maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

בראוניז עם הפתעה - מתכון מנצח!

כשבא משהו מתוק - קינוחים וגלידות

אחד הקינוחים שאנחנו הכי אוהבים להכין הוא בראוניז. יש משהו בעוגיות החומות הללו, שפריכות מעט מבחוץ ורכות ולחות מפנים שפשוט אי אפשר לסרב לו. המתכון הבא הוא מתכון לבראוניז עם הפתעה נעימה שתעשה נעים בלב (ובבטן) לכל הטועמים. מחמאות מובטחות! 

 
בראוניז עם פררו רושה

 

מרכיבים:
  • 170 גרם חמאה
  • 400 גרם שברי שוקולד מריר
  • ¾ כוס קמח לבן
  • 5 ביצים
  • 2 כוסות סוכר חום
  • ½ כפית מלח
  • כפית תמצית וניל
  • לפחות 12 יחידות של כדורי שוקולד, פרלינים או כל הפתעה טעימה אחרת. במקרה הזה השתמשנו בפררו רושה.
בראוניז עם פררו רושה
 
אופן ההכנה:
  • בסיר קטן או קלחת המסו את החמאה על חום נמוך. 
  • לאחר שהחמאה נמסה הסירו את הסיר מהאש והוסיפו לתוכו את השוקולד תוך כדי ערבוב. אם השוקולד לא נמס מהחום ניתן להוסיף ל-10 שניות נוספות מעל ללהבה ולהסיר מיד, על מנת שלא לשרוף אותו.
  • ערבבו באמצעות מיקסר את הביצים, הסוכר, המלח והווניל במהירות גבוהה, עד שהתערובת הופכת לאוורירית ורכה.
  • באמצעות מרית קפלו את השוקולד לתוך התערובת, והוסיפו את הקמח. עשו זאת במהירות אך בעדינות, כדי לא לפגוע באווריריות.
  • לאחר שהתערובת אחידה, העבירו אותה לתבנית של 22x32.
 
בראוניז עם פררו רושה

  • הכניסו לתוך התערובת את ההפתעה – כדורי הפררו רושה הטעימים. כסו אותם לחלוטין בבלילה כך שלא ניתן יהיה לראות אותם (בכל זאת, הפתעה).
  • אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שאתם רואים סדקים קטנים בחלק העליון של הבראוניז (בערך 25 דקות).
בראוניז עם פררו רושה בראוניז עם פררו רושה
 

 

לאחר שהבראוניז התקררו, נותר לכם רק לחתוך יפה, להגיש ולחכות למחמאות!

בראוניז עם פררו רושה
 

 

מקור: שירלי גרינברג
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: