maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכון לפרעצלים מתוקים-מלוחים

על קצה המזלג - נשנושים וחטיפים

המתכון הבא לפרעצלים (בייג'לה) רכים מפנים ופריכים מבחוץ, בטעם קינמון וקרמל, יכול לגרום לכם להזיל ריר רק מלקרוא אותו. למדו להכין את הפינוק הבא, שהוא שילוב מושלם בין מתוק ומלוח, שיעשה לכם חם בלב וטעים בבטן...

מתכון לפרצל בקרמל

 

מצרכים לפרעצלים:

  • כוס וחצי מים חמים
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 חבילת שמרים יבשים (50 גרם)
  • 85 גרם חמאה מומסת
  • חצי כפית מלח
  • 4-5 כוסות קמח לבן
  • שמן קנולה
  • 3/4 כוס סודה לשתייה
  • 1 ביצה טרופה, מעורבבת עם כפית מים קרים
  • אבקת קינמון לתיבול


מצרכים לקרמל המלוח:

  • 2 כוסות סוכר
  • 180 גרם חמאה
  • כוס שמנת מתוקה
  • כף מלח ים


אופן ההכנה:

  • ערבבו באמצעות מיקסר ו-וו לישה את המים, הסוכר, המלח, השמרים והחמאה, עד אשר הם הופכים לבלילה אחידה, והניחו לכ-5 דקות.

 

מתכון לפרצל בקרמל

  • הוסיפו לבלילה את הקמח והמלח תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה. עלו בהדרגה למהירות בינונית וערבבו עד שהבצק הופך חלק ואחיד.
  • אם הבצק רטוב מדי, הוסיפו לו קמח, כף אחת בכל פעם.

מתכון לפרצל בקרמל

  • גלגלו את הבצק לכדור, הניחו אותו בקערה משומנת וכסו בניילון נצמד במשך שעה.


בינתיים, נכין את הקרמל

  • חממו את הסוכר בסיר קטן מעל להבה בינונית-גבוהה.
  • ערבבו את הסוכר באמצעות מטרפה תוך כדי שהוא מתגבש, ועד שהוא הופך לעיסה נוזלית ואחידה.

מתכון לפרצל בקרמל

  • הוסיפו את החמאה, רצוי בחתיכות בינוניות, והמשיכו לערבב עד שהחמאה התמזגה לחלוטין עם הקרמל.

מתכון לפרצל בקרמל

  • הוסיפו לקרמל כוס שמנת מתוקה וערבבו עד שגם היא מתמזגת.
  • הוסיפו את המלח וערבבו היטב.
  • צננו את הקרמל, רצוי בכלי ההגשה או בצנצנת.

מתכון לפרצל בקרמל

 

לאחר שהבצק תפח:

  • הרתיחו סיר מים גדול, והוסיפו לו את הסודה לשתייה.
  • חלקו את הבצק לנקניקים דקים בעובי 3 ס"מ. חתכו את הבצק לחתיכות פרעצל קטנות, כ-3 ס"מ כל אחת.

מתכון לפרצל בקרמל

  • הרתיחו את הפרעצלים בסיר לחצי דקה, הוציאו אותם והניחו בתבנית על גבי נייר אפייה משומן. ודאו שהם לא נוגעים זה בזה.
  • מרחו את הפרעצלים בביצה ופזרו מעליהם קינמון בנדיבות.
  • הכניסו לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, בין 15 ל-20 דקות, עד שהפרעצלים שחומים-זהובים.

מתכון לפרצל בקרמל

צננו והגישו אותם לצד הקרמל המלוח. התכוננו ללקק את האצבעות!


 

 
 
מקור: שלי גורן
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: