב פנים עליכם להירשם למוסד לימודים מוכר, הלימודים מוצעים כיום במגוון רחב של מוסדות לימוד ברחבי המדינה, הן לתואר ראשון והן לדיפלומת הנדסאי, אז הבחירה היא לא תמיד קלה...

איפה כדאי ללמוד אדריכלות ועיצוב פנים? מהם השיקולים שחייבים להנחות אתכם לפני הרשמה ללימודי הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים? מה צריך לבדוק לפני ההרשמה ללימודים? ובכן, יש מגוון אפשרויות ללימודי אדריכלות ולכן הכנו עבורכם כתבה שתסייע לכם לבחור את מוסד הלימודים שיכשיר אתכם כהנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים.

איפה כדאי ללמוד אדריכלות ועיצוב פנים: סלון מעוצב

בודקים תנאי קבלה לפני ההרשמה

כדי לבחור היכן ללמוד הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים עליכם לבחון את כל האפשרויות הקיימות, ובשלב הראשון כדאי לבדוק את תנאי הקבלה בכל מוסד לימודים. ישנם הבדלים משמעותיים בין תנאי הקבלה של מוסדות הלימוד השונים בארץ, ובאופן כללי תנאי הקבלה ללימודי הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים הם:

  • זכאות לתעודת בגרות ישראלית מלאה.
  • זכאות לתעודת בגרות חלקית עם ציון עובר במקצועות מתמטיקה ברמה של לפחות 3 יחידות לימוד, אנגלית ברמה של לפחות 3 יחידות לימוד ועברית ברמה של 2 יחידות לימוד.
  • תעודת סיום של מכינה טכנולוגית.
  • תעודת טכנאי מוסמך או בוגר תואר ראשון במוסד לימודים המוכר על ידי מה"ט.
  • בוגר מכינה ללימודים גבוהים בהיקף של 200 שעות לימוד מתמטיקה, 200 שעות לימוד אנגלית ו-100 שעות לימוד עברית או כתיבה אקדמית.

חשוב לציין כי אם תנאי הקבלה נמוכים מהתנאים הרגילים בשאר מוסדות הלימוד בארץ – כנראה שרמת הלימודים במכללה או בבית הספר להנדסאים ירודה ועדיף לכם ללמוד במוסד אקדמי אחר.

נושאי לימוד

כדי לבחור היכן ללמוד לתואר הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים חשוב לעיין בסילבוס ולהשוות את תוכניות הלימוד בין המוסדות האקדמיים השונים. תוכנית הלימודים במסלול לימודי הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים נועדה להכשיר את הבוגרים לעבודה בתחום, לכן היא חייבת לכלול מקצועות יסוד כמו מתמטיקה ואנגלית, מקצועות בסיס כמו יסודות העיצוב, הנדסה תיאורית, יישומי מחשב, תחיקת הבנייה והבטיחות, תולדות האדריכלות, שרטוט אדריכלי, מקצועות התמחות כמו חומרי בניין, סטטיקה ותכן מבנים, תורת הבנייה, מערכות בניין, תכנון אקלים ובנייה ירוקה, פיתוח שטח, בקרה וניהול בנייה ועוד.

בנוסף, עליכם לבדוק מראש אילו תרגילים ועבודות יש במהלך הלימודים, האם מוסד הלימודים מציע סיורים, הרצאות אורח, מרתון לימודים לפני מבחנים, שיעורי עזר, מעבדות תרגול ומחקר משוכללות וקורסים ייעודיים המקנים תעודה חשובה נוספת מעבר לדיפלומת הנדסאי מהמכללה ומטעם מה"ט.

איכות סגל ההוראה

בחירה נכונה של מוסד לימודים להכשרת הנדסאים כוללת בדיקת רקע של המרצים וסגל ההוראה. כדאי ללמוד אדריכלות ועיצוב פנים רק במכללה המציעה סגל מיומן הכולל אנשי מקצוע מובילים בתחום. כאשר סגל ההוראה מגיע מהתחום ומגויס להצלחת הסטודנטים, הלימודים מעמיקים ומקצועיים יותר, הבוגרים יוצאים לשוק עם ידע עדכני וארגז כלים המאפשר להם להצליח, וגם אחוזי ההצלחה במבחני מה"ט (המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה) גבוהים יותר.

הכוונה תעסוקתית לבוגרי המגמה

חשוב לבדוק האם המכללה מסייעת לבוגרים בהכוונה תעסוקתית בסיום הלימודים. הכוון תעסוקתי נחוץ לכל בוגרי מסלול הלימודים, במיוחד בתחומים תחרותיים כמו אדריכלות ועיצוב פנים. מכללה טכנולוגית מובילה להכשרת הנדסאים מציעה לסטודנטים מרכז לייעוץ לימודי–תעסוקתי בקמפוס עצמו, כשההכוון התעסוקתי הוא כלי חשוב לכל בוגרי המגמה, לכן עדיף ללמוד במכללה המציעה תהליך ייעוץ ואבחון לבחירת תעסוקה וקריירה.

בנוסף, חשוב לבדוק אילו תעודות והסמכות מקצועיות מקבלים בסיום הלימודים, מעבר לדיפלומת הנדסאי, ומהן האפשרויות ללימודי המשך. כדאי להתייחס גם לחוויית הלימודים בקמפוס וכמובן למיקום מוסד הלימודים, לנוחת ההגעה למכללה באמצעות תחבורה ציבורית, לעלות שכר הלימוד, לאפשרות לקבל סיוע לקבלת מלגות מימון ומחיה ועוד.

לסיום, רגע לפני שאתם נרשמים למכללה זו או אחרת כדאי לקרוא חוות דעת של בוגרים שסיימו תואר הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים במוסד הלימודים, לבדוק היכן הבוגרים עובדים, להשוות את שיעורי ההצלחה במבחני הגמר וכדומה. 

מקור תמונה ראשית: freepik.com

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.