maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכון לפרוסות לחם צבעוניות ללא גלוטן

אנשים רבים רגילים להכין ירקות באותו האופן מדי שבוע, בין שבעזרת טיגון, אידוי או בישול, או פשוט לאכול אותם כפי שהם, אך למעשה, קיימת אפשרות נוספת ומיוחדת דרכה אתם וילדיכם יכולים ליהנות מיתרונותיהם הבריאותיים של הירקות. המתכון הבא ללחמים צבעוניים שעשויים מירקות מספק תחליף מזין, טעים ונטול גלוטן לסנדוויץ' הלחם הרגיל שילדיכם רגילים לאכול בבית הספר, ובעזרתו תוכלו להכין בקלות כריכים בריאים ומשביעים עם חומוס, גבינה ואבוקדו, או להפעיל את חוש היצירתיות שלכם ולמלא אותם בכל דבר אחר שיגרום לכל טועם ללקק את האצבעות ולבקש עוד. אין ספק שילדיכם ימנעו מלסרב לסנדוויצ'ים שתגישו בפרוסות הצבעוניות והמזינות האלה, וכל אדם שיראה אותם מיד ירצה לדעת כיצד הכנתם את הלחם הנפלא הזה.
 
כריכים לילדים
 
מרכיבים ללחם ברוקולי ירוק (12 פרוסות):
 
  • 1 ברוקולי גדול וטרי
  • 100 גרם (1 כוס) שקדים טחונים או קמח שקדים
  • 4 ביצים
  • 1 כפית צמחי תבלין מיובשים לבחירתכם (אורגנו או טימין)
  • מלח גס ופלפל שחור לתיבול
כריכים לילדים
 
הוראות הכנה:
 

1. חממו תנור מראש ל-200° והניחו נייר אפייה על גבי תבנית אפייה.

2. קצצו את הברוקולי (ניתן לקצוץ גם את הגבעול) לחתיכות גסות, העבירו למעבד מזון וערבבו עד ליצירת תערובת אחידה ומפוררת.

3. העבירו לתוך קערת ערבוב 4 כוסות מהתערובת שהכנתם, כוס שקדים טחונים (או קמח שקדים), מלח, פלפל ותבלינים לפי בחירתכם, וערבבו בעזרת הידיים.

4. צרו מעין גומה באמצע הקערה והוסיפו את הביצים. טרפו אותן ולאחר מכן ערבבו הכל יחד.

כריכים לילדים
 

5. המשיכו במלאכת הערבוב עד שהתערובת תהיה מעט רטובה ומפוררת (יותר מבצק של לחם מסורתי).

6. העבירו את התערובת לתבנית אפייה, שטחו אותה בעדינות וצרו צורה מלבנית.

7. אפו את התבנית בתנור (במדף האמצעי) במשך 23-25 דקות, עד להזהבה קלה. הוציאו מהתנור וצננו.

8. הפכו את הלחם בעדינות על צדו השני והסירו את נייר האפייה. לאחר מכן חתכו לפרוסות בגודל הרצוי ושמרו במקרר. 

טיפ נוסף: כדי להעשיר את הטעם אפשר להוסיף לתערובת הברוקולי גם כרובית, תרד או כרוב קייל.

 
תוכלו להיעזר במתכון המצויין הזה כדי להכין מגוון של פרוסות לחם צבעוניות מירקות בריאים ומזינים כמו סלק או גזר, לפי ההוראות הבאות:
כריכים לילדים
 
מרכיבים ללחם סלק סגול (12 פרוסות):
 
  • 1 ראש כרובית קטן כולל הגזע
  • 2 סלקים קלופים
  • 100 גרם (1 כוס) קמח שקדים או שקדים טחונים
  • 4 ביצים
  • ½ כפית מלח ופלפל שחור
 
הוראות הכנה:
 

בצעו את הוראות ההכנה בדומה למתכון פרוסות הברוקולי. שימו לב כי במקרה הזה הבצק מעט יותר לח, אך מתייבש באפייה.

כריכים לילדים
מרכיבים ללחם גזר כתום (12 פרוסות):
 
  • 1 כרובית כולל הגזע
  • 1 גזר גדול מקולף
  • 100 גרם (1 כוס) קמח שקדים או שקדים טחונים
  • 4 ביצים
  • ½ כפית מלח ופלפל שחור
 
הוראות הכנה:
 

בצעו את הוראות ההכנה בדומה למתכון פרוסות הברוקולי. שימו לב כי במקרה הזה הבצק מעט יותר לח אך מתייבש באפייה.

כריכים ללא גלוטן לילדים

 

למתכון טבעוני: ניתן להחליף את הביצים שבמתכון בקליפות זרעי לחך (ניתן להשיג בחנויות טבע), או בזרעי צ'יה טחונים (ביחס של 3 כפות זרעי צ'יה עם 9 כפות מים), זאת לאחר שהחלפתם את קמח השקדים שבמתכון בקמח חומוס או קמח אחר שעתיר בעמילן.

 

למתכונים נוספים ללחמים צבעוניים ומגרים, שבנוסף למראם היפה, הם גם בריאים וטעימים, לחצו כאן.

 

מקור: קרולינה ב.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: