maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

איך מכינים סנגריה חמה?

תופסים ראש - קוקטיילים ואלכוהול

סנגריה, הוא קוקטייל פירות ויין מפנק ואלגנטי, כזה שכיף להכין, כיף להגיש וכיף לשתות. הוא שואב את שמו מן המילה הספרדית Sangre שפירושה דם / מדמם וזאת בגלל הצבע האדום כדם של המשקה. בגירסה המסורתית נהוג להגיש את הקוקטייל קר, אך לדעתנו, הגרסה המחוממת שלו טעימה עוד יותר.
סנגריה - תוספת מפנקת לחורף קר, לאירוח ביתי או לחגיגות עד דלא ידע...
יש הרבה דרכים להכין סנגריה, הנה לכם מתכון קל, פשוט ומנצח.

 

 

מה צריך?

  • 2 כוסות יין אדום יבש (רצוי ספרדי)
  • 6 כוסות מיץ חמוציותסנגריה
  • 2 כוסות מיץ תפוזים
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 2 מקלות קינמון
  • 1 כפית ציפורן
  • 1 קורט אגוז מוסקט
  • 2 תפוזים חתוכים לפלחים דקים
  • 1 לימון חתוך לפלחים דקים
  • 1 כוס חמוציות טריות

 

מה עושים?

מחממים את כל החומרים בסיר גדול על אש נמוכה עד בינונית.
מערבבים מפעם לפעם, עד שהסוכר נמס.
לא מביאים לרתיחה!
כאשר הנוזל חם (לא רותח), מסירים מהאש.
נותנים לו להתקרר כ-5 דקות בתוך הסיר.

מוזגים לתוך כוסות או מעבירים לקנקן.
 

אופציה להגשה:

ניתן להשתמש במצקת או מסננת כדי לשלוט בכמות הפירות שרוצים לשפוך אל המשקה.

ניתן להשתמש בחלק מהפירות כדי לקשט את הכוסות.

ניתן להכין את הקוקטייל ללא אלכוהול, כלומר, להוריד את היין האדום מהמתכון.

 

לתשומת ליבכם:

מיקס הפירות עשוי לטשטש את טעמו של האלכוהול ולגרום לכם להשתכר. הקפידו לשתות בצורה מבוקרת. שיהיה לכם פורים שמח!

 

 

עריכה: טל עזר

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: