print header

7 מיתוסים ותפיסות שגויות מהעולם הטכנולוגי שכדאי שתדעו שאינם נכונים

סמארטפונים, טאבלטים, מחשבים ניידים, טלוויזיות חכמות – כל אלו ועוד רבים אחרים הם מוצרים טכנולוגיים שנכנסו לחיינו בעשורים האחרונים ושינו אותם לחלוטין. רובנו הגדול משתמש במוצרים האלו מדי יום, חלקנו אפילו חשים תלויים בהם, אך למרות זאת לא כולנו מתמצאים בנבכיהם והשימוש בהם מעלה אצלנו לפעמים שאלות רבות. אך למרות שזה בהחלט טוב להיות סקרנים לגבי המכשירים שבהם אנחנו משתמשים מדי יום ביומו – זה עדיין יכול להפוך אותנו לטרף קל לתפיסות שגויות נפוצות לגביהם, שאין מאחוריהן שחר או שהן לא לגמרי נכונות אך עדיין אנחנו מאמינים בהם. כדי לעזור לכם להבין מה הן אותן תפיסות רווחות שאינן נכונות ולהכיר את האמת שעומדת מאחוריהן, קיבצנו לכם כאן 7 עיקריות שבהן, וכעת נדאג לשבור את המיתוס שבבסיסן ולגלות לכם מה נכון.

מיתוסים טכנולוגיים שגויים: סמארטפון, טאבלט ומחשב נייד עם מסכים מנופצים

1. גלישה בדפדפן במצב פרטי/"גלישה בסתר" שומרת על כל הפעילות שלכם ברשת אנונימית לחלוטין

התפיסה השגויה הזו רווחת מאוד בקרב אנשים שחושבים שגלישה במצב "גלישה בסתר" (Incognito בדפדפן גוגל כרום), או במצב "פרטי" InPrivate) בדפדפן האקספלורר, או Private בדפדפן פיירפוקס) בטוחה יותר או חשאית ופרטית יותר מגלישה בדפדפן במצב הרגיל.

אז אמנם מצבי הגלישה ה"פרטיים" הללו אכן יעזרו לכם למנוע מאנשים אחרים בעלי גישה למחשב שלכם, לראות להיכן גלשתם, אבל זה ממש לא מונע מאנשי ספק האינטרנט שלכם או מן האתרים שאליהם אתם גולשים להתחקות אחרי עקבותיכם. זאת הסיבה שגם שאתם גולשים ממצב פרטי – אתרים מסחריים רבים עדיין מציגים בפניכם פרסומות מותאמות אישית ומוכוונת אליכם.

ישנם אמנם כמה כלים טכנולוגיים, תוספים למיניהם ומנועי חיפוש פרטיים שיעזרו לכם להגביר את רמת הפרטיות שלכם – אך נתוני הגלישה שלכם עדיין ישמרו על ידי האתרים שבהם אתם מבקרים, ובאופן מצער להאקרים ופצחנים למיניהם עדיין עלולה להיות גישה אליהם. לכן גם כשאתם גולשים לאתרים באמצעות כלי הגלישה הפרטית/"גלישה בסתר", זכרו והניחו תמיד שהיסטוריית הדפדפן שלכם לעולם לא תהיה חבויה לחלוטין.

מיתוסים טכנולוגיים שגויים: אייקון גלישה בסתר

2. ככל שיש יותר "פסים" במד הקליטה הסלולרית, כך השירות הסלולרי טוב יותר

מכירים את המד הקטן הזה בקטע העליון של הטלפון החכם, שמצביע על רמת הקליטה הסלולרית של שהמכשיר שלנו קולט בכל רגע נתון? אז רבים מניחים שככל שיש במד הזה יותר פסים, הדבר אומר שיש לנו קליטה סלולרית איכותית יותר ואנחנו מנצלים טוב יותר את מלוא השירות הסלולרי, בין אם בקבלת והוצאת שיחות ובין אם בקליטת רשת אינטרנטית. אך האמת היא שזה לא נכון – הפסים הללו במד הקליטה מסמלים את חוזק האות שהטלפון מקבל, אבל לאו דווקא את איכותו – כך שגם אם ברגע מסוים המד בטלפון עומד על 5 פסים מלאים (הרמה הגבוהה ביותר), זה לא אומר שאתם מקבלים את מלוא נפח השירות.

באופן עקרוני אפשר להגדיל ולומר ש-2 טלפונים שונים מ-2 מותגים שונים, יכולים להראות שני מדדים נפרדים במד הגלישה, והם עדיין יתפקדו אותו הדבר ויקלטו אותה רמה של קליטה אינטרנט. כמו כן, עדיין ניתן לראות לעיתים קרובים שכשמספר אנשים רב שנמצא על אותה רשת סלולרית עושה שימוש בטלפונים שלו באותו מקום (מתקשר, שולח הודעות או גולש), אז השימוש בנייד יכול להפוך לאיטי מאוד ואף לבלתי זמין – אפילו אם במד הקליטה מופיע מספר גבוה של פסים.

איכות הרשת הסלולרית תלויה למעשה במספר גורמים, לרבות איכות הטלפון עצמו. באופן תאורטי, ככל שהטלפון קרוב יותר לאנטנה סלולרית כך האות יהיה חזק יותר, אך זה לא מבטיח שהשירות הסלולרי יהיה ברמה הגבוהה ביותר שלו.

מיתוסים טכנולוגיים שגויים: צג טלפון סלולרי עם מד הקליטה הסלולרית

3. טעינת סוללת הטלפון במהלך הלילה עלולה להזיק לה

יכול להיות ששמעתם את המיתוס שאומר שאם תשימו את הטלפון שלכם לטעינה במהלך הלילה, אתם עלולים להרוס את הסוללה שלו בעקבות טעינת יתר – זהו מיתוס שנמצא בסביבה כבר זמן. עם זאת, כדאי שתדעו שמומחי טכנולוגיה אומרים שהסמארטפונים שלנו חכמים מספיק כדי לא לבצע טעינת יתר לסוללה שתפגע בה. דעו כי בכל טאבלט, סמארטפון או מחשב נייד ישנם שבבים שנועדו להגן עליהם מפני דברים כאלו, וכאשר המכשיר שלכם טעון ב-100% הם נכנסים לפעולה ועוצרים את הטעינה באופן אוטומטי בתוך שעה או שעתיים. יתרה מכך, כדאי לדעת גם שסמארטפונים מאטים את קצב הטעינה שלהם כשהם מגיעים ל-100%, ולכן אין סיכון בלהשאיר את המכשירים שלכם מחוברים למטען גם אחרי שהם נטענים במלואם.

מיתוסים טכנולוגיים שגויים: טלפון נטען

4. יש לכבות את המחשב בכל לילה כדי להאריך את חייו

רבים מניחים שכיבוי המחשב מדי לילה יעזור לו לעבוד באופן חלק יותר בפעם הבאה שהם ישתמשו בו, וכן שזה יכול להאריך את חייו ולשפר את תפקודו הכולל. אך האמת היא שגם אם זה נראה נכון, זה ממש לא הכרחי או נחוץ לכבות את המחשב מדי לילה. כמו מכשירים חשמליים רבים אחרים, גם למחשבים ישנה מערכת כוח מובנת שמונעת ממנו בזבוז אנרגיה עודפת כשאין צורך בכך, והיא נכנסת לפעולה כאשר אתם עוזבים את המחשב מבלי לכבות אותו. למעשה, דווקא כיבוי והפעלה תכופים מדי של המחשב מציבים את ספק הכוח והדיסק הקשיח בסיכון גבוה יותר להתקלקל בעקבות לחץ יתר.

דרך טובה לשמור על אנרגיה ולהימנע מבזבוז היא לכבות את מסך המחשב כאשר אתם עוזבים אותו ליותר מ-20 דקות, או לחלופין לכוון את המחשב שלכם ל"מצב שינה" כשאתם לא משתמשים בו יותר מ-20-30 דקות. אז נכון שתוכלו למנוע בזבוז אנרגיה למחשב אם תכבו אותו בכל פעם שאתם לא משתמשים בו, אך ממש אין לכם מה לדאוג אם השארתם אותו פועל במהלך הלילה.

