print header

טיפ חשוב: כך תשחזרו מסמך וורד שלא נשמר

אחד מהפחדים הגדולים של כל מי שמשתמש במעבד התמלילים הפופלארי "וורד" (Word), הוא החשש שעבודתו תרד לטמיון במקרה שתתרחשנה אחת מאותן תקלות נפוצות ומעצבנות המביאות לכך ששינויים שביצענו במסמך לא נשמרים. כך קורה למשל כאשר מתרחשת הפסקת חשמל הגורמת לכיבוי המחשב באמצע העבודה, או כאשר שוכחים חלילה ללחוץ על כפתור ה"שמור" בעת היציאה מהקובץ. אך מתברר כי ישנו פתרון קל מאוד, ובאופן מפתיע לא כל כך מוכר, לתקלה המתסכלת הזאת שרבים מאיתנו חווים.

שחזור קובץ וורד שנסגר ללא שמירה:

כל מה שאתם צריכים לעשות על מנת לשחזר קובץ וורד שלא נשמר כמו שצריך, הוא לעקוב אחר ההוראות שבמדריך הקצר הבא שיקלו עליכם את החיים ויאפשרו לכם למצוא מסמכים חשובים:

1. ראשית כל, נלחץ על האייקון - סייר הקבצים - "סייר הקבצים" (File Explorer), הנמצא בסרגל הכלים התחתון של מערכת ההפעלה שלנו, מצד שמאל של המסך (סמוך לכפתור "התחל").

2. כאשר חלון הסייר נפתח, ניגש אל תיקיית "מחשב זה", באמצעות לחיצה עליה בתפריט הצד השמאלי.  

כך תשחזרו מסמך וורד שלא נשמר: הגעה אל תיקיית "מחשב זה"
 

3. כשאנו בתוך התיקייה, ניגש אל חלונית החיפוש המופיעה בצדו השמאלי העליון של החלון, ונקיש את הצירוף "ASD." (ראשי תיבות של Autosaved Document -  מסמך שנשמר אוטומטית) ואז אנטר. חיפוש אחר קבצים בעלי סיומת זאת תתבצע כעת באופן אוטמוטי על ידי המחשב.

כך תשחזרו מסמך וורד שלא נשמר: חיפוש קובץ בעל סיומת ASD.

4. נמתין מעט לסיום התהליך, שבסופו יוצגו לנו כל הקבצים עם סיומת זאת שהמחשב מצא. הקובץ הראשון שיופיע בפנינו הוא האחד שאנו מחפשים, האחרון שנסגר טרם שמרנו את השינויים בו. נוכל לזהות אותו על ידי כך שנבחין כי שם הקובץ מכיל את המילים הראשונות שכתבנו במסמך (בדוגמה זאת אלו: "שלום וברכה") ואת הסיומת .asd"". בנוסף, נוכל גם להבחין בכך ש"תאריך השינוי" המצוין בסמוך לקובץ, מצביע על הזמן הנוכחי.

כך תשחזרו מסמך וורד שלא נשמר: מציאת הקובץ ווידוי כי זהו הקובץ שחיפשנו

5. נלחץ לחיצה כפולה על הקובץ וכשתעלה השאלה "כיצד ברצונך לפתוח קובץ זה?" נגדיר את פתיחתו באמצעות תוכנת הוורד "Word (שולחני)", ואז נלחץ על "אישור".

כך תשחזרו מסמך וורד שלא נשמר: פתיחת קובץ השחזור באמצעות בחירה בתוכנת וורד
 

6. כשהמסמך ייפתח, נוכל למצוא בו שיחזור מדויק של הדברים שכתבנו טרם נסגר הקובץ המקורי. נשמור את הקובץ מחדש במתכונת רגילה באמצעות לחיצה על הכפתור "שמירה בשם"

כך תשחזרו מסמך וורד שלא נשמר: קובץ שחזור פתוח ושמירתו באמצעות "שמירה בשם"

7. מפה ואילך נוכל להמשיך נוכל להמשיך את עבודתנו בדיוק מהיכן שהיא הופסקה, באמצעות המסמך המשוחזר ששמרנו.

דעו לכם שבאופן הזה תוכלו לשמור כל מסמך וורד שנסגר, כולל אלו שכבר שמרתם באופן ראשוני אך מסיבה כזאת או אחרת לא בוצעה להם שמירה נוספת לאחר שנעשו בהם שינויים. בנוסף שימו לב כי התהליך הקצר והפשוט הזה יכול להתבצע בשתי גרסאות תוכנת החלונות (Windows) הנפוצות ביותר - "ווינדוס 7" ו"ווינדוס 10" - בדיוק באותה הצורה. 

אז עכשיו כשאתם מכירים את הטריק הנחוץ הזה, תוכלו להימנע ממצבים שבהם עבודתכם יורדת לטמיון ולשחזר כל מסמך וורד שנסגר, בטעות או עקב תקלה, ללא שמירה. שתפו את הטיפ החשוב הזה עם מכריכם המשתמשים גם הם בתוכנה, ועזרו להם למנוע מבוכה ותסכול מיותרים.  

לחצו כאן כדי לצפות בטיפים שימושיים נוספים למחשבים וטלפונים סלולריים

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.