print header

20 מזונות שלא מומלץ לאחסן במקרר

כיום אנו רואים אותו כמובן מאליו, אבל המקרר הביתי הוא המצאה גאונית שהפכה סדרי קיום לאחר שהיא הגיעה לאוויר העולם. בזכות המכשירים החשמליים המיוחדים הללו, אנשים יכלו לשמור מזון במשך ימים ארוכים מבלי לדאוג שיתקלקל, וכך לחסוך כסף רב וליהנות מאוכל טרי בכל עת. למרות הנחיצות של המקרר בכל הנוגע לשמירת מזון, לא צריך לאחסן בתוכו כל מאכל שאנו מכניסים לביתנו במהלך השבוע. ישנם מזונות מסוימים, פירות ירקות וגם מאכלים מוכנים, שקירור משנה את טעמם ומרקמם ובעצם פוגע בהם ובערכיהם התזונתיים. לכן כדאי להכיר את הרשימה של 20 המאכלים הבאים שלא מומלץ להכניס למקרר, שתאפשר לכם לחסוך מקום וגם למצות את המיטב מטעמם ויתרונותיהם של מאכלים אהובים לאורך זמן.
 
אוכל שלא צריך לאחסן במקרר: בובה מחייכת ליד מקרר צעצוע

1. בננות

הפרי הקיצי האהוב הזה אמנם מבשיל מהר כשהוא מאוחסן בחוץ, אך אין זה אומר שצריך להכניס אותו למקרר כדי להאריך את תוקפו. הסיבה לכך היא שהרכיבים התזונתיים, כלומר הוויטמינים והמינרלים שבבננות, נשמרים טוב יותר מחוץ למקרר מאשר בתוכו, ולכן לא מומלץ להכניס אותם לסביבה הצוננת הזו.

2. אבטיח שלם

אבטיח צונן הוא מעדן אהוב במיוחד, אך לא מומלץ להכניס את הפרי בשלמותו למקרר אם אתם רוצים לאחסן אותו בבית. אחסון של אבטיח שלם במקרר פוגם בתכולת נוגד החמצון החיוני בטא קרוטן, המצוי בפרי. לכן, את האבטיח השלם מומלץ שתשמרו מחוץ לקירור, ואם תרצו כמה חתיכות צוננות ממנו, חתכו אותן מבעוד מועד, הכניסו לקופסה אטומה ושמרו אותן במקרר עד לאכילה.

3. קפה

תנאי הלחות השוררים במקרר הם האויבים של קפה מכל הסוגים, ולכן מומלץ להימנע מלאחסן את האבקה והפולים של המשקה האהוב בקירור. הלחות של המקרר "נדבקת" לקפה ומשנה את טעמו, בין שמדובר בפולים או באבקה, והורסת את הארומה הנפלאה שלו.
אוכל שלא צריך לאחסן במקרר: פולי קפה נשפכים מכוס הפוכה

4. אפרסקים

כאשר מכניסים אפרסקים למקרר, תהליך ההבשלה שלהם עוצר, וכך בעצם הם לא מגיעים לשלב שבו טעמם נהיה כפי שהוא צריך להיות. מעבר לכך, קירור גורם לפגיעה ברכיבים התזונתיים של הפירות הנפלאים הללו, ולכן לא מומלץ להכניס אותם למקרר.

5. מנגו

הפרי האקזוטי הזה לא מורגל לטמפרטורות קרירות, ולכן לא כדאי להכניס אותו למקרר. הרכיבים החיוניים של המנגו מתפרקים כאשר הם חשופים לקור במשך זמן ארוך, וכך הוא עלול לאבד את ערכיו התזונתיים שהופכים אותו לפרי בריא כל כך עבורנו.

6. שזיפים

ברוב המקרים קור גורם לשזיפים להצטמק ולאבד מצורתם וממרקמם העסיסיים והאהובים. הרכיבים שיש בפרי הסגלגל, כמו סיבים תזונתיים שמסייעים בהסדרת פעילות מערכת העיכול, נפגמים בגלל הקור ולכן לא כדאי לאחסן אותו במגירת הפירות במקרר או בשום מקום אחר בתוכו.
אוכל שלא צריך לאחסן במקרר: סלסלה תלויה עם שזיפים בתוכה

7. שמנים

אחסון שמן במקום שחשוף לאור השמש גורם לו לחמצון שמזיק להרכב שלו, אך מצד שני גם אחסונו במקרר פוגע בו. כאשר מאחסנים שמנים שונים במקרר - במיוחד שמן זית ואבוקדו, הם מתגבשים למרקם גס שפוגם בטעמם, ולכן מומלץ להימנע מכך.

8. דלעת

כאשר מאחסנים דלעת במקרר, הלחות גורמת לה לפתח עובש, ואף כאשר זה לא המצב - עדיין טעמה נפגע. הרטיבות המצויה במקרר עלולה לחלחל לתוך הדלעת ולשנות את טעמה, ולכן מקומות צוננים ומוצלים, כמו מגירות מזון או ארונות, עדיפים על פני המקרר לשמירה על הדלעת.

9. בזיליקום

בזיליקום הוא עשב תיבול עדין שקור גורם לו לנבול במהרה, והוא גם סופח ריחות שמשנים את טעמו מהפריטים השונים במקרר. לכן מומלץ להכניס את גבעולי הבזיליקום לכלי עם מים, לכסות את העלים שלו עם שקית ולשים אותו במקום מוצל, כדי שלא ייפגע ועל מנת שיאריך ימים.
אוכל שלא צריך לאחסן במקרר: עלי בזיליקום לחים

10. קיווי

למרות מראהו המחוספס, פרי הקיווי רגיש להשפעות חיצוניות כמו קור. כאשר מכניסים את הפרי השעיר והחמצמץ הזה למקרר, הערכים התזונתיים שלו נפגמים יחד עם המראה, הטעם והמרקם שלו, כך שזה לא המקום עבורו.