מיתוסים טכנולוגיים שגויים: אצבע לוחצת על כפתור הכיבוי במחשב

5. ככל שהרזולוציה של מצלמה דיגיטלית גבוהה יותר, כך היא יותר טובה

מלבד המצלמות הדיגיטליות העצמאיות והוותיקות שכולנו מכירים, כולנו יודעים שנוכל למצוא מצלמה טובה בכל סמארטפון קיים. כשאנחנו מגיעים לקנות סמארטפון או מצלמה דיגיטלית חדשים, רבים נוטים להאמין שככל שהרזולוציה של המצלמה – כלומר מידת המגה פיקסלים שיש בה – היא גבוהה יותר, כך האיכות שלה טובה יותר. אנחנו לא מאשימים אתכם בכך, כי עשרות קמפיינים ומהלכים שיווקיים שונים שכנעו אותנו בעזרת המיתוס הזה. מידת האיכות של המצלמה הדיגיטלית נקבעת על פי איכות החיישן שלה, ולא רק על פי הרזולוציה שלה. אמנם המגה פיקסלים יכולים להעיד בפניכם עד כמה חזק החיישן, אך המידע הזה חיוני בעיקר לצלמים מקצועיים ולאלו שרוצים להדפיס את התמונות שלהם ולתלות אותן, אך לאלו מבינינו שפשוט רוצים לתפוס תמונות טובות בסלולרי או במצלמה – זה לא באמת משנה במיוחד.

לכן הדבר הכי טוב שאתם יכולים לעשות כדי לבחון את איכותה של מצלמה של מכשיר מסוים, הוא פשוט להסתכל בתמונות אחרות שנלקחו על ידי אותו הסמארטפון או המצלמה הדיגיטלית, ולהשוות אותם למה שאתם משיגים במכשיר שיש כרגע בידיכם. זה ייתן לכם מושג על ביצועי המצלמה ויעזור לכם לבחור את זאת שאתם צריכים באמת – לא על פי כמות הפיקסלים שמציגים לכם. אם אתם רוצים ללמוד קצת יותר על איך לבחור מצלמה דיגיטלית ולקבל כמה טיפים שיכולים לסייע לכם מאוד בכך – עיינו בכתבה הבאה.

מיתוסים טכנולוגיים שגויים: צילום של בחורה בעזרת סמארפון

6. צריך לרכוש כבל HDMI יקר ואיכותי במיוחד כדי לקבל איכות תמונה טובה

אנחנו מאמינים שרובכם כבר מכירים את כבל ה-HDMI – אותו התקן שמאפשר לחבר מכשירים שונים כמו המחשב הנייד, אל הטלוויזיה, כדי שנוכל להקרין את מה שמופיע במסך שלהם על גבי הטלוויזיה. בניגוד לאמונה רווחת נפוצה, כבל HDMI יקר במיוחד ו"איכותי" לא באמת עושה איזשהו הבדל באיכות התמונה. כדאי לדעת כי כל הכבלים מן הסוג הזה מיוצרים באותו אופן, ומייצרים בסופו של דבר את אותה התמונה, בלי שום הבדל בתהליך עיבודה. הסיבה היחידה שבגינה אולי תצטרכו לשלם יותר על כבל HDMI היא האורך שלו – ככל שהוא יותר ארוך, כך המחיר שלו יעלה.

מיתוסים טכנולוגיים שגויים: כבל HDMI

7. המחשבים של אפל בטוחים יותר מפני וירוסים

זהו מיתוס שרבים נופלים בו גם כיום, אולי מפני שמעריצי אפל המושבעים טורחים להמשיך ולטפח אותו. אמנם באופן כללי למחשבים של אפל, כדוגמת המקבוק, יש יתרונות משלהם, אך כדאי מאוד לדעת שאין שום מערכת מחשב שהיא חסינה לחלוטין מווירוסים. זכרו שווירוסים הם בסך הכל סוג של תוכנות, ואין מחשב שלא מעוצב ומתוכנן כדי להריץ תוכנות, אפילו אם עומדות מאחוריהם כוונות זדון (שהמחשב לא יכול לדעת לגביהן).

נכון שישנם מעט פחות וירוסים המיועדים במיוחד למחשבי אפל כרגע, אך זה לא אומר שהמכשירים האלו בטוחים ומוגנים לחלוטין. על מנת להדביק את המחשבים הללו, הווירוסים צריכים להיות כתובים בצורה מחוכמת שתעזור להם להתפשט בארכיטקטורת המחשב של אפל – ואמנם זה לא פשוט, אבל זה בהחלט דבר שנעשה וימשיך להיעשות. לכן, זה ממש לא משנה איזה מחשב יש ברשותכם, גם אם הוא מקבוק של אפל  תמיד עליכם להיות זהירים לפני שאתם לוחצים על קישור כלשהו באינטרנט.

מיתוסים טכנולוגיים שגויים: מחשב של אפל

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.