maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

בראוניז תפוחים: טוויסט עם פירות לקינוח הקלאסי

מי מאתנו לא אוהב להיכנס למטבח ולהריח את הניחוחות הממכרים של מאפה שזה עתה יצא מהתנור? זה נכון אף יותר כאשר מדובר במתכונים עם פירות כמו תפוחים למשל שאופפים את הבית בניחוחות טבעיים ומתוקים. המתכון הפשוט הבא של בראוניז תפוחים נותן טוויסט מעניין למתכוני בראוניז קלאסיים כך שתוכלו להכין קינוח נימוח שיעלה חיוך על פניכם ועל פני כל מי שתבחרו לפנק.

 

 

מצרכים (לתבנית בגודל 20*30):
 
  • ¼1 כוסות קמח לבן
  • כפית קינמון
  • ½ כפית אבקת סודה
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • כוס סוכר
  • 12 כפות (כ-180 גרם) חמאה לא מלוחה בטמפרטורת החדר
  • ביצה גדולה
  • ¼ כוס מיץ תפוזים
  • ½ כפית תמצית ווניל
  • 2 תפוחים ירוקים מזן גראנד סמית, קלופים וחתוכים לקוביות (כ-2 כוסות)
  • כף מיץ לימון

 

 

אופן ההכנה:

1. חממו את התנור מראש לטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס. רססו את התבנית בתרסיס שמן או צפו אותה בשמן רגיל בצורה אחידה.
 
2. בקערה בינונית, ערבבו את הרכיבים היבשים (קמח, קינמון, אבקת סודה, מלח ואגוז מוסקט).
 
3. ערבבו בנפרד את התפוחים עם מיץ הלימון ושימו אותם בצד. 
 
4. בקערה גדולה ונפרדת הקציפו יחד את הסוכר והחמאה והוסיפו להם את הביצה, מיץ התפוזים ותמצית הווניל.
 
5. קפלו את הרכיבים היבשים לתוך הרכיבים הרטובים עד שתקבלו תערובת אחידה, הוסיפו את התפוחים וערבבו הכל יחד. 
 
6. פזרו את הבלילה באופן אחיד על תבנית האפייה ששימנתם מראש.
 
7. הכניסו את התבנית לאפייה של 45–50 דקות (בהתאם לעצמה של התנור שלכם) עד שהיא תזהיב בחלקה העליון וקיסם שהחדרתם ייצא נקי. כבו את התנור והוציאו את התבנית.
 
8. צננו מעט את העוגה וחתכו אותה לחלקים שווים. מומלץ להגיש את הבראוניז כשהם עדיין חמימים לצד כדור של גלידת וניל.
 
בתיאבון!
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: