maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

קציצות בשר וחיטה על מצע חמצמץ - מתכון מיוחד לסוכות

מתכון לאורז עם קציצות בשר

אורז לבן הוא תמיד נחמד לאכילה, אבל לאחר שתכירו את המתכון המיוחד הזה, תתקשו לדבוק בגרסה החיוורת שלו. כאשר תצוותו לו כדורי בשר דשנים עם חיטה רכה, תקבלו מנה מיוחדת לכבוד חג הסוכות, שוודאי תשמחו להכין גם בימי החול.

זמן הכנה: שעה ו20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: Miansari66
רכיבים לאורז:
אורז לבן - 1 כוס
מים - 2 כוסות
עלי גפן - 1 כוס (מצנצנת)
עלי שמיר - ½ כוס (קצוצים)
מיץ לימון - מ-1 לימון ( סחוט טרי)
שמן זית - 1 כף
פלפל שחור - 1 כפית
מלח - קורט
כורכום - ¼ כפית
רכז רימונים - 1 כף (ניתן להחליף ב-⅓ כוס רימונים טריים שתזרו על האורז לאחר שיתבשל)
רכיבים לקציצות בשר וחיטה:
פריקי - 1 כוס (חיטה ירוקה)
בשר בקר טחון - ½ קג' (או כבש )
מרק עוף טרי - ⅔2 כוסות (ניתן להכין גם מערבוב של 2 כפות גדושות אבקת מרק עוף בתוך ⅔2 כוסות מים רותחים)
פירורי לחם - ¾ כוס
תפוח אדמה - 1 בינוני (מבושל ומגורד)
בצל סגול בינוני - 1 (מגורר גס)
שיני שום גדולות - 3 (טחונות)
בזיליקום טרי - ½ כוס (קצוץ)
ביצים גדולות - 3 (טרופות קלות)
מלח - לפי הטעם
פלפל צ'ילי - ½ כפית
זרעי שומר - ¼ כפית
שמן זית - לאפייה
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת האורז:
  1. הכניסו את האורז לסיר בינוני, הוסיפו לו את המים והניחו את הסיר על אש בעוצמה בינונית-גבוהה. preperation מקור תמונה: Kristin
  2. בזמן שהאורז מתבשל, סננו את עלי הגפן, סחטו אותם כדי להוציא עודפי מלח ומים וחתכו בעובי הרצוי.
  3. לאחר 10 דקות של בישול האורז, הוסיפו לו את עלי הגפן, ערבבו וכסו את הסיר. preperation מקור תמונה: Addison Berry
  4. לאחר 5 דקות נוספות, הוסיפו לסיר האורז את כל החומרים שנותרו, טעמו והוסיפו מים או תבלינים בהתאם לצורך.
  5. בשלו את האורז 10 דקות נוספות והגישו יחד עם כדורי הבשר. preperation מקור תמונה: Andrew Leitch Follow
אופן הכנת הקציצות בשר וחיטה:
  1. הכניסו את הפריקי ואבקת מרק העוף לסיר בינוני והביאו אותם לרתיחה על אש גבוהה. בשלו במשך כ-25 דקות והסירו מהאש לצינון, למשך כחצי שעה (ניתן להכין את הפריקי מראש יום לפני).
  2. חממו תנור ל-190 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפיה.
  3. בקערה גדולה, ערבבו את הפריקי עם שאר הרכיבים עד שתיווצר תערובת אחידה. preperation מקור תמונה: Mike
  4. מרחו שמן בנדיבות על נייר האפייה, צרו קציצות מהתערובת, גלגלו אותן בשמן והניחו אותן זו לצד זו על התבנית. preperation מקור תמונה: Colleen Greene
  5. אפו במשך כ-45 דקות או עד שהקציצות משחימות, הוציאו מהתנור והגישו אותן על האורז החמצמץ. preperation מקור תמונה: Allie Coremin
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: