header

מתכון לפנה קוטה

פנה קוטה אמנם נראה כמו קינוח יוקרתי ומהודר, אך תאמינו או לא, קל ופשוט להכין אותו גם בבית. אפשר להגיש אותו בכוס או בקערת רמקין אם יש לכם אחת כזו, ובמתכון הבא תשדכו לו רוטב פירות יער מגרה שיהפוך כל ביס לתענוג אמיתי. צירפנו גם סרטון שיראה לכם עד כמה זה קל, אז למה אתם מחכים? הפשילו שרוולים והתחילו להכין!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות יחידות: 6
רמת קושי: קל
רכיבים לפנה קוטה:
חלב מלא - 235 מ״ל
ג׳לטין - 2.5 כפיות
סוכר - 133 גרם + 1 כף
מלח - קמצוץ
תמצית וניל - 1 כפית
שמנת חמוצה - 230 גרם
רכיבים לסירופ פירות יער:
פירות יער - 310 גרם (מחולקים - 1 כוס פטל ו-1 כוס תותים חתוכים לרבעים)
סוכר - 50 גרם
מיץ לימון - ½ כף
אופן הכנת פנה קוטה:
  1. מזגו כוס חלב למחבת (לא על האש), פזרו מעל את הג׳לטין והמתינו 3-5 דקות עד שהג׳לטין יתרכך.
  2. הניחו את המחבת על אש בינונית-נמוכה וערבבו עד שהג׳לטין מתמוסס והתערובת מתחילה להעלות אדים - 4-5 דקות (אל תביאו להרתחה).
  3. הוסיפו למחבת שמנת להקצפה, סוכר, תמצית וניל ומלח, והמשיכו לערבב למשך 5 דקות עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין בתערובת שמעלה אדים (לא להרתיח).
  4. הסירו את המחבת מהאש והמתינו למשך 5 דקות שהתערובת תתקרר מעט.
  5. שימו את השמנת החמוצה בקערה, טרפו אותה ואט אט ובהדרגה הוסיפו את התערובת מהמחבת.
  6. כשהתערובת חלקה, סננו אותה דרך מסננת רשת דקה וחלקו אותה בין 6 כוסות או 8 קערות רמקין.
  7. הכניסו את הכוסות או הקערות למקרר למשך 4-6 שעות.
אופן הכנת סירופ פירות יער:
  1. הכניסו מחצית מכמות הפטל, מחצית מכמות התותים, מיץ הלימון וסוכר לסיר קטן, הביאו לרתיחה על אש נמוכה ובשלו למשך 4-5 דקות, עד שמתקבל סירופ.
  2. העבירו לסיר את הפטל והתותים הנותרים והסירו אותו מהאש.
  3. כשהסירופ בטמפרטורת החדר, מזגו אותו באמצעות כף על גבי הפנה קוטה והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.