11. בצלים (במיוחד חתוכים)

בתוך בצלים ישנם נוזלים רבים, וכאשר מכניסים אותם למקרר הם מהווים קרקע פורייה להתפתחות עובש שדורש לחות כדי לשרוד. יתרה מזאת, בצל חתוך סופח אליו חיידקים וריחות מהמקרר, ולכן מומלץ אם כבר חתכם אותו מומלץ להשתמש בכולו, או לחלופין לקצוץ ולהקפיא אותו. 

12. שום

כאשר מניחים שום במקרר, הקור גורם לו להנביט שלוחות והוא גם מפתח עובש והופך להיות בעל מרקם שמזכיר גומי. כדי למנוע זאת, אל תאחסנו שום במקרר, ובמקום זאת בחרו במקום מוצל וקריר בו הוא יוכל להישמר באופן טבעי לאורך זמן.
אוכל שלא צריך לאחסן במקרר: ראשי שום

13. חצילים

חצילים רגישים במיוחד לקור, וכאשר מכניסים אתם למקרר הם מתקלקלים במהירות ונוטים להצטמק ולפתח מרקם דמוי גומי, כמו גם עובש בעוקץ שלהם. בנוסף לכך, גז האתילן הטבעי שמשתחרר מפירות וירקות פוגם אף יותר בחצילים וגורם להם להתקלקל ולאבד מטעמם.

14. בטטות

כאשר מכניסים בטטות למקרר, המבנה של דופן התאים שלהן משתנה והן הופכות לקשיחות וקשות לחיתוך. הקירור גם פוגם במרקם שלהן, כך שלוקח זמן רב יותר להכין אותן, בניגוד לבטטות שנשמרות מחוץ למקרר. הלחות במקרר גם גורמת לבטטות לפתח עובש וטעם מעופש, ולכן זה בהחלט לא המקום עבורן. 

15. פלפלים חריפים ומתוקים

כאשר מכניסים פלפלים מתוקים למקרר, הצבע הטבעי שלהם דוהה עם הזמן והלחות גורמת לכך שהם מפתחים בתוכם עובש שפוגע בטעמם וגם הופך אותם לפריט מזון שלא מומלץ לאכול. במקרר הם גם נוטים להצטמק, בדומה לאחיהם הקטנים – פלפלים חריפים, ולכן לא מומלץ להכניס את שני סוגי הפלפלים הללו לשם.
אוכל שלא צריך לאחסן במקרר: פלפלים חריפים ומתוקים

16. חמאת בוטנים

חמאת בוטנים נימוחה משתלבת בצורה נפלאה עם לחם טרי, וכן יכולה להיצרך כחטיף ביניים או לשמש כרכיב בעוגיות. כאשר מכניסים את הממרח המתוק-מלוח לקירור המרקם שלו נפגע, הוא הופך לקשה ובלתי אפשרי למרוח אותו על שום דבר, ולכן המקרר זה בהחלט לא המקום עבורו.

17. נקטרינות

הפרי הנפלא הזה נאכל בצורתו הטרייה וגם משמש להכנת מגוון מאפים, אך קירור עלול לפגוע בטעמו הייחודי. הלחות שנוצרת במקרר גורמת לנקטרינות להתרכך, גם אם הן טרם הבשילו, והקליפה העדינה שלהן סופחת טעמים בצורה לא נעימה. כאשר מקררים נקטרינות, הן נוטות להתקלקל במהרה, לכן מומלץ להוציא אותן מהכפור לדלפק בהקדם.

18. דגני בוקר

לעתים מכניסים דגני בוקר למקרר כדי למנוע חדירה של נמלים לאריזה שלהם, אך במקום זה מומלץ להכניס אותם לכלי אטום היטב. כאשר מכניסים דגני בוקר למקרר, הם הופכים לספוגים שסופחים את הריחות והטעמים סביבם, מתרככים ומאבדים מטעמם ומרקמם. אם יש תוספת סוכר בדגנים, הם נוטים להתגבש במקרר לגושים רכים ובלתי אכילים שנדבקים זה לזה ומאבדים מפריכותם וטעמם.
אוכל שלא צריך לאחסן במקרר: כפית עם דגני בוקר מעל קערה עם דגני בוקר וחלב

19. רטבים לסלטים

רטבים לסלטים אשר מבוססים על חומץ ושמן - כמו רוטב ויניגרט למשל - נמצאים כמעט בכל מקרר, אך זה בהחלט לא מקומם. החומץ והשמן משמרים את טעמם הנפלא של הרטבים, וכאשר מכניסים אותם למקרר הטעם הזה נפגע כיוון שהם סופחים ריחות סביבם, גם כאשר המיכל שלהם סגור.

20. שוקולד

ישנם שוקולדים שמתרככים בטמפרטורת החדר וניתן להכניס אותם למקרר, אך מרבית המטעמים המתוקים הללו נשארים מוצקים גם כאשר הם מחוץ למקרר. אם מכניסים שוקולד למקרר, המבנה הגבישי שלו נפגע, הוא מפתח כתמים לבנים וטעמו משתנה בצורה משמעותית, כשלעיתים הוא הופך להיות נבדל לחלוטין מהמקור.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